Agenda Constructiilor
Joi, 25 Februarie 2021
 
Home - Stiri - Actualitatea interna - CUSHMAN & WAKEFIELD si DTZ au ajuns la un acord definitiv de fuziune
CUSHMAN & WAKEFIELD si DTZ au ajuns la un acord definitiv de fuziune
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 12 Mai 2015 15:25
Companiile specializate in asigurarea de servicii imobiliare Cushman & Wakefield si DTZ au ajuns la un acord definitiv pentru a fuziona, scopul fiind obtinerea uneia dintre cele mai mari companii de servicii imobiliare la nivel global. Noua firma, care va opera sub brandul Cushman & Wakefield, va avea venituri de peste 5,5 miliarde USD anual, peste 43.000 de angajati si va gestiona mai mult de 370 milioane de metri patrati de proprietati in numele clientilor institutionali, corporate si din domeniul privat. "Ambele companii au abilitati complementare remarcabile si acopera zone geografice diferite", a declarat Brett White, care isi va asuma rolul de presedinte si CEO al viitoarei entitati fuzionate. Brett White este lider in industria de servicii imobiliare, cu peste 30 de ani de experienta si, anterior, a ocupat functia de CEO al CBRE. La finalizarea fuziunii, Carlo di Barel Sant'Albano, actualul CEO International al Cushman & Wakefield si pentru regiunea EMEA, va avea rol de lider senior la nivel mondial. John Santora, actualul CEO al Cushman & Wakefield - America de Nord, va deveni Chief Operating Officer si Chief Integration Officer, iar Tod Lickerman, CEO-ul global actual al DTZ, isi va asuma rolul de presedinte al companiei globale.
Potrivit datelor disponibile, tranzactia va fi definitivata pana la finele acestui an, in functie si de aprobarile autoritatilor de concurenta, in prezent fiind in stadiul de definitivare al conditiilor de fuzionare. Grupul Exor, ce detine o participatie de 80,1% din activele Cushman & Wakefield, este una dintre cele mai mari societati de investitii listate din Europa. "Potentialul creat de aceasta asociere nu ar fi fost posibil fara sprijinul Exor, care a realizat cu succes cresterea unei afaceri de succes. Ca urmare a asocierii cu DTZ, va fi chiar mai bine pozitionata pentru a beneficia, in continuare, de tendintele de crestere din domeniul imobiliar de pe tot globul. Cushman & Wakefield este unul dintre cele mai puternice branduri din domeniul imobiliar la nivel mondial si suntem incantati ca avem posibilitatea de a participa la extinderea acestei mari companii", a declarat David Bonderman, partener fondator al TPG.
***
Atat DTZ, cat si Cushman & Wakefield deruleaza operatiuni pe piata imobiliara din Romania. Biroul de pe piata locala al Cushman & Wakefield a fost deschis la inceputul anului 2007, prin preluarea biroului asociat Activ Consulting, cu care colabora de peste 11 ani, devenind, astfel, Cushman & Wakefield Activ Consulting. Biroul asociat devenit, ulterior, Activ Property Services si condus de Razvan Gheorghe, a raportat in 2013 o cifra de afaceri de 4,88 milioane de lei, potrivit datelor disponibile pe portalul Ministerului Finantelor Publice.
DTZ a accesat piata locala in anul 2002, fiind reprezentata de compania Echinox Consulting, ulterior redenumita DTZ Echinox. Operatiunile din Romania ale firmei sunt coordonate de Mihnea Serbanescu si in 2013 a raportat o cifra totala de afaceri de 10,12 milioane de lei prin intermediul celor trei filiale (DTZ Echinox Services, DTZ Echinox Holding si DTZ Echinox Evaluari).
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 

PAGINA PERZONALIZATA

TERAPLASTVideoConfAC-iulgamma_2021AUTODESKALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hidroplasto
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
hilti
Acvatot 2019
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
rigips

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AHK 2018
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere