Agenda Constructiilor
Duminica, 14 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Sustenabilitate - UniCredit si HeidelbergCement sprijina construirea unui spital modular in Neamt
UniCredit si HeidelbergCement sprijina construirea unui spital modular in Neamt
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 22 Dec 2020 11:57
In contextul in care situatia medicala actuala continua sa puna presiune asupra sistemului medical in ceea ce priveste resursele destinate ingrijirii pacientilor COVID-19, UniCredit Bank si HeidelbergCement Romania sprijina Asociatia Volunteer for Life cu 60.000 euro pentru construirea unui spital modular necesar extinderii Unitatii de Primiri Urgente UPU SMURD si a Sectiei de Boli Infectioase a Spitalului Judetean Neamt.
Unitatea modulara se afla in faza de proiectare si aprobare si va fi amplasata in curtea Spitalului Judetean Neamt, urmand sa aiba o capacitate de 40 de paturi in 20 de camere, dintre care 6 paturi pentru terapie intensiva. Lucrarile de constructie vor incepe in luna ianuarie 2021, cu termen de finalizare luna martie 2021.
Ionut Ursu, Presedinte Asociatia Volunteer for Life: „Cresterea numarului de paturi al Spitalului Judetean Neamt este o nevoie urgenta a comunitatii locale in contextul actual, pentru ca medicii nu mai reusesc sa acopere solicitarile cu resursele disponibile. Sustinerea pe care o primim din partea UniCredit Bank si HeidelbergCement Romania este vitala proiectului pe care il dezvoltam, proiect care va servi comunitatii pe termen lung, dincolo de momentul incheierii acestei pandemii”.
Anca Ungureanu, Director Identitate si Comunicare UniCredit Bank: „Decizia de a ne implica in acest proiect face parte din angajamentul UniCredit de a ajuta comunitatile locale in care suntem prezenti chiar in momentul in care este nevoie. Sistemul medical din Romania continua sa fie sub presiune, iar sprijinul venit din partea mediului privat in orasele mici este foarte important. De aceea, incercam sa ajutam de cate ori este posibil, iar in acest an am sustinut sistemul medical cu donatii cumulate de peste 300.000 de euro, la care se adauga cea pe care, impreuna cu HeidelbergCement Romania, o indreptam acum catre Piatra Neamt”.
De la inceputul pandemiei, UniCredit Bank a contribuit la achizitia a doua aparate de ventilatie mecanica de inalta performanta (printr-o donatie de 120.000 euro catre Asociatia Zi de Bine), achizitia de materiale pentru spitale (printr-o donatie de 61.000 de euro a angajatilor din entitatile UniCredit din Romania, suplimentata printr-o contributie a Fundatiei UniCredit), modernizarea sectiilor de terapie intensiva (printr-o donatie de 130.000 de euro pentru campania Impreuna pentru Romania a Fundatiei Altex). In plus, UniCredit Bank sustine proiectul Oameni in Alb, singura initiativa care ofera suport psihologic si emotional gratuit medicilor.
Bogdan Arnautu, Communication Manager HeidelbergCement Romania : „Inca de la inceputul acestei crize, am fost nevoiti sa luam decizii rapide si sa ne adaptam contextului aflat zilnic in permanenta schimbare. Astfel, ne-am adaptat strategia de investitii comunitare, indreptandu-ne atentia catre zonele care au cea mai mare nevoie de sprijin in aceasta perioada: sistemul medical, sistemul educational si persoanele vulnerabile. Am discutat cu reprezentantii comunitatilor locale, am identificat nevoile cele mai urgente si alaturi de partenerii nostri – actori economici sau reprezentanti ai mediului neguvernamental, am intervenit ori de cate ori a fost posibil”.
Sustinerea proiectului spitalului modular de la Neamt reprezinta o continuare fireasca a eforturilor HeidelbergCement Romania de a veni in sprijinul sistemului medical, incepute inca din luna martie a acestui an. Compania a oferit Spitalului Judetean Neamt noua containere medicale echipate, astfel incat trierea pacientilor sa aiba loc in afara perimetrului propriu-zis al spitalului, iar mai apoi a fost instalata si o rampa de acces pentru transportul pacientilor pozitivi pe circuite complet delimitate si special amenajate catre sectiile de terapie. De asemenea, compania a sprijinit Fondul de Urgenta initiat de Asociatia pentru Relatii Comunitare, cu ajutorul careia Spitalul Judetean Targoviste a primit sase paturi de terapie intensiva si un monitor de functii vitale, iar Spitalul Judetean de Urgenta Deva un aparat performant, care detecteaza 18 virusuri (coronavirus, virus gripal, virus paragripal) si patru bacterii. Investitiile totale in lupta impotriva COVID-19 in cele trei comunitati locale de la Neamt, Hunedoara si Dambovita se ridica la 175.000 euro.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulTERAPLASTAUTODESKALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
leviatan
FRONTALE
rigips
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
BMI_Icopal
hidroplasto
MAKITA
leviatan
hilti
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
CELCO 2020
Ubitech

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere