Agenda Constructiilor
Vineri, 07 Mai 2021
 
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - AUTONOM: 80% dintre firme cred ca afacerile vor parcurge cu bine urmatorele 6 luni
AUTONOM: 80% dintre firme cred ca afacerile vor parcurge cu bine urmatorele 6 luni
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 22 Iul 2020 12:51
Autonom, companie antreprenoriala romaneasca si furnizor integrat de servicii de mobilitate si finantare, lanseaza un ghid pentru antreprenori, creat cu scopul de a-i ajuta sa navigheze mai usor prin dificultatile cauzate de criza coronavirus.
In urma unui sondaj efectuat in randul clientilor Autonom despre modul in care pandemia si perioada de izolare le-a afectat activitatea, antreprenorii au indicat ca una dintre cele mai mari provocari in acest moment este obtinerea accesului la finantare si mentinerea lichiditatii. De aceea, pentru a veni in sprijinul antreprenorilor de pretutindeni, Autonom, alaturi de partenerii sai, au selectat o gama de solutii concrete, cu scopul de a oferi o sursa utila de idei pentru optimizarea si dezvoltarea business-ului.
“O criza vine intotdeauna cu provocari, dar si cu oportunitati. Este o perioada in care noi toti trebuie sa analizam ce imbunatatiri putem face si cum ne putem reinventa business-urile. Credem cu tarie ca antreprenorialul poate deveni adevaratul motor al economiei noastre, iar companiile romanesti vor avea un rol fundamental in reducerea somajului si in temperarea recesiunii. Dar ca acest lucru sa se intample, sectorul antreprenorial are nevoie de sprijin, de colaborare si de acces la capital. Prin acest ghid, ne dorim sa oferim antreprenorilor locali o resursa care sa ii ajute sa isi redefineasca modelul de afaceri intr-unul mai agil si durabil” au declarat Marius si Dan Stefan, cofondatori Autonom.
Ghidul Autonom „Solutii de optimizare a business-ului pentru antreprenori”, contine trei capitole, axate in jurul solutiilor de optimizare a costurilor, dezvoltarea si finantarea companiei si gestionarea personalului si a riscurilor. In ghid, antreprenorii pot gasi 16 idei pentru 5 provocari cu care acestia se confrunta in contextul actual al crizei. Provocarile includ, printre altele, nevoia de finantare pentru investitii si capital de lucru, gestionarea productivitatii si pregatirea angajatilor sau optimizarea costurilor legate de spatiile de birou sau active.
In pregatirea continutului acestui ghid, Autonom s-a concentrat pe provocarile care au fost indicate in studiul efectuat in perioada 2 - 12 iunie, la care au participat 134 de companii locale, clienti ai Autonom. Aproximativ 69% dintre respondenti au recunoscut ca au fost afectati de perioada de carantina; dintre acestia, 42,5% au fost afectati mediu iar 26% major.
In ceea ce priveste provocarile aduse de pandemie, 75% din antreprenorii si managerii care au participat la sondaj au observat o scadere a activitatii si a volumului de vanzari. Al doilea cel mai indicat raspuns a fost reducerea cheltuielilor, ales de 38% dintre participanti, urmat de lichiditatea redusa, adica incapacitatea de plata a furnizorilor, situatie intalnita in randul a 34% dintre respondenti. Printre alte probleme mentionate de respondenti au fost: nevoia de a trimite angajatii in somaj tehnic (30%), scaderea moralului angajatilor (25%), reducerea capacitatii de aprovizionare din cauza restrictiilor de circulatie (22%), scaderea productivitatii angajatilor din cauza lucrului de acasa (17%), lipsa serviciilor de ingrijire copil pentru angajatii cu copii (14%) si reduceri de personal (10,5%).
In termeni de ceea ce este necesar pentru continuarea activitatii, majoritatea raspunsurilor participantilor s-au concentrat pe nevoia de capital. 39,5% dintre acestia au indicat accesul la surse de finantare. De aceea, ghidul Autonom este concentrat in jurul solutiilor de optimizare a costurilor prin care companiile pot crea economii suplimentare, precum si a solutiilor de finantare alternativa.
Concluzia studiului a aratat ca in ciuda contextului, antreprenorii si managerii locali raman optimisti cu privire la viitor. Aproximativ 80% dintre respondenti sunt increzatori ca afacerile lor vor trece cu bine peste perioada urmatoare de 3-6 luni. In acelasi timp, 18,5% nu sunt siguri de ceea ce va aduce aceasta perioada si 1,5% au recunoscut ca nu considera ca vor supravietui.
Mai multe detalii despre rezultatele studiului puteti citi in ghidul complet, realizat de Autonom, impreuna cu partenerii sai. Acesta este disponibil pentru descarcare gratuita.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMgamma_2021VideoConfAC-iulAUTODESKTERAPLAST
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala
hilti
Acvatot 2019
rigips
hidroplasto
CELCO 2020
cv water 2021

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ROGBC 2016
ef-de-n
AHK 2018
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere