Agenda Constructiilor
Sambata, 04 Februarie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Actualitatea interna - Bauma 2022 deschide noi perspective de digitalizare pentru Ubitech Constructii
Bauma 2022 deschide noi perspective de digitalizare pentru Ubitech Constructii
Actualitatea interna Publicat de AG&F 05 Dec 2022 06:20
Din dorinta de a realiza constructii sustenabile si de a oferi cele mai potrivite solutii in proiectele pe care le dezvolta, expertii Ubitech Constructii au participat la editia de anul acesta a evenimentului Bauma, cel mai important targ mondial de vehicule si echipamente de constructii, utilaje de constructii si minerit, unde au analizat tehnologiile momentului si multiple solutii pentru digitalizarea santierelor de constructii.
Bauma 2022 s-a concentrat asupra tendintelor actuale: digitalizare si sustenabilitate, care reprezinta pentru compania Ubitech Costrustructii doua repere esentiale, fiind prezente atat in procesele interne, cat si in viziunea companiei de a oferi solutii inteligente si durabile in fiecare proiect de constructii.
 
La finalul lunii octombrie 2022, pe parcursul a 5 zile, expozitia de la München s-a axat pe urmatoarele teme: metode si materiale de constructie ale viitorului, calea catre masini autonome, mineritul ca activitate sustenabila, eficienta si fiabila, digitalizarea santierelor de constructii si calea catre zero emisii.
Impresionant prin dimensiunile foarte mari, diversitatea expozantilor si numeroasele utilajele cu capacitati deosebite de productie, Bauma 2022 a creat un cadru potrivit pentru prezentarea de solutii adaptate la nevoile actuale ale vizitatorilor. Buna organizare a evenimentului a permis unui numar foarte mare de oameni sa analizeze utilajele si materialele de constructii expuse, iar identificarea spatiilor in functie de functionalitati a fost intuitiva, ceea ce a facilitat interactiunile vizitatorilor cu expozantii.
Catalin Podaru, CEO Ubitech Constructii si Adrian Grigore, Director General Adjunct al Ubitech Constructii, au identificat noi perspective de dezvoltare a companiei, cu ocazia participarii la Bauma.
 
 
"Am remarcat o multitudine de solutii pentru digitalizarea santierelor, in care echipamentele si utilajele erau integrate in sisteme de management si monitorizare colaborative. Odata cu scanarea santierelor cu drone si roboti, toate datele proiectelor pot fi urmarite pe faze de executie, fiind realizat astfel un Digital Twin al santierelor. Toate acestea faciliteaza o buna planificare si gestionare a resurselor, contribuind in acest mod la cresterea productivitatii si a calitatii proiectelor", a declarat Catalin Podaru, CEO Ubitech Constructii.
Sustenabilitatea si reducerea amprentei de carbon au fost elemente omniprezente la inovatiile prezentate de expozanti, care au aratat astfel o preocupare reala pentru a dezvolta utilaje electrice si a diminua pe cat posibil impactul asupra mediului.
Inovatia a fost prezenta la acest targ si din perspectiva utilizarii tehnologiilor noi de automatizare a utilajelor. Bauma 2022 a pus accent atat pe utilajele mari coordonate prin GPS, care puteau fi monitorizate in platforme colaborative, cat si pe utilajele mici ghidate prin telecomanda, care puteau fi folosite cu usurinta in spatii reduse, avand in acest fel un randament marit.
 
 
"Este evident ca prezenta din ce in ce mai mare a robotilor si a tehnologiilor GPS in domeniul constructiilor poate contribui la derularea cu usurinta si rapiditate a unor sarcini precise si complexe, in cadrul procesului de executie a lucrarilor. Pe de alta parte, solutiile moderne prezentate in cadrul targului Bauma ar putea suplini lipsa fortei de munca, asigurand un nivel ridicat de calitate in proiectele de constructii", a adaugat Adrian Grigore, Director General Adjunct al Ubitech Constructii.
Compania Ubitech Constructii se afla in permanenta in pas cu ultimele tehnologii din domeniul constructiilor, in demersul sau continuu de digitalizare a santierelor de constructii.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
man and machineTERAPLASTMESENBURGVideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A apărut editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 171 (Noiembrie-Decembrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
viarom
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
BMI_Icopal
rigips
BALTIC
leviatan
Acvatot 2019
FRONTALE
MAKITA
Ubitech
CELCO 2020
leviatan
hilti

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023