Agenda Constructiilor
Luni, 23 Noiembrie 2020
Home - Stiri - Actualitatea interna - MEEMA: Prelungire termen la schema de ajutor de stat, pentru industria metalurgica
MEEMA: Prelungire termen la schema de ajutor de stat, pentru industria metalurgica
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 06 Nov 2020 09:03
Daniela Nicolescu, secretar de stat in cadrul Ministerului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri (MEEMA) a prezidat o intalnire a Comisiei de Dialog Social cu reprezentanti ai industriei metalurgice, pentru a discuta despre provocarile cu care se confrunta industria in contextul pandemiei COVID-19 si modul in care ministerul poate sa vina in intampinarea lor pentru a solutiona o parte din probleme. La reuniune au participat si secretarul de stat Dan Dragos Dragan, Mirona Daia, director Politici industriale si competitivitate, Adriana Sarzea, director Piata Interna si reprezentanti ai ALRO, LibertySteel Galati, TMK Artrom, TMK Resita, TenarisSilcotub, Donalam Calarasi, dar si ai UNIROMSIDER.
Secretarul de stat Dan Dragos Dragan a precizat ca Ministerulul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri a aprobat o schema de ajutor de stat pentru sprijinirea consumatorilor industriali de energie, cu o valoare totala de aproximativ 290 milioane de euro. Primii beneficiari au primit deja banii, iar echipa tehnica din cadrul ministerului a facut mari eforturi pentru a solutiona blocajele si a sprijinit societatile care au intampinat dificultati la completarea dosarelor.
Daniela Nicolescu, secretar de stat in cadrul MEEMA, a spus ca impreuna cu directiile de specialitate lucreaza la efectuarea unor modificari pentru prelungirea termenului de depunere a documentatiei pentru accesarea schemei de ajutor de stat de la 7 la 30 de zile.
”Ne dorim sa sustinem industria metalurgica si sa intarim piata interna, aceasta fiind tendinta la nivel european. Fiecare stat membru incearca sa incurajeze piata interna pentru a sprijini companiile din tara, mai ales acum, in contextul pandemiei, cand toata lumea intampina dificultati economice. Eu vreau sa initiez astazi un dialog pe care sa il continuam in perioada urmatoare. Vreau sa identificam impreuna solutii pornind de la propunerile pe care dumneavoastra le aveti pentru a reduce cat mai mult efectele negative ale acestei crize, dar si sa modurile in care eu si colegii mei de la Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri va putem ajuta la nivel legislativ.”, a declarat Daniela Nicolescu, secretar de stat MEEMA.
Situatia industriei metalurgice constituie o preocupare constanta atat la nivel national cat si la nivel european si mondial, fiind analizata si incercandu-se gasirea de solutii in Comisia Europeana (Consiliul Competitivitate), in Organizatia pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (OCDE) si in cadrul reuniunilor G7 si G20. Produsele industriei metalurgice formeaza baza pentru lanturile de valori economice industriale cheie, cum ar fi industria automobilelor, constructiile, ingineria mecanica, precum si industria energetica. Mentinerea unei productii metalurgice competitive joaca un rol strategic in asigurarea cresterii economice si a locurilor de munca.
 
elmas_1octALLBIMVideoConfAC-iulAUTODESKCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
CELCO 2020
rigips
hilti
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
AHK 2018
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere