Agenda Constructiilor
Joi, 18 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - SELINA: Grupul, cu afaceri anuale de 100 milioane euro, a iesit din insolventa
SELINA: Grupul, cu afaceri anuale de 100 milioane euro, a iesit din insolventa
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 24 Mar 2023 12:41
CITR, liderul pietei de insolventa si restructurare, anunta finalizarea cu succes a procesului de reorganizare a constructorului Selina, companie cu impact major in mediul de afaceri din nord-vestul Romaniei de peste 30 de ani.
„Din nou reusim sa salvam o companie de impact aflata, pe parcursul ultimilor ani, in dificultate. Beneficiind de o noua sansa, Selina si intreaga ei echipa de profesionisti isi continua parcursul in mediul economic, iar impreuna cu grupul din care face parte asigura o mie de locuri de munca intr-un business cu un volum al cifrei de afaceri de peste 100 mil. euro anual. Cu acest proces am demonstrat inca o data ca, accesata la timp, insolventa salveaza un business in declin, ii intoarce pur si simplu soarta. Gestionat corect si cu sprijinul creditorilor, un astfel de mecanism poate ajuta antreprenorii sa depaseasca cu bine perioadele dificile.” declara Mariana Boiciuc, Senior Partner, CITR Cluj.
La data de 23 martie 2023, Tribunalul Bihor a dispus inchiderea cu succes a procedurii de reorganizare Selina SRL, parte a Grupului Selina, unul dintre cei mai importanti jucatori din piata constructiilor, cu consecinta iesirii din insolventa dupa aproape 9 ani.
„Suntem mandri ca am reusit sa finalizam procedura de reorganizare ca urmare a indeplinirii tuturor obligatiilor de plata asumate in cadrul planului de restructurare complex elaborat impreuna cu echipa CITR. In ciuda dificultatilor de pe piata constructiilor, in ultimii ani ne-am concentrat eforturile sa extindem portofoliul de contracte ceea ce a generat o cifra de afaceri de 100 de milioane de euro in 2022, iar pentru 2023 estimam o crestere de 60% a acesteia precum si realizarea unor proiecte majore de constructii. Multumesc echipei de management Selina, alaturi de care in ultimii ani am reusit sa dezvoltam compania si sa obtinem aceste rezultate remarcabile.” a spus Beneamin Rus, fondatorul grupului Selina.
Creditorii majoritari in procedura au fost Unicredit Bank SA si Banca Transilvania SA, cu peste 80% din totalul sumelor asumate la plata prin planul de reorganizare. In perioada de reorganizare, compania a reusit achitarea unui cuantum de peste 13,5 milioane de euro.
„Este important sa intelegem ca insolventa nu inseamna faliment, ci dimpotriva, poate reprezenta solutia salvatoare daca mecanismul este adoptat inca de la primele semne de dificultate. Unele procese sunt de lunga durata, cum a fost si cazul Selina, insa parcurgerea acestuia alaturi de un partener cu expertiza solida, cum este CITR, faciliteaza reusita, mai ales atunci cand se bucura de tot sprijinul creditorilor sai. Echipa CITR a avut un aport important in derularea procedurii Selina SRL, facilitand alinierea intereselor companiei cu cele a creditorilor, pentru a obtine una dintre cele mai mari finantari acordate unei companii aflate in insolventa.” a spus Calin Parau, Head of Commercial, CITR.
Potrivit studiilor CITR, la nivel national sunt peste 13.000 de companii de impact aflate in diverse stadii de dificultate. Comertul, constructiile si industria prelucratoare raman cele mai afectate domenii in 2022. Companiile din aceste domenii reprezinta peste 60% din numarul total al firmelor intrate in insolventa in 2022.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMSISECAMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
CONCEPT STRUCTURE
CDS
rigips
theda mar
MAKITA
leviatan
noark
viarom
Acvatot 2019
strabag nivel 1
concelex
quadratum
ness project
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
Ubitech

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
econet
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander