Agenda Constructiilor
Duminica, 28 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Actualitatea interna - ME: Schema de plafonare a preturilor la energie a fost estinsa pana in august 2023
ME: Schema de plafonare a preturilor la energie a fost estinsa pana in august 2023
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 02 Sep 2022 11:35
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat joi, la finalul sedintei de guvern in care a fost aprobata Ordonanta de modificare si completare a OUG 27/2022, ca schema de plafonare si de protectie a populatiei va fi extinsa pana la 31 august 2023.
Totodata, clientii casnici al caror consum mediu lunar a fost intre 100,01 si 300 kWh sunt incurajati sa faca economie, prin masurile propuse.
"In aceasta seara am aprobat modificarile la Ordonanta 27. Practic, se extinde perioada de aplicabilitate a Ordonantei 27. De la 1 septembrie anul acesta, practic de astazi, pana in data de 31 august a anului viitor. Schema de plafonare si de protectie a populatiei si a mediului economic se extinde de la 1 aprilie 2022 la 31 august 2023. Plafoanele de consum pentru populatie raman aceleasi, intre 0 - 100 KWh consum, pretul este de 68 de bani/kW - practic, acest tarif pentru populatia care consuma foarte putin kilowati. Intre 0 - 300 kilowati, aici este o usoara schimbare. In interiorul aceluiasi plafon, incercam sa stimulam populatia sa faca o economie. Pretul de 80 de bani se aplica pentru primii 255 de kilowati din acest plafon; diferenta intre 255 si 300 - la pretul din contract", a aratat el, intr-o declaratie de presa sustinuta la finalul sedintei de guvern.
 
Tranzactiile succesive cu energie electrica sau gaze naturale, sanctionate cu 5% din cifra de afaceri
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a mai spus ca tranzactiile succesive cu energie "vor fi sanctionate dur", ANRE putand aplica o amenda de 5% din cifra de afaceri.
"Se descurajeaza tranzactiile succesive. Uitandu-ne in piata - am mai spus acest lucru - faimoasa trecere a energiei electrice de la un furnizor la altul, de la un trader la altul si ajunge la furnizor pentru a creste artificial pretul energiei electrice sau al gazului natural va fi de data aceasta foarte dur sanctionata, pentru ca nu este normal sa avem acest tip de comportament in piata si practic va fi sanctionata cu 5% din cifra de afaceri, amenda pe care acum ANRE o are la dispozitie pentru a putea sa o aplice", a spus Virgil Popescu.
El a mentionat ca Ministerul Energiei, prin membrii din adunarile generale ale actionarilor, va lua masuri astfel incat la data de 1 noiembrie strategiile de vanzare ale companiilor sa fie aprobate si sa existe o predictibilitate a pretului pe termen lung.
"Practic, statul, Ministerul Energiei, prin membrii din adunarile generale ale actionarilor, acolo unde statul este actionar, va impune in asa fel incat la data de 1 noiembrie strategiile de marketing, strategiile de vanzare ale companiilor sa fie aprobate si in aceleasi strategii ne vom asigura sa existe vanzare de la producator catre industrie, catre clientul final pe un termen lung, de cinci ani de zile, sa existe predictibilitate a pretului. Sa nu mai existe speculatii pe piata si, de asemenea, ne vom asigura ca furnizorii si distribuitorii sa poata sa isi asigure clientii finali si consumul tehnologic al distribuitorilor prin contracte bilaterale.
De aceea am impus acest ritm rapid, pana la 1 noiembrie sa existe strategii de vanzare si ne vom asigura ca in ele, prin aprobarile pe care le vom da in adunarile generale, se va regasi acest mod de tranzactionare, tocmai pentru a evita volatilitatea pietei si a exista un comportament normal si un comportament predictibil, pe termen lung al actorilor din piata", a mai spus ministrul.
 
ABONARE REVISTESISECAMALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
CDS
siniat
noark
Ubitech
rigips
ness project
strabag nivel 1
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
concelex
theda mar
viarom
EDIT-Structural
leviatan
quadratum

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
econet
top 500
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander