Agenda Constructiilor
Luni, 02 Octombrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Actualitatea interna - CONFIDEX (Impetum): Economia, in trei faze: acum traversam etapa de soc
CONFIDEX (Impetum): Economia, in trei faze: acum traversam etapa de soc
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 22 Apr 2020 11:11
In plina criza sanitara si in debutul unei crize economice ce se anunta severa, Impetum Group, care reuneste CITR, ROCA si ROCA X, lanseaza proiectul Confidex - Despre increderea in economie in vremuri de criza. Proiectul va radiografia pas cu pas efectele pe care criza coronavirusului le va avea asupra economiei si va pune accent pe elementele care redau increderea mediului de business in economie. Confidex este invitatia lansata de Impetum Group businessului romanesc de a folosi criza pentru o reconstructie strategica si corecta pentru o economie mai solida in Romania.
Impetum Group considera ca mediul de business are nevoie de o analiza aprofundata a cauzelor si efectelor crizei, altfel decat le-am inteles in crizele trecute, in care focusul nostru era pe reactiile pe care trebuia sa le avem imediat. In acest sens, proiectul Confidex - Despre increderea in economie in vremuri de criza va cuprinde sondaje periodice in randul managerilor companiilor romanesti de toate dimensiunile, dezbateri mediatizate si analize de piata, studii care vor fi ulterior inaintate autoritatilor si factorilor de decizie, cu scopul de a maximiza sansele mediului de afaceri romanesc la o adaptare rapida si avantajoasa.
„Azi avem ocazia unui nou start. Fara compromisuri. Economia e jos, dar nici inainte de criza sanitara nu era bine. Confidex este traducerea convingerii noastre ca increderea in economie trebuie sa existe indiferent de vremurile pe care le traversam. In acest sens am initiat acest proiect. In prima faza vom incepe un jurnal de bord al aceste crize, un jurnal interactiv in care sa strangem date, informatii, idei, probleme si dileme cu care se confrunta in perioada aceasta business-urile si antreprenorii. Acest lucru ne va ajuta sa avem o imagine in timp real a economiei si un dialog deschis cu tot mediul de business pe care sa construim ulterior solutii. Rasturnam sansele si cream premise pentru transformarea economiei, anterior bolnava, intr-o economie robusta, cu afaceri rezistente la criza”, a declarat Andrei Cionca, CEO Impetum Group.
Conform analistilor Impetum Group, perioada pe care o traversam este structurata in trei etape. Etapa de soc si constientizare care va dura pana la sfarsitul izolarii cauzate de criza sanitara, etapa de analiza si intelegere a impactului crizei, in care se vor trage concluziile si se vor cauta solutii ce va dura probabil pana la sfarsitul anului si etapa de adaptare a business-urilor la realitatile economice post criza sanitara, care va incepe din 2021.
Prima dintre aceste etape, in care ne aflam deja, va fi acoperita in cadrul Confidex de o serie de studii si cercetari sociologice periodice care sa ne arate nivelul de incredere in economie, perceptia asupra directiei economiei, intentiile cu privire la investitii si dezvoltare, dar nu numai.
In cadrul Confidex, Impetum Group invita cercetatori, finantisti din domeniul bancar, specialisti in psihologie, antreprenori si reglementatori care inteleg insemnatatea perceptiei si coreleaza datele soft cu cele hard ca sa traseze o harta actuala si relevanta a economiei.
In a doua etapa a crizei, Impetum Group isi propune sa analizeze toate datele colectate si sa dezvolte un set de metrici care sa ne ajute sa reconstruim economia romaneasca. La acest moment este luata in calcul inclusiv dezvoltarea unui indicator macroeconomic care sa calculeze directia economiei. Planul este de a identifica o serie de variabile macroeconomice relevante, de a identifica corelatiile cu factori psihologici si de a dezvolta modelul matematic care sa rezulte intr-un leading indicator pentru economia Romaniei.
Astfel, cand ajungem in faza a treia a crizei, vom putea face scenarii de reconstructie, gasi masuri de refinantare, noi investitii si linii noi de business adaptate momentului, pentru a construi o economie locala mai robusta.
La baza initiativei Confidex sta misiunea Impetum Group de a sustine antreprenoriatul romanesc, prin maximizarea valorii de business in oricare etapa din viata unei companii. Intr-o economie fragila, Impetum Group isi propune sa devina un hub de resurse care aduce impreuna business knowledge, capital si comunitate de manageri si antreprenori dornici sa participe activ la consolidarea culturii antreprenoriale din Romania.
Ca parte a proiectului Confidex, in perioada aprilie - mai, Impetum Group va realiza si o serie de dezbateri pe diferite teme la ordinea zilei in economie, unde alaturi de Andrei Cionca, CEO Impetum Group, vor participa top lideri de opinie si profesionisti cu expertiza in diferite domenii economice.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiman and machineALLBIMALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
leviatan
Acvatot 2019
viarom
BALTIC
grundfos
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
CDS
strabag nivel 1
FRONTALE
theda mar
MAKITA
noark
leviatan
rigips

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
BA 2023
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica