Agenda Constructiilor
Marti, 20 Aprilie 2021
 
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - NNDKP reprezinta antreprenori mari de constructii cu litigii de 500 milioane lei
NNDKP reprezinta antreprenori mari de constructii cu litigii de 500 milioane lei
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 12 Feb 2021 09:49
NNDKP a reprezentat cu succes unul dintre cei mai mari antreprenori italieni care activeaza in Romania in proiecte de infrastructura, intr-un litigiu impotriva companiei nationale care gestioneaza traficul feroviar la nivel national.
Litigiul a avut o durata de solutionare definitiva de peste 5 ani si a vizat pretentiile Antreprenorului formulate impotriva Autoritatii Contractante in legatura cu executarea proiectului de reabilitare a liniei de cale ferata pe Coridorul IV Pan European, tronsonul Vintu de Jos - Coslariu.
Aceste pretentii au constat atat in costuri suplimentare cauzate de prelungirea duratei de executie si profit nerealizat, cat si in costuri pentru lucrari suplimentare, nascute din executarea unui contract administrativ, grefat pe regulile FIDIC Rosu 1999.
Dupa parcurgerea celor doua grade de jurisdictie si respingerea cailor extraordinare de atac, avocatii NNDKP au obtinut executarea benevola de catre companie a hotararilor judecatoresti in sensul platii sumei totale de 150 milioane lei.
Echipa NNDKP care a reprezentat antreprenorul in acest litigiu a fost formata din Valeriu Mina, Partener in cadrul Departamentului de Solutionare a Disputelor, si Alexandra Marutoiu, Asociat Senior, echipa care a gestionat cu succes in ultimii 8 ani o gama extrem de diversificata de litigii de instanta si arbitrale in legatura cu contracte grefate pe regulile FIDIC.
Finalizarea cu succes a acestui litigiu s-a datorat si echipei coordonate de avocatii Adina Chilim-Dumitriu, Partener si unul dintre coordonatorii practicii de Achizitii Publice si PPP si Razvan Vlad, Partener in cadrul aceleiasi practici, care au acordat asistenta clientului in faza de implementare a contractului incheiat cu compania nationala feroviara, mai ales in etapa formularii revendicarilor de catre Antreprenor.
”Miza litigiilor aflate pe rolul instantelor judecatoresti si a celor arbitrale privind proiecte de mare infrastructura, in care NNDKP reprezinta unele dintre cele mai importante companii active in acest domeniu in Romania, este de peste 500 milioane de lei. Proiectul privind reabilitarea liniei de cale ferata pe acest tronson are o importanta majora pentru dezvoltarea acestui sector in Romania si ne bucuram de un nou succes in acest tip de litigii” a declarat Valeriu Mina.
Practica de Solutionare a Disputelor a NNDKP coordonata de Ana Diculescu-Sova este recunoscuta independent drept o forta in domeniul solutionarii disputelor. Confirmarea statutului sau vine si prin pozitionarea pe primul loc in ghiduri internationale de renume precum Chambers & Partners (editia europeana) incepand cu anul 2007, si de Legal 500 incepand cu anul 2002. Cu 9 Parteneri ce coordoneaza o echipa de peste 50 de avocati litigatori prezenti in Bucuresti si in birourile regionale ale firmei, NNDKP dispune de resursele necesare pentru a gestiona cazuri complexe, implicand mai multe parti sau care au o durata de mai multi ani si propune strategii concrete pentru a reduce potentiale riscuri viitoare.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTVideoConfAC-iulgamma_2021AUTODESKALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
rigips
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
hidroplasto
CELCO 2020
hilti
cv water 2021
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
AHK 2018
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere