Agenda Constructiilor
Joi, 23 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - DOKA investeste in extinderea sediului din Cluj si in initiative de dezvoltare digitala
DOKA investeste in extinderea sediului din Cluj si in initiative de dezvoltare digitala
Utilaje & Echipamente Publicat de Elena Icleanu 08 Dec 2021 06:54
Doka Romania, furnizor de sisteme pentru cofrare si echipamente de santier, continua consolidarea pe piata locala si are in plan extinderea sediilor din Cluj si Bucuresti, precum si dezvoltarea si promovarea serviciilor digitale.
"Investitia pentru dezvoltarea depozitului Doka din Floresti (judetul Cluj) a fost deja demarata si speram sa o finalizam la sfarsitul anul viitor. Dezvoltarea si promovarea serviciilor digitale raman o prioritate. Clientii nostri pot beneficia de servicii precum: myDoka - platforma premium de asistenta a clientilor, magazinul online Doka unde pot fi plasate comenzi 24/7 cu oferte promotionale sau Concremote - monitorizare a parametrilor betonului proaspat turnat, in timp real. Toate aceste servicii digitale pot creste productivitatea pe santiere si imbunatati procesele de executie ale firmelor de constructii", a declarat George Cristian Gheorghe, Head of Sales la Doka Romania.
In primele noua luni din 2021, vanzarile companiei s-au inscris pe un trend crescator, care se va mentine pana la finalul anului in curs. "Consideram ca vom finaliza anul cu o crestere a cifrei de afaceri de aproximativ 12-15% fata de anul precedent. Pandemia cu care ne-am confruntat in ultimii ani ne-a impus o noua normalitate. Impactul a fost, pe de o parte pozitiv, accelerand mult-asteptata digitalizare a sectorului, iar pe de alta parte, a adus o serie de dificultati generalizate, carora incercam sa le facem fata: probleme in aprovizionarea cu materie prima, preturi fluctuante si de incertitudini in privinta masurilor de siguranta luate de catre autoritati. De asemenea, suntem afectati de lipsa personalului calificat, in special al muncitorilor", a precizat George Cristian Gheorghe.
 
Constructorii se orienteaza catre sisteme cu randament ridicat al eficientei
In 2021, cifra de afaceri a Doka Romania a fost impartita, in mod relativ egal, intre inchirierea echipamentelor de cofrare si vanzarea acestora. Pe partea de vanzari de componente noi, cele mai populare produse au fost grinzile, popii si placile cofrante.
"Constructorii au preferat sisteme cu randament ridicat al eficientei, in principal cofraje cu structuri usoare, manevrabile manual si extrem de rapide. Astfel, cele mai populare sisteme Doka livrate in 2021 au fost: Frami Xlife si Dokadek 30. Pe partea de infrastructura, am inregistrat cateva premiere in acest an, prin introducerea unor sisteme noi pe santierele din Romania precum: cofrajul autocatarator Doka Xclimb 60 sau cofrajele cataratoare MF240 si D22", a mai spus reprezentantul Doka Romania.
Pentru anul 2022, managerul anticipeaza mentinerea provocarilor legate de aprovizionarea cu materie prima, dar si a tendintei de crestere a preturilor la transporturi. "Cu toate acestea, avem incredere ca sectorul constructiilor isi va mentine trendul crescator si in 2022, atat pe partea de non-rezidential si rezidential, cat si, in mod special, pe partea de infrastructura. Suntem pregatiti pentru orice fel de proiecte, oricat de complexe ar fi, deoarece oferim servicii integrate complete, de la sisteme de cofrare, pana la servicii de proiectare, asistenta in santiere, reconditionare si chiar monitorizare a anumitor procese de executie, pana la finalizarea proiectului", a precizat George Cristian Gheorghe, Head of Sales, Doka Romania.
***
Cu o traditie de peste 150 de ani, Doka este unul din liderii mondiali in domeniul dezvoltarii, productiei, vanzarii si inchirierii de sisteme de cofrare pentru toate sectoarele din industria constructiilor. Cu peste 160 de locatii in mai mult de 70 de tari, Doka beneficiaza de o retea de distributie eficienta si asigura suport tehnic firmelor de constructii pentru echipamentele de cofrare. Compania Doka este parte a grupului Umdasch si este activa in Romania de peste 20 de ani.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMman and machineTERAPLASTVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
rigips
MAKITA
CELCO 2020
CDS
FRONTALE
leviatan
hilti
leviatan
BALTIC
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
Acvatot 2019
viarom
BMI_Icopal

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023