Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Actualitatea interna - CE: Reducere a increderii in industria de constructii, insa la cote optime pentru 2019
CE: Reducere a increderii in industria de constructii, insa la cote optime pentru 2019
Actualitatea interna Publicat de Cosmin Dincu 21 Oct 2019 06:59
In cadrul celui mai recent raport trimestrial dat publicitatii de expertii Directoratului General pentru Afaceri Economice si Financiare al Comisiei Europene, intitulat European Business Cycle Indicators (EBCI) si aferent celui de-al treilea trimestru din 2019, sunt prezentate informatiile aditionale, compilate ca urmare a derularii studiilor de conjunctura ESI si a altor cercetari predictive. Fiecare editie a EBCI se focalizeaza pe cate un domeniu economic, cea actuala avand ca tema speciala tendintele din industria prelucratoare.
In principiu, referindu-se la situatia indicatorului ce exprima sentimentul increderii in economie (ESI), expertii DGEFA au subliniat ca, in perioada iulie-septembrie 2019, ESI s-a diminuat atat in zona euro (UE-19), cat si in UE-28, insa cu 1,6 puncte, respectiv cu 2,3 puncte continua sa se plaseze putin peste media pe termen lung. S-au inregistrat, de asemenea, inclusiv reduceri drastice ale increderii in industrie si constructii, insa, in cazul constructiilor si spre deosebire de industrie, cotele increderii raman la niveluri maxime istorice.
„Increderea in constructii a scazut destul de puternic in UE-19 si in UE-27 (cu un indicator CCI de -3,8 puncte in ambele cazuri), ceea ce sugereaza ca trendul de recuperare puternica din sector, inceput in anii 2013-2014, a atins punctul de maxima inflexiune la finele lui 2018 si inceputul anului in curs, fiind necesara, astfel, o ajustare in sens negativ. Cu toate acestea, cota de -3,8 puncte reprezinta un nivel foarte ridicat al increderii, dintr-o perspectiva istorica. Analizand componentele CCI (care la randul sau contribuie la formarea ESI), in ambele zone, opiniile managerilor indica o degradare a portofoliului viitoarelor comenzi si a expectativelor privind angajatii, cu o scadere puternica mai ales in ceea ce priveste forta de munca”, se precizeaza in raportul EBCI.
Pentru a particulariza dinamica indicatorului CCI, printre primele sapte cele mai mari economii din UE, s-au constatat diminuari dramatice in Spania (-17,2 puncte) si Olanda (-10 puncte), precum si, intr-o masura mai redusa, in Marea Britanie (-3,1 puncte), Germania (-3 puncte) si Polonia (-1,2 puncte). In acelasi timp, CCI a crescut in Franta (+1,3 puncte) si a ramas relativ stabil in Italia (+0,5 puncte). Pentru a descarca raportul EBCI in forma sa integrala, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMRAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
theda mar
leviatan
viarom
quadratum
siniat
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
CDS
strabag nivel 1
concelex
rigips
MAKITA
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
noark
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
top 500
econet
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander