Agenda Constructiilor
Duminica, 14 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - 4Envigo: Parteneriat cu MC General Construct pentru furnizarea de solutii fotovoltaice
4Envigo: Parteneriat cu MC General Construct pentru furnizarea de solutii fotovoltaice
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de AG&F 25 Apr 2024 09:10
4Envigo, companie specializata in solutii de tranzitie catre energia regenerabila, anunta semnarea unui parteneriat strategic cu MC General Construct Engineering, lider in servicii de inginerie si proiectare instalatii ce includ modelarea energetica a cladirilor. Cele doua companii ofera o gama extinsa de servicii de calitate, de la tehnologii moderne utilizate pe plan mondial in domeniul constructiilor, pana la livrarea la cheie a unor proiecte complexe de energie regenerabila, dedicate consumatorilor mari de energie din sectoarele privat si public.
Romania are peste 5,6 milioane de cladiri si o suprafata de spatii industriale ce depaseste 7 milioane mp pe care se pot instala sisteme de panouri fotovoltaice, oferind un potential estimat la 24 miliarde USD (22.5 miliarde Euro) din circa 28 GW de energie verde. Pe o piata cu un potential foarte mare de dezvoltare in anii urmatori, cele doua companii propun un pachet integrat de servicii pentru consumatorii de energie din industriile de real estate, productie, agricultura, dar si pentru sectorul public, in tranzitia spre sustenabilitate energetica si alinierea la noile reglementari europene.
In Uniunea Europeana, 75% dintre cladiri sunt ineficiente energetic, fiind responsabile pentru 40% din consumul de energie si pentru 36% din emisiile de gaze cu efect de sera. Obiectivele de decarbonizare la nivel european, stabilite prin FIT for 55, REPowerEU si REDII (Renewable Energy Directive II) urmaresc reducerea cu cel putin 55% a emisiilor nete de gaze cu efect de sera pana in 2030 si atingerea neutralitatii climatice pana in 2050. Ca stat membru, Romania s-a angajat sa atinga o cota de consum din surse de energie regenerabila de 42,5% pana in 2030 si 89,9% pana in 2050, strategie care presupune dezvoltarea unei capacitati de 11,1 GW de energie solara pana in 2030.
"Prin acest parteneriat, suntem cu un pas mai aproape de misiunea noastra de a sustine modernizarea mediului construit, intr-un peisaj energetic curat si sustenabil pentru generatiile viitoare. Ma bucur ca putem adauga in oferta clientilor nostri servicii integrate ce includ si modelarea energetica a cladirilor, oferite la cele mai inalte standarde de calitate si aliniate legislatiei europene in vigoare“, a declarat Andrei Ivan, Managing Director 4Envigo.
4Envigo are peste 16 ani de experienta in implementarea de proiecte sustenabile in Romania, fiind un one-stop-shop pentru companii care doresc tranzitia spre surse de energie regenerabila, de la consultanta in dezvoltarea strategiei ESG si programe de training in sustenabilitatea mediului construit, pana la solutii de proiectare, dimensionare, inginerie, achizitii, montaj, operare, monitorizare si mentenanta a sistemelor climatice inteligente.
“Am descoperit in 4Envigo aceleasi valori si orientare spre calitate. Serviciile pe care le oferim sunt complementare si fiecare ofera un set unic de abilitati si cunostinte, spre beneficiul clientilor ambelor companii", a adaugat Marian Cernovschi, Director General MC General Construct.
MC General Construct Engineering are peste 20 de ani de experienta internationala in modelarea energetica a cladirilor si 100 de ingineri specializati exclusiv in domeniul proiectarii de instalatii pentru constructii. Compania foloseste software si metodologii de varf pentru a crea simulari precise si detaliate despre consumul de energie, performanta termica, simulari de iluminat natural, calculul sarcinilor de incalzire si racire, analiza confortului termic, precum si impactul asupra mediului.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
SSAB
CDS
ERBASU CONSTRUCT
SIGM
ness project
theda mar
EDIT-Structural
siniat
Acvatot 2019
leviatan
viarom
konsent
noark
Arduro
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
rigips
strabag nivel 1
BogArt
MAKITA
concelex
Ubitech

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
top 500
econet
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander