Agenda Constructiilor
Luni, 02 Octombrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - UTIROM mizeaza pe o crestere de peste 30% a afacerilor din acest an
UTIROM mizeaza pe o crestere de peste 30% a afacerilor din acest an
Utilaje & Echipamente Publicat de Elena Icleanu 19 Nov 2019 06:48
Utirom Invest, unicul importator al utilajelor pentru constructii Hitachi in Romania si distribuitor de echipamente marcile Merlo, CTE, Skyjack si Goldhofer, estimeaza o crestere de 30% a afacerilor in acest an, fata de nivelul de 11 milioane de euro cu care a incheiat anul 2018. Contextul favorabil al pietei constructiilor, dar si cererea mare de pe piata de utilaje si echipamente, creeaza premisele acestei evolutii favorabile. Pentru 2020, insa, conducerea companiei Utirom estimeaza o scadere fata de 2019, intrucat piata de profil nu are capacitatea de a sustine doi ani consecutivi de crestere sustinuta. 
Utirom are sediul in localitatea Stefanestii de Jos (judetul Ilfov), unde detine depozite, spatii de service si birouri de peste 4.000 mp.
Interviu cu George Geadau (48 de ani), Director General al Utirom Invest si manager cu o experienta profesionala de 18 ani pe piata de utilaje si echipamente pentru constructii.
 
- Ce cifra de afaceri ati inregistrat in primele noua luni din 2019 si ce estimari aveti pentru intregul an in curs?
- In primele noua luni din 2019 am facturat 12 milioane de euro, iar pentru intregul an in curs estimam o cifra de afaceri de 15 milioane de euro, respectiv o crestere de peste 30%.
 
- Care sunt cele mai mari santiere la care participati in aceasta perioada?
- In prezent, suntem implicati in lucrarile de modernizare a caii ferate Nadlac - Deva. Acesta este cel mai mare proiect la care participam, dar utilajele din portofoliul nostru ajung pe santiere din toate categoriile de lucrari: rezidential, comercial si infrastructura.
 
- Precizati categoria de utilaje pentru care s-au inregistrat cele mai multe cereri in 2019.
- Contrar tendintei de pe piata de utilaje, unde echipamentul-lider este buldoexcavatorul, in 2019 la Utirom am inregistrat o cerere ridicata pentru excavatoare si mini-excavatoare, ceea ce indica o tendinta de specializare a sectorului. 
 
- Ce noutati tehnice aveti in oferta sau veti lansa in perioada urmatoare?
- In perioada urmatoare vom introduce in oferta si vom promova pe piata locala modelele de echipamente pentru constructii dotate cu motoare Stage V. Acestea vor fi compatibile cu normele de emisii ce au intrat in vigoare din acest an si, printre caracteristici mentionez cupluri ridicate la turatii cat mai scazute, o reducere cat mai mare a consumului de combustibil si o gama extinsa de puteri comparativ cu motoarele generatiei precedente proiectate pentru norma Stage IV.
 
- Care este impactul digitalizarii si al noilor tehnologii in companie?
- Este nevoie de digitalizare pentru comunicarea cu un numar mai mare de clienti. Aplicatia noastra de monitorizare la distanta (Global e-Service) permite monitorizarea permanenta a echipamentelor Hitachi, pentru a mentine utilajul in perfecta stare de functionare. De asemenea, sistemul Hitachi Support Chain este un lant de servicii after-sales, create sa protejeze investitia in echipamentele Hitachi. Acesta include atat aplicatia Global e-Service, cat si suport tehnic, serviciul HELP (Hitachi Extended Life Program) si accesul facil la piese de schimb.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
man and machineVideoConfAC-iulALLBIMhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
grundfos
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE
CDS
viarom
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
strabag nivel 1
leviatan
Acvatot 2019
BALTIC
MAKITA
leviatan
rigips
noark
Ubitech

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
BA 2023
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica