Agenda Constructiilor
Luni, 23 Noiembrie 2020
Home - Stiri - Actualitatea interna - PNRR: Drumul expres Satu Mare - Baia Mare necesita 340 de milioane de euro
PNRR: Drumul expres Satu Mare - Baia Mare necesita 340 de milioane de euro
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 12 Nov 2020 10:19
In holul Palatului Administrativ din Baia Mare a fost organizata o conferinta de presa sustinuta de presedintele Consiliului Judetean Maramures, Ionel Bogdan. In deschidere, presedintele a multumit intregului colectiv medical din toate unitatile spitalicesti din judet, care fac toate eforturile pentru a salva vietile pacientilor afectati de SARS CoV-2.
Ionel Bogdan: ”Am discutat cu ministrul sanatatii despre posibilitatea ca judetul sa beneficieze de un spital modular, asa cum este cel de la Brasov si care este functional. Analizam aceasta posibilitate impreuna cu personalul de specialitate si ministrul Nelu Tataru. De asemenea, am aprobat alocarea sumei de 496,83 mii lei pentru infiintarea unui compartiment de ATI la Spitalul de Boli Infectioase si Psihiatrie Baia Mare pentru ca maramuresenii care au nevoie de servicii medicale sa beneficieze de cele mai bune conditii si tratamente. Felicit intreg personalul medical din unitatile spitalicesti care fac eforturi extraordinare pentru a asigura tratamentele necesare pentru pacientii infectati cu coronavirus. Ii rog pe medici, asistente medicale si intreg personalul auxiliar sa ramana in linia intai si ii asigur de intreg sprijinul Consiliului Judetean Maramures”, a punctat presedintele Ionel Bogdan.
3,2 milioane de euro alocati de Maramures si Satu Mare pentru studiul de fezabilitate
O importanta deosebita pentru zona de nord-vest a Romaniei o are implementarea proiectului legat de Drumul Expres Satu Mare - Baia Mare . Primul pas a fost facut. S-au purtat discutii cu presedintele Consiliului Judetean Satu Mare, Pataki Csaba. Cei doi presedinti ai consiliilor judetene au incheiat un parteneriat solid, convenind ca proiectul sa se realizeze prin Asociatia Intercomunitara de Dezvoltare (ADI). Pentru studiul de fezabilitate, cele doua judete au decis ca vor aloca suma necesara, respective 3,2 milioane de euro, care va fi recuperata din asistenta tehnica, direct de la Ministerul Fondurilor Europene.
”Proiectul se regaseste in Planul National de Recuperare si Rezilienta fiindu-i alocate 340 de milioane de euro. Multumesc pe aceasta cale ministrului Marcel Bolos, care a inteles importanta acestui proiect pentru regiunea de nord-vest, pentru judetul Maramures si implicit pentru Satu Mare”, a punctat Ionel Bogdan.
Pentru dezvoltarea infrastructurii judetului Maramures se are in vedere efectuarea studiilor de fezabilitate, in prima etapa pentru 80 de km de drumuri judetene, astfel incat sa se atraga fonduri europene, avand in vedere ca exista la dispozitie 100 de milioane de euro.
 
elmas_1octCOVID-19VideoConfAC-iulALLBIMAUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
strabag nivel 1
Acvatot 2019
CELCO 2020
hilti
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere