Agenda Constructiilor
Marti, 02 Martie 2021
 
Home - Stiri - Sustenabilitate - SAINT-GOBAIN a reinnoit Declaratiile de Mediu pentru placile Rigips fabricate local
SAINT-GOBAIN a reinnoit Declaratiile de Mediu pentru placile Rigips fabricate local
Sustenabilitate & CSR Publicat de Elena Icleanu 14 Dec 2020 11:53
Saint-Gobain Romania reinnoieste Declaratiile de Mediu pentru placile din gips-carton Rigips®, fabricate in Romania. Luand in considerare numarul Declaratiilor de Mediu inregistrate la nivel global, compania isi consolideaza pozitia de lider al pietei, detinand cel mai cuprinzator portofoliu de produse folosite in construirea cladirilor verzi si a unui mediu durabil. 
Una dintre prioritatile grupului este protejarea mediului inconjurator, iar aceasta preocupare se manifesta inca din stadiul de proiectare a produselor, prin adoptarea unei atitudini responsabile si angajamentul permanent de a produce materiale care indeplinesc cel mai inalt nivel de performanta si durabilitate. In acest sens, Saint-Gobain pune la dispozitia dezvoltatorilor un portofoliu amplu de produse cu Declaratii de Mediu (en. Environmental Product Declaration, EPD). Acestea sunt esentiale pentru evaluarea sustenabila a cladirilor, oferind informatii cantitative despre sustenabilitatea produselor si contribuind la acumularea de credite (puncte) pentru scorul de obtinere a certificarii verzi pentru cladiri.
Saint-Gobain Rigips a reinnoit Declaratiile de Mediu pentru urmatoarele produse fabricate in Romania:
  • Placa din gips-carton Rigips® RB tip A 12.5 mm;
  • Placa din gips-carton Rigips® RBI tip H2 12.5 mm;
  • Placa din gips-carton Rigips® RF tip F 12.5 mm;
  • Placa din gips-carton Rigips® RF tip F 15 mm;
  • Placa din gips-carton Rigips® Fonic tip D.
"Obtinerea Declaratiilor de Mediu pentru placile din gips-carton fabricate in Romania reprezinta inca o confirmare a angajamentului nostru permanent de a genera produse sustenabile cu impact local ridicat, fiind un promotor activ al cladirilor verzi si al unui mediu durabil. Tot din portofoliul nostru de produse cu Declaratii de Mediu fac parte gleturile si tencuielile Rigips® si Rimano®. Aceste produse au in compozitie materie prima reciclata (ipsos), fiind primul test de succes de reciclare a ipsosului in Romania. Aceasta initiativa ne aduce mai aproape de obiectivul nostru de a sustine economia circulara si de a reduce impactul asupra mediului, prin recuperarea si reintroducerea in proces a deseurilor. De asemenea, anul acesta au fost publicate si Declaratiile de Mediu pentru produsele din vata minerala marca ISOVER fabricate la Ploiesti. Aceste actiuni strategice contribuie considerabil la scopul Grupului nostru, Making The World A Better Home, pentru binele nostru comun", a declarat Ovidiu Pascutiu, CEO Saint-Gobain Romania.
Toate Declaratiile de Mediu (EPD) sunt inregistrate in Sistemul International EPD®, cel mai amplu sistem de declaratii de mediu din lume, bazat pe standardele internationale ISO. Acestea sunt publice si pot fi descarcate gratuit de pe www.environdec.com.
***
Saint-Gobain, lider mondial in domeniul habitatului si al materialelor de constructii, a realizat vanzari de 42,6 miliarde euro in 2019, si opereaza in 70 de tari, avand peste 170.000 de angajati. In Romania, Saint-Gobain furnizeaza produse si solutii din gamele Abrasives, Building Glass, Pietta Glass Working, Sekurit, ISOVER, PAM, Rigips si Weber, cu aproximativ 1.800 de angajati si opereaza 21 de linii de productie in 12 situri industriale situate in Branesti, Calarasi, Ploiesti, Satu-Mare, Turda, Suceava si Valenii de Munte.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulALLBIMgamma_2021TERAPLASTAUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
hidroplasto
hilti
ssab ag antrepriza generala
rigips
CELCO 2020
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
AHK 2018
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere