Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - Reff&Asociatii: Solutie de referinta ce confirma validitatea PUZ Sector 2
Reff&Asociatii: Solutie de referinta ce confirma validitatea PUZ Sector 2
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 01 Mar 2023 13:42
O echipa multidisciplinara de avocati specializati in litigii administrative si respectiv in dreptul urbanismului din cadrul Reff & Asociatii | Deloitte Legal a reprezentat Promenada Mall Bucuresti SRL, din cadrul grupului NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar, dezvoltator si operator de centre comerciale, dupa valoarea portofoliului, din Europa Centrala si de Est, in cadrul litigiului in care Tribunalul Bucuresti a respins cererea de anulare a Hotararii Consiliului General al Municipiului Bucuresti nr. 339/2020 prin care a fost aprobat Planul Urbanistic Zonal Sector 2 (PUZ Coordonator Sector 2).
Hotararea Tribunalului poate fi atacata cu recurs in fata Curtii de Apel Bucuresti, dar aceasta pune capat, chiar de la data pronuntarii ei, masurii suspendarii PUZ Coordonator Sector 2 care fusese dispusa de instantele de judecata in cursul anului 2022.
Aceasta solutie reprezinta un moment de inflexiune in evolutia litigiilor in domeniul urbanismului, care au generat incertitudine si au afectat investitii foarte importante in imobiliarul si infrastructura capitalei. Echipa de avocati care a contribuit la obtinerea solutiei i-a inclus pe Ana Galgotiu-Sararu, Senior Managing Associate, Lucian Savin, Senior Associate, si Alexandra Tuta, Associate, din cadrul practicii de litigii administrative coordonate de Mihnea Galgotiu-Sararu, Partener, respectiv Diana Stan, Managing Associate, si Andreea Caragea, Associate, din cadrul practicii de drept imobiliar, coordonate de Irina Dimitriu, Partener.
 
 
„Solutia reconfirma ca, atunci cand decid sa isi exercite drepturile in justitie, investitorii pot obtine protectia instantelor de judecata din Romania, inclusiv in materia specializata a urbanismului. De asemenea, suntem bucurosi ca am putut contribui la inlaturarea incertitudinii cu privire la posibilitatea autoritatilor din cadrul Sectorului 2 de a emite in prezent documentatii de urbanism si autorizatii de construire in baza PUZ Coordonator existent”, a declarat Ana Galgotiu-Sararu, Senior Managing Associate la Reff & Asociatii | Deloitte Legal, coordonatoarea echipei de proiect care a asigurat reprezentarea clientului in fata instantelor de judecata.
„Ne bucuram ca aceasta solutie creeaza premisele deblocarii dezvoltarilor imobiliare cel putin pentru Sectorul 2 si speram ca acesta este doar primul pas in restabilirea securitatii juridice de care este nevoie pentru continuarea dezvoltarilor imobiliare sustenabile la nivelul intregii Capitale. Apreciem ca acesta este doar un prim pas in clarificarea diverselor problematici in materia urbanismului, la care se vor adauga complexitatile inerente generate de adoptarea in viitor a Codului amenajarii teritoriului, urbanismului si constructiilor, pe care echipa noastra de experti este pregatita sa le solutioneze in modul cel mai eficient si judicios pentru clientii nostri”, a adaugat Diana Stan, Managing Associate la Reff & Asociatii | Deloitte Legal, expertul coordonator in materia dreptului urbanismului din cadrul societatii de avocati. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiman and machineVideoConfAC-iulALLBIMALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
IN CURAND, editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
grundfos
FRONTALE
CDS
CONCEPT STRUCTURE
viarom
MAKITA
leviatan
Acvatot 2019
Ubitech
rigips
theda mar
strabag nivel 1
leviatan
noark
ERBASU CONSTRUCT
BALTIC

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
BA 2023
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica