Agenda Constructiilor
Luni, 29 Mai 2023
Abonare reviste
Home - ANALIZA - INFO-Sisteme de Tamplarie - Analiza importurilor de sisteme pentru tamplarie si a exportului de ferestre - 2017

Analiza importurilor de sisteme pentru tamplarie si a exportului de ferestre - 2017
Analiza importurilor de sisteme pentru tamplarie si a exportului de ferestre - 2017
PDF, 24 pag A4
Pret: 198 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: TAMPLARIE & FATADE CORTINA
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Cosmin Dincu
Data actualizare: 17 iul 2018
Sumar: click aici
Ascensiune, de circa 14%, a importului de sisteme pentru tamplarie
Analiza datelor statistice din anul 2017 reflecta faptul ca procesul de recuperare a pierderilor in ceea ce priveste consumul de materiale pe piata de tamplarie termoizolanta s-a intensificat fata de anterioarele 12 luni, dar trebuie avut in vedere faptul ca, dupa scaderea fara precedent a livrarilor, consemnata in intervalul octombrie 2008-decembrie 2009, a urmat un an in care importurile de sisteme, feronerie si sticla s-au majorat cu numai +1,95%, dupa care, la nivelul lui 2011, rezultatele centralizate de Institutul National de Statistica (INS) au reflectat o crestere (+3,63%). Totodata, in 2012, sporirea a fost de +6,63%, in timp ce, in 2013, a avut loc un salt de +2,49%, cu precadere pe baza majorarii importurilor de sisteme din aluminiu si feronerie. Insa, in 2014 a fost semnalat un regres de -4,28%, (singurul din intervalul analizat, daca se excepteaza cel din 2009). In acelasi timp, daca in 2015 s-a ajuns la un progres de +16,73%, in 2016 importul de profile din PVC, aluminiu, feronerie si sticla arhitecturala (toate sortimentele si dimensiunile) s-a cifrat la o valoare ce reflecta un salt de +12,66% si, evident, marcheaza un nivel-record pentru intregul interval analizat. Bineinteles ca si in 2017, in pofida aparitiei unor dificultati (inclusiv cea legata de forta de munca), activitatea superioara a fabricantilor de tamplarie a determinat inca o crestere a importurilor (de +14,1%). Asadar, in pofida faptului ca principalii operatori ai bransei au indicat existenta unor probleme asemanatoare celor generate initial de criza economica, in momentul sau de maxima intensitate, precum si aparitia altora noi, situatia pare a fi pozitiva pe anumite segmente ale pietei de ferestre. Totusi, trebuie semnalat faptul ca, pentru a doua oara in ultimii sase ani, valoarea importului de sisteme din aluminiu nu a mai depasit-o pe cea a operatiunilor similare cu profile din PVC, ceea ce, la o analiza succinta, ar putea insemna inceputul unei noi modificari a modului derularii afacerilor, orientate in prezent mai mult catre export. Toate comentariile, inclusiv cele cu privire la importuri, sunt insotite de numeroase diagrame relevante, ce prezinta:
 1. Dinamica trimestriala a importurilor de sisteme pentru tamplarie
 2. Structura importurilor de sisteme din PVC
 3. Valoarea importurilor de sisteme din PVC
 4. Structura importurilor de sisteme din aluminiu
 5. Valoarea importurilor de sisteme din aluminiu
 6. Structura importurilor de feronerie
 7. Valoarea importurilor de feronerie
 8. Structura importurilor de sticla float
 9. Valoarea importurilor de sticla Low-E
 10. Ponderea sortimentelor de sticla arhitecturala in importuri
 11. Valoarea exportului de tamplarie din PVC
 12. Structura exportului de tamplarie din PVC
 13. Valoarea exportului de tamplarie din PVC pentru principalele tari destinatare
 14. Evolutia cantitativa a exportului de tamplarie din PVC
 15. Valoarea importurilor de profile din PVC in functie de principalele tari de provenienta
 16. Valoarea importurilor de profile din aluminiu in functie de principalele tari de provenienta
 17. Valoarea importurilor de feronerie in functie de principalele tari de provenienta
 18. Valoarea importurilor de sticla float in functie de principalele tari de provenienta
 19. Valoarea importurilor de sticla Low-E in functie de principalele tari de provenienta
 20. Dinamica importurilor de sticla float si Low-E
 21. Valoarea importurilor de sticla float si Low-E
 22. Dinamica importurilor de profile din PVC
 23. Dinamica importurilor de profile din aluminiu
 24. Dinamica importurilor de feronerie
 25. Evolutia pretului mediu al profilelor din PVC, aluminiu, feronerie, sticla float si Low-E
 26. Evolutia exportului de tamplarie termoizolanta
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Analiza statistica a datelor referitoare la importul de sisteme pentru tamplarie (in anul 2017) include informatii relevante in vederea conturarii precise a evolutiei din domeniu. De asemenea, editia actuala a publicatiei Info-Sisteme cuprinde o analiza a exportului de tamplarie din PVC, comentata in mod distinct si insotita de numeroase diagrame ce prezinta evolutia acestei activitati in intervalul anilor 2008-2017, respectiv estimari pentru actualul exercitiu financiar. Sunt astfel conturate, intr-o forma completa, principalele tendinte, prognoze si comentarii referitoare la situatia pietei importatorilor si la un segment reprezentativ al sectorului ce presupune fabricarea ansamblurilor de tamplarie, fiind evidentiate cu mai multa acuratete perspectivele acestora pe termen scurt/mediu. De asemenea, sunt disponibile alte diagrame relevante cu privire la principalele tari importatoare de profile din PVC, aluminiu, feronerie si sticla arhitecturala, dar se analizeaza si aspecte referitoare la livrarile pentru fiecare componenta, in particular. Structura importurilor si valoarea acestora, dinamica exportului de ferestre, precum si informatiile inglobate in tabele si in diagrame constituie elemente relevante pentru a estima nivelul actual al pietei nationale de ferestre, in noul context economico-social. Pe baza analizei statistice elaborate de departamentul specializat al revistei Fereastra, se pot contura noi strategii de afaceri, care sa tina cont de exigentele actuale ale clientilor.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza statistica a importurilor de sisteme pentru tamplarie, coroborata cu evolutia exportului, va fi disponibila in curand. Pentru o documentare suplimentara, puteti consulta colectia revistei Fereastra (nr. 1-135) si analizele statistice la importurile de profile din PVC, aluminiu, feronerie si sticla, disponibile trimestrial.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
hiltiALLBIMman and machineVideoConfAC-iulvailant
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
In curand apare editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE
BALTIC
viarom
rigips
MAKITA
grundfos
leviatan
CDS
leviatan
strabag nivel 1

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023