Agenda Constructiilor
Miercuri, 12 Mai 2021
 
Home - Stiri - Actualitatea interna - Consiliul Concurentei, inspectii inopinate la firmele ce apartin Electrica si CEZ
Consiliul Concurentei, inspectii inopinate la firmele ce apartin Electrica si CEZ
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 20 Apr 2021 11:37
Consiliul Concurentei a declansat, din oficiu, doua investigatii ce vizeaza un posibil comportament abuziv al companiilor Distributie Energie Electrica Romania SA si, respectiv, Distributie Energie Oltenia SA, pe piata distributiei de energie electrica aferenta zonelor geografice pentru care cei doi operatori detin licenta de distributie. Autoritatea de concurenta are indicii privind implicarea operatorilor de distributie in procesul de schimbare a furnizorului de energie electrica, in scopul favorizarii companiilor de furnizare din cadrul grupului din care fac parte (Electrica, respectiv CEZ), in detrimentul concurentilor acestora.
”Comportamentul suspectat are potentialul de a afecta concurenta pe piata furnizarii de energie electrica, precum si consumatorii, clienti finali de energie electrica. Un astfel de comportament este deosebit de nociv, mai ales in contextul procesului de liberalizare pe care Romania l-a implementat in ultimii ani, ce implica tranzitia de la o piata reglementata catre una concurentiala. De altfel, noi monitorizam procesul de liberalizare si am atentionat companiile de distributie sa nu impiedice migratia clientilor ” a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.
In acest context, Consiliul Concurentei a efectuat inspectii inopinate la sediile unor companii din cadrul grupurilor Electrica si CEZ, din orasele Bucuresti, Cluj-Napoca, Brasov, Ploiesti si Craiova.
Inspectiile inopinate reprezinta o etapa importanta in cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurential, efectuarea acestora nereprezentand o antepronuntare in ceea ce priveste vinovatia companiilor. Documentele ridicate se afla in analiza autoritatii romane de concurenta, in cadrul procedurilor specifice.
Inspectiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucuresti si sunt justificate de necesitatea obtinerii tuturor informatiilor si documentelor necesare clarificarii posibilelor practici anticoncurentiale analizate.
Consiliul Concurentei reitereaza faptul ca orice client final de energie electrica poate alege in mod liber oferta concurentiala cea mai potrivita nevoilor sale, de la orice furnizor prezent pe piata, fara nicio interventie din partea operatorului de distributie, care nu are un rol activ in procesul de schimbare a furnizorului. De altfel, distribuitorul de energie electrica este obligat sa opereze reteaua concesionata pentru toate locurile de consum din acea retea, activitati precum cele de mentenanta, de modernizare, de interventie la avarii sau de masurare a consumului fiind prestate in mod similar tuturor clientilor, indiferent de furnizorul de la care acestia achizitioneaza energia electrica.
 
gamma_2021VideoConfAC-iulAUTODESKTERAPLASTALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
hilti
Acvatot 2019
rigips
strabag nivel 1
hidroplasto
cv water 2021
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AHK 2018
econet
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere