Agenda Constructiilor
Sambata, 06 Iunie 2020
Home - Stiri - Actualitatea interna - Gabriel Biris: Resursele sunt limitate; economia trebuie repornita rapid
Gabriel Biris: Resursele sunt limitate; economia trebuie repornita rapid
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 30 Mar 2020 17:53
Cu 500.000 de oameni in somaj tehnic pe 3 luni si doar jumatate care sa ajunga apoi in somaj, deficitul nu are cum sa fie sub 10% in 2020, declara Gabriel Biris, avocat, consultant fiscal si fost secretar de stat la Ministerul Finantelor, intr-un interviu acordat ziare.com.
"Ii izolam pe cei cu risc si restul sa ne apucam de treaba, pentru ca in curand va fi foarte greu. Se vor termina repede resursele fara de care repornirea va fi foarte dificila. Si la repornire guvernul poate face foarte multe, in special prin garantii. Ar trebui sa putem folosi aceasta nenorocire pentru a trage niste concluzii si sa corectam niste greseli din trecut care altfel nu ar fi putut fi corectate", a subliniat Gabriel Biris.
Specialistul atrage atentia ca statul dispune de resurse limitate si nu va face fata unei crize prelungite.
"Suntem dupa ani de zile de dezmat bugetar, in care cheltuielile au fost crescute intr-un elan populist, au crescut salariile bugetarilor, au crescut pensiile, companiile nu aveau forta de munca pentru ca nu puteau concura salariile platite bugetarilor. Plus tot felul de scutiri, de exceptii, de privilegii. Criza ne-a prins nepregatiti. Guvernul a luat, totusi, cateva masuri intre care cea mai intensa se refera la suportarea somajului tehnic. Vom vedea pentru cati se va plati. Eu am facut niste estimari si in varianta cea mai optimista, cu 500.000 de oameni in somaj tehnic pe 3 luni si doar jumatate care sa ajunga apoi in somaj, deficitul nu are cum sa fie sub 10%", a spus Gabriel Biris.
Specialistul mai avertizeaza si ca urmeaza doua sesiuni electorale, care ar putea adanci criza in care ne aflam.
"Politicienii se uita cu un ochi la masuri pentru economie, cu celalalt la alegeri si vom vedea probabil ca nu se va face mare lucru pe partea de restructurare a costurilor bugetare. N-ati auzit vorbindu-se de somaj tehnic si somaj la stat", mai spune avocatul.
Pentru a lectura varianta integrala a interviului, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TeraSteelbluebeamC4E FORUMCOVID-19ACAD
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere