Agenda Constructiilor
Joi, 22 Aprilie 2021
 
Home - Stiri - Actualitatea interna - MDLPA revizuieste Codul de proiectare seismica si aloca fonduri pentru consolidari
MDLPA revizuieste Codul de proiectare seismica si aloca fonduri pentru consolidari
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 04 Mar 2021 15:11
Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, Cseke Attila, a participat la dezbaterea cu tema ”De ce uitam? Ce am facut cu cladirile degradate?”, organizata de Biblioteca Academiei Romane.
”In ultimii 30 de ani au fost consolidate doar 26 de cladiri cu risc seismic din toata tara, din fonduri publice, dintre care 19 in Municipiul Bucuresti. Acest fapt dovedeste ca este nevoie de o schimbare majora in abordarea acestei probleme. Vom relansa programul pentru consolidarea cladirilor cu risc seismic, cu un buget considerabil mai mare, multianual, in vederea predictibilitatii si a progresului in acest domeniu”, a declarat ministrul la evenimentul organizat cu ocazia comemorarii a 44 de ani de la cutremurul produs in Romania, pe 4 martie 1977.
Acesta a aratat ca ministerul de resort elaboreaza un proiect de act normativ si va aloca 1 miliard de lei, in transe, pe o perioada de patru ani, in vederea consolidarii cladirilor cu risc seismic 1 si 2.
”Siguranta cetateanului in caz de cutremur este un interes public. Atat siguranta celui care se afla in cladire in momentul producerii unui cutremur, cat si a celor care se afla in fata cladirii, in spatiul public”, a subliniat Cseke Attila, adaugand ca programul pentru consolidare va viza cladirile de cel putin trei etaje si zece apartamente, aflate in proprietate privata, sau detinute de persoane juridice, dar si cele care gazduiesc institutii publice, daca sunt in proprietatea sau administrarea acestora.
Referitor la demersurile MDLPA in domeniul reducerii riscului seismic, ministrul Cseke Attila a mentionat si revizuirea ”Codului de proiectare seismica”, precum si constituirea unui grup tehnic de lucru pentru revizuirea ”Metodologiei privind investigarea de urgenta a sigurantei post seism a cladirilor si stabilirea solutiilor cadru de interventie”.
Totodata, MDLPA a propus Ministerului Investitiilor si Proiectelor Europene o alocare de circa 6 miliarde de euro, prin Planul National de Redresare si Rezilienta, pentru asigurarea rezilientei fondului construit prin abordarea integrata a consolidarii seismice, eficientei energetice, reducerii riscului la incendiu, ameliorarea calitatii aerului interior si tranzitia spre cladiri inteligente.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulALLBIMAUTODESKTERAPLASTgamma_2021
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
cv water 2021
hilti
hidroplasto
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
CELCO 2020
rigips
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere