Agenda Constructiilor
Vineri, 07 Mai 2021
 
Home - Stiri - Actualitatea interna - Agenda Constructiilor: Editia Octombrie, sub semnul digitalizarii si sustenabilitatii
Agenda Constructiilor: Editia Octombrie, sub semnul digitalizarii si sustenabilitatii
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 21 Oct 2020 05:55
Editia Octombrie 2020 a revistei Agenda Constructiilor cuprinde date si informatii referitoare la situatia actuala si perspectivele pietei nationale de constructii si instalatii, precum si cele mai noi estimari referitoare la impactul pandemiei de coronavirus (Covid-19) asupra economiei, in general, si a sectorului de constructii, in particular, conform datelor care erau disponibile in momentul redactarii articolelor.
Tema centrala a editiei o reprezinta analiza pietelor de termo- si hidroizolatii, dar si a industriei de software dedicat sectorului de proiectare si constructii, in noul context marcat de digitalizare intensiva a intregii economii. Analizele sunt realizate pe baza rapoartelor existente pentru piete in anii anteriori, studii si rapoarte specifice fiecarui segment analizat, din declaratiile principalilor operatori din domeniile respective si estimarile ce reies din declaratiile acestora, in contextul perspectivelor curente de piata si al prognozelor institutiilor specializate.

Mega-tendintele viitorului in constructii: eicienta energetica si digitalizare 
Primul material al revistei este reprezentat de analiza pietei locale de termo- si hidroizolatii. Materialul porneste de la principalele repere ale pietei locale de termoizolatii in anul 2019, furnizate de Neomar Consulting, si include previziuni privind dezvoltarea sectorului in 2020 si in perspectiva, avand in vedere contextul general marcat de obligativitatea construirii de cladiri nZEB din 2021, dar si a proiectiilor de renovare a intregului fond de cladiri pentru a corespunde noilor criterii de eficienta energetica, pana in 2050. Analiza mai include date specifice referitoare la segmentele de polistiren expandat, vata minerala bazaltica si de sticla si hidroizolatii, datele fiind intarite de opinii ale expertilor in eficienta energetica si constructii sustenabile, dar si ale reprezentantilor pietelor de termo- si hidroizolatii, astfel: Horia Petran (presedintele Clusterului Pro-nZEB si cercetator stiintific in cadrul INCD URBAN-INCERC, Sucursala INCERC Bucuresti), Rodica Purcel (Project Specialist la RoGBC), Mihai Moia (directorul executiv al ROENEF), Ovidiu Pascutiu (directorul general al grupului Saint-Gobain in Romania), Florin Popescu, (Business Unit Director, ROCKWOOL Balkans), Sorin Pana (directorul comercial al Ursa Romania), Horatiu Pop (directorul de vanzari al Ecofort), Laurenta Crudu (director general la Bico Industries SA), Rares Barb (managerul diviziei Hidroizolatii a EMS Floor Group) si Cosmin Ionescu (Sales Manager Construction Systems Romania, Bulgaria, Serbia, la BASF).
Cea de-a doua analiza a editiei trateaza tematica industriei de software dedicat sectorului de proiectare si constructii, in noul context marcat de digitalizare intensiva a intregii economii. Materialul porneste cu o prezentare a principalei tehnologii ce va marca viitorul proiectarii si constructiilor - Building Information Modeling (BIM) -, si include referiri la stadiul si gradul de implementare in Romania si in tarile care inregistreaza progrese semnificative in adoptia la scara larga, precum si prezentarea altor solutii digitale propuse si utilizate de sectorul de constructii. Datele din deschiderea articolului sunt completate cu opinii ale reprezentantilor unor furnizori de marca de sisteme informatice dedicate, precum Brandusa Parlog (Managing Partner CADWARE Engineering), Eugen Ursu (Managing Partner si co-fondator al Graphein), Mariana Garstea (CEO la Sixense Romania si pentru regiunea de sud-est a Europei), Cosmin Jardianu (Marketing & PR Specialist la Transart), George Zapan (Business Unit Head - Building Products din cadrul Siemens SRL), Adrian Bodomoiu (directorul general al Wizrom Software), Victor Gansac (director general la Safetech Innovations), Radu Ciuca (Head of Business Intelligence la TotalSoft) si Liviu Apolozan (fondatorul DocProcess).

Juridic & Afaceri
In continuare, materialul de sinteza publicat la rubrica Juridic & Afaceri sintetizeaza noile masuri de sprijin acordate companiilor (date despre granturi si ajutoare de stat), dar si cele mai noi facilitati fiscale acordate firmelor pentru a le ajuta sa depaseasca aceasta perioada dificila. Esalonarea obligatiilor fiscale neachitate dupa starea de urgenta, prelungirea Cadrului temporar privind ajutoarele de stat pana la 30 iunie 2021 si deschiderea aplicatiei pentru programul de granturi destinat IMM-urilor reprezinta numai cateva dintre temele tratate, prin prisma specialistilor: Inge Abdulcair (Director Servicii Fiscale la PwC Romania), Daniel Moreanu (avocat si doctor in drept), Roxana Mircea (partener REI Finance Advisors), Bogdan Marculet (Senior Managing Associate la Reff & Asociatii) si Bianca Vlad (Partener, Tax Advisory la Mazars Romania).

Cover Story - ROCKWOOL
Editia Octombrie 2020 a revistei Agenda Constructiilor include si un Cover Story, prin care se celebreaza aniversarea a 80 de ani de activitate a grupului ROCKWOOL, companie ce a inceput productia de vata bazaltica in Romania in urma unei investitii de 50 de milioane de euro. Pe langa o scurta prezentare a activitatii de 80 de ani a grupului danez, materialul mai include date despre angajamentul de sustenabilitate si CSR al companiei, rezultatele financiare aferente anului 2019 ale grupului, prezentarea noilor produse de termoizolare fabricate in Romania cu tehnologia Dual Density (Frontrock Max Plus, Frontrock Extra, Frontrock Reno si Frontrock RP-PT), dar si un interviu cu Florin Popescu, Business Unit Manager al ROCKWOOL Balkans.

Interviuri
Rubrica de opinii a editiei include interviuri cu Laimonas Lui┼żys, directorul general al Peikko Romania, Cosmin Ionescu (Sales Manager Construction Systems Romania, Bulgaria, Serbia, in cadrul BASF Master Builders Solutions), Sorin Pana (directorul comercial al Ursa Romania), Ovidiu Pascutiu (CEO la Saint-Gobain Romania), Laurenta Crudu (directorul general al Bico Industries SA), Adrian Bodomoiu (directorul general al Wizrom Software) si Vincenzo Aquino (COO la Grup Nusco). Acestia vorbesc, pe rand, despre business-urile si proiectele pe care le dezvolta in Romania si chiar “indraznesc” sa realizeze prognoze privind afacerile in perioada urmatoare.

Noi tehnologii si Proiecte
Sectiunea de Produse & Tehnologii se deschide cu un material centrat in jurul a patru tendinte majore ce influenteaza pozitiv industria aditivilor: avansul tehnologic, sustenabilitatea si economia circulara, reducerea costurilor proiectelor si a timpului de executie, respectiv deficitul de forta calificata de munca. Rubrica mai include si alte tehnologii inovatoare specifice sectorului de constructii si domeniilor complementare, promovate de companii precum Kone, Radox, Saint-Gobain Isover, Geplast, Purmo, Geberit si Leier Romania.
La sectiunea Info-Santiere, care incheie editia Octombrie a revistei Agenda Constructiilor, sunt prezentate date despre cele mai noi proiecte lansate de dezvoltatori, dar si stadiul unor mari proiecte publice si private. Materialul este centrat in jurul tendintei actuale a dezvoltatorilor de orientare catre sectoarele industrial si rezidential, in detrimentul celor de birouri si retail, afectate mai grav de masurile de restrictie luate in contextul pandemiei de coronavirus.
Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKTERAPLASTALLBIMVideoConfAC-iulgamma_2021
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
CELCO 2020
ssab ag antrepriza generala
cv water 2021
hilti
ERBASU CONSTRUCT
hidroplasto
Acvatot 2019
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AICPS_30
ef-de-n
AHK 2018
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere