Agenda Constructiilor
Luni, 06 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - City Insurance: Politica agresiva de vanzari si comisioanele au generat falimentul
City Insurance: Politica agresiva de vanzari si comisioanele au generat falimentul
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 05 Mai 2022 13:54
CITR a finalizat prima etapa din gestionarea falimentului City Insurance. In cele aproximativ 2 luni de la numirea sa drept lichidator judiciar in dosarul City Insurance, peste 100 experti CITR au studiat peste 500.000 de documente, si au realizat atat tabelul creditorilor, inventarierea activelor, cat si analiza preliminara privind cauzele si imprejurarile care au generat falimentul City Insurance. Peste 1.600 de creditori s-au inscris la masa credala cu o expunere de peste 8 miliarde de lei. De asemenea, de la deschiderea procedurii, echipa CITR gestioneaza direct cele peste 14.000 de litigii in fata instantelor nationale si internationale.
In aceeasi etapa, CITR a demarat analiza necesara pentru a stabili principalele cauze ale falimentului City Insurance. Concluziile preliminare indica atat un dezechilibru financiar profund, cat si faptul ca cresterea accelerata a cotei de piata printr-o politica de vanzari agresiva au condus la o degradare rapida a situatiei companiei. De asemenea, valoarea ridicata a comisioanelor platite brokerilor, precum si cedarea in reasigurare a unui procent cuprins intre 80% - 99,5%, se numara printre cauzele care reies din analiza preliminara realizata de CITR a activitatii City Insurance in perioada 2017 – 30 iunie 2021.
Verificarea de catre CITR a investitiilor realizate de City Insurance in perioada mentionata a evidentiat faptul ca au fost facute investitii si tranzactii cu active corporale ale caror valori s-au depreciat in urma reevaluarii expertilor, generand pierderi importante de disponibilitati.
Au fost identificate imprumuturi acordate societatilor afiliate cu sanse reduse de recuperare, precum si dobanzi aferente unor imprumuturi care s-au dovedit a fi fara substanta economica. De asemenea, compania a mai platit unor intermediari comisioane considerabile, CITR constatand ca a fost vorba cel mai probabil despre de imprumuturi fara substanta economica.
„Rolul nostru in aceasta etapa a falimentului este sa asiguram buna desfasurare a tuturor demersurilor legale obligatorii intr-un termen cat mai scurt si cu o transparenta cat mai mare. In acelasi timp, continuam acest efort de a intelege ce s-a petrecut si de a identifica sursele pentru recuperarea creantelor. Vom avea o prima adunare a creditorilor maine (6 mai 2022), cand le vom comunica stadiul falimentului la acest moment. Este un proces transparent si complex, la finalul caruia vom documenta unul dintre cele mai mari falimente din Romania, al unei companii cu o cota de piata de 43%. Impactul asupra economiei romanesti este semnificativ, iar gestionarea corecta a acestei etape este esentiala”, a spus Paul Dieter Cirlanaru, CEO CITR.
Urmatorii pasi in procedura de faliment sunt: adunarea creditorilor, intalnire care va avea loc pe 6 mai 2022 si in cursul careia CITR le va prezenta analiza preliminara privind cauzele si imprejurarile care au generat falimentul City Insurance; evaluarea patrimoniului; demersuri pentru recuperarea creantelor; valorificarea activelor.
 
Experienta CITR in domeniul asigurarilor
CARPATICA ASIG s-a confruntat cu un deficit de capital de 707 milioane de lei la finele lunii iulie 2016, cand ASF a retras licenta de functionare a companiei si ulterior a formulat cererea de deschidere a procedurii de faliment. De la data deschiderii procedurii, in februarie 2017, numarul creditorilor a ajuns la peste 600, iar CITR a facut distribuiri de aproximativ 130 milioane lei. Proiectul Carpatica Asig a insemnat gestionarea a peste 10.000 de litigii.
Proiectul CERTASIG – Societate de Asigurare si Reasigurare S.A. este in gestionarea CITR din iunie 2020. Conform tabelului preliminar de creante, numarul de creditori este in acest moment de peste 160. Procedura de valorificare a activelor companiei este in derulare in acest moment, recuperarile de creante aflate in curs fiind de aproximativ 10 milioane lei.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTEhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
siniat
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
theda mar
viarom
leviatan
EDIT-Structural
Ubitech
noark
MAKITA
concelex
CDS
ness project
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
strabag nivel 1

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander