Agenda Constructiilor
Marti, 16 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - ELCEN Bucuresti a iesit din insolventa si este acum un "actor economic solid"
ELCEN Bucuresti a iesit din insolventa si este acum un "actor economic solid"
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 06 Feb 2023 13:58
Instanta de judecata a confirmat incheierea procedurii de reorganizare a Elcen Bucuresti, marcand astfel in mod oficial reinsertia companiei in circuitul economic, informeaza vineri Sierra Quadrant, administratorul judiciar al companiei.
Potrivit lui Ovidiu Neacsu, partener fondator Sierra Quadrant, procesul a fost unul dificil, ce a necesitat doua planuri de reorganizare si patru ani de activitate sustinuta.
"Dupa patru ani si doua planuri de reorganizare, Sierra Quadrant a reusit sa transforme o companie de interes strategic falimentara intr-un actor economic solid, care isi poate indeplini rolul important in cadrul sistemului de incalzire a Capitalei fara presiunea suplimentara adusa de starea de insolventa. Desi opinia publica a fost in permanenta informata in legatura nu doar cu stadiul, dar si cu problemele intampinate, as vrea sa profit de acest moment si sa subliniez inca o data o serie de aspecte importante. Acesti patru ani au fost marcati, de foarte multe provocari suplimentare celor de natura tehnica, profesionala, care au ingreunat procedura de reorganizare", a afirmat Neacsu.
Acesta a remarcat ca statul roman are functionari si politicieni foarte bine pregatiti care insa sunt captivi unui sistem osificat, neadaptat cerintelor unei economii moderne, iar lipsa de flexibilitate a sistemului este una dintre principalele cauze care impiedica modernizarea tarii in ansamblu si a mediului de business in particular.
Neacsu sustine ca este nevoie nu doar de legi noi, simplificate si eficiente, dar mai ales de proceduri clare, adaptate realitatii si orientate catre rezolvarea problemelor.
"Totodata, politicienii romani trebuie sa inteleaga ca anumite evenimente transced orice divergenta, de orice natura, si se inscriu in categoria situatiilor de interes national, care necesita o colaborare stransa din partea lor. De asemenea, rolul si modul de organizare a primariilor trebuie regandit in totalitate, astfel incat aceste institutii si persoanele care le conduc sa iasa pe cat de mult posibil din sfera de control politic pentru a putea actiona cat mai eficient in interesul cetatenilor", a adaugat el.
In cei 24 de ani de activitate, Sierra Quadrant a devenit una dintre cele mai importante companii de profil din Romania, fiind specializata in lucrari de administrare si lichidare complexe, cu un ridicat grad de dificultate, caracterizate prin patrimoniu mare si diversificat, prin multitudinea problemelor legale care trebuie solutionate, concomitent cu procedura de insolventa: bilant de mediu, substante periculoase in proprietate, servituti neclare si litigii legate de patrimoniu etc.
Printre dosarele semnificative gestionate in prezent de Sierra Quadrant se afla CET SA Bacau, Letea SA Bacau, Servicii Energetice Moldova SA, Donau Chem, Compania de Navigatie Fluviala Giurgiu NAV SA, Teleferic SA, Rombet SA si GA-PRO-Chemicals SA.
 
ABONARE REVISTESISECAMRAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
MAKITA
strabag nivel 1
ness project
theda mar
viarom
noark
leviatan
quadratum
Acvatot 2019
CDS
siniat
concelex
rigips
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
top 500
AICPS_30
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander