Agenda Constructiilor
Miercuri, 12 August 2020
Home - Stiri - Actualitatea interna - TENDINTA de crestere anticipata in sectorul de constructii, pana in august
TENDINTA de crestere anticipata in sectorul de constructii, pana in august
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 29 Iun 2020 11:36
Potrivit estimarilor din luna iunie 2020, in activitatea de constructii se va inregistra, pana in luna august a.c., o crestere a volumului productiei (sold conjunctural +28%). Evolutii moderate vor fi consemnate si in ceea ce priveste numarul de salariati (sold conjunctural +13%), dar si preturile lucrarilor de constructii (sold conjunctural +10%), conform previziunilor Institutului National de Statistica (INS) pentru perioada iunie - august 2020.
Soldul conjunctural indica perceptia managerilor intreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen si nu trebuie confundata cu ritmul cresterii sau scaderii oricarui indicator statistic produs de INS. Soldul conjunctural procentual este obtinut ca diferenta intre procentajul managerilor care au ales varianta pozitiva a fenomenului si procentajul celor care au indicat varianta negativa, precizeaza analistii.
Documentul statistic indica o crestere in aproape toate sectoarele economiei, cu exceptia serviciilor si o crestere moderata a numarului de salariati si preturilor in constructii si comertul cu amanuntul.
 
Industria prelucratoare
In cadrul anchetei de conjunctura din luna iunie 2020, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni, crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural +9%). Pentru activitatea de fabricare a produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului se va inregistra cea mai mare crestere (sold conjunctural +86%), urmata de activitatea de fabricare a bauturilor (sold conjunctural +53%). Referitor la numarul de salariati se estimeaza scadere moderata, soldul conjunctural fiind de -15% pe total industrie prelucratoare. Pentru preturile produselor industriale se prognozeaza relativa stabilitate in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +4%).
 
Comert cu amanuntul
In sectorul comert cu amanuntul managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni, tendinta de crestere a activitatii economice (sold conjunctural +18%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale va inregistra crestere moderata (sold conjunctural +6%). Angajatorii prognozeaza pentru urmatoarele trei luni crestere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +10%). Pentru urmatoarea perioada, managerii societatilor comerciale estimeaza crestere a preturilor de vanzare cu amanuntul (sold conjunctural +23%).
 
Servicii
Conform estimarilor din luna iunie 2020, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste relativa stabilitate in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +3%). In sectorul de servicii se estimeaza scadere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural -6%). Conform opiniei managerilor, preturile de vanzare sau de facturare ale prestatiilor vor avea tendinta de scadere (sold conjunctural -16%).
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKVideoConfAC-iulallbimCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
AUGUST 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
ssab ag antrepriza generala
hilti
Acvatot 2019
rigips
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
AHK 2018
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere