Agenda Constructiilor
Joi, 22 Aprilie 2021
 
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - BEI & Deutsche Leasing: Finantari de 370 milioane euro pentru firme in criza
BEI & Deutsche Leasing: Finantari de 370 milioane euro pentru firme in criza
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 02 Feb 2021 12:37
Prima cooperare dintre Grupul BEI si Deutsche Leasing Romania va contribui la consolidarea investitiilor companiilor romanesti active in sectoarele afectate de COVID-19. Noua cooperare dintre Banca Europeana de Investitii, Fondul European de Investitii si Deutsche Leasing Romania va permite companiilor locale de pe intreg teritoriul Romaniei sa beneficieze de finantare suplimentara prin leasing in valoare de 370 milioane EUR.
Sprijinul Grupului EIB este sustinut de o garantie de la Fondul European pentru Investitii Strategice (FEIS).
Noua initiativa va spori rezilienta intreprinderilor romanesti la impactul economic, social si asupra sanatatii al COVID-19 si face parte din raspunsul Grupului BEI catre sectorul privat in privinta pandemiei.
„Deutsche Leasing este prezenta in Romania de peste 12 de ani, iar in aceasta perioada a fost partenerul de finantare preferat al IMM-urilor locale pentru investitiile in echipamente. Datorita specializarii noastre in finantarea echipamentelor agricole, majoritatea debitorilor nostri se afla in zonele rurale si, prin leasing si alte solutii de finantare, ne-am adus contributia la dezvoltarea acestor zone. Cooperarea cu parteneri puternici precum Banca Europeana de Investitii si Fondul European de Investitii consolideaza si mai mult capacitatea Deutsche Leasing Romania de a sprijini in mod eficient investitiile intreprinderilor locale, chiar si in aceste vremuri dificile”, a declarat Laurentiu Zaharia, Director General al Deutsche Leasing Romania.
„Aceasta tranzactie de securitizare cu impact ridicat demonstreaza angajamentul Grupului Bancii Europene de Investitii de a se asigura ca investitiile IMM-urilor din intreaga Europa pot continua in perioade dificile. Cooperarea inovatoare dintre institutiile financiare europene si partenerii locali de leasing va ajuta companiile romanesti sa depaseasca dificultatile provocate de COVID-19”, a declarat Christian Kettel Thomsen, vicepresedinte al Bancii Europene de Investitii, responsabil pentru Romania.
„Fondul European de Investitii este incantat sa colaboreze pentru prima data cu Deutsche Leasing Romania. Impreuna vom contribui la accelerarea si extinderea sprijinului pentru investitii din partea a sute de intreprinderi din Romania”, a declarat Alain Godard, director executiv al Fondului European de Investitii.
Comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, a spus: „Sustinut de Planul de investitii pentru Europa, acest acord dintre Grupul BEI si Deutsche Leasing va pune la dispozitia intreprinderilor locale din Romania finantari suplimentare prin leasing. Acestea vor ajuta in primul rand IMM-urile din mediul rural sa finanteze echipamentele specializate de care au nevoie pentru operatiunile lor, contribuind astfel la sustinerea dezvoltarii economice si a locurilor de munca in aceasta perioada dificila.”
Aceasta este prima tranzactie de securitizare sintetica din Romania si permite Grupului BEI sa furnizeze un instrument alternativ de gestionare a capitalului pentru un partener de servicii financiare din tara.
Securitizarea va ajuta la asigurarea capitalului reglementat si totodata va aduce Deutsche Leasing Romania capacitate de finantare suplimentara pentru a sprijini investitiile intreprinderilor locale.
Sprijinirea investitiilor intreprinderilor in vederea reducerii consumului de energie si a emisiilor
Noua initiativa include un sprijin in valoare de 25 milioane EUR orientat catre investitiile in combaterea schimbarilor climatice.
Asigurarea faptului ca Romania beneficiaza de Planul de investitii pentru Europa
Acest nou sprijin pentru investitiile locale din partea Deutsche Leasing Romania este sustinut de Fondul European pentru Investitii Strategice (FEIS), pilonul central al Planului de Investitii pentru Europa, in cadrul caruia Grupul BEI si Comisia Europeana colaboreaza pentru a stimula competitivitatea economiei europene.
Sprijin sporit pentru investitiile intreprinderilor in regiunile de coeziune
Noul sistem face parte dintr-un program mai amplu de finantare prin titluri garantate cu active al Grupului BEI, in valoare de 2 miliarde EUR, pentru a acoperi capitalul circulant, nevoile de lichiditate si provocarile in materie de investitii cu care se confrunta intreprinderile din intreaga Europa, exacerbate de pandemia COVID-19. Acest lucru va viza sprijinul acordat regiunilor de coeziune.
In ultimele saptamani, Grupul BEI a permis cresterea finantarii pentru investitiile intreprinderilor din Romania, in cooperare cu principalii parteneri financiari locali.
Peste 185 milioane EUR din finantarea sectorului privat in legatura cu COVID-19 vor sprijini companiile locale prin intermediul noilor linii de credit ale Bancii Europene de Investitii cu banci publice si private din Romania.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
gamma_2021ALLBIMTERAPLASTVideoConfAC-iulAUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
hidroplasto
CELCO 2020
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT
rigips
hilti
cv water 2021
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
AHK 2018
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere