Agenda Constructiilor
Joi, 30 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - ALESONOR: Parteneriat cu Holcim pentru constructia proiectului Amber Forest
ALESONOR: Parteneriat cu Holcim pentru constructia proiectului Amber Forest
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 10 Feb 2022 12:36
Alesonor, singurul dezvoltator rezidential de vile verzi din Romania, si Grupul Holcim Romania, unul dintre cei mai importanti producatori de materiale de constructii, anunta parteneriatul pentru constructia durabila a suburbiei complete Amber Forest. Scopul acestui parteneriat este de a asigura materiale de constructie sustenabile si de inalta calitate pentru cladirile Amber Forest.
Pentru a atinge standarde de inalta calitate in constructia Amber Forest, pentru a reduce semnificativ amprenta de carbon a proiectului si pentru a construi cladiri responsabile din punct de vedere al mediului, Alesonor a selectat compania Holcim Romania pentru a furniza ECOPact, gama de beton cu emisii reduse de carbon. Solutiile oferite de Holcim contribuie semnificativ la reducerea amprentei de CO2 a constructiilor, suburbia beneficiind astfel de o amprenta de carbon redusa din punct de vedere al structurii si, implicit, de valori optimizate in evaluarea ciclului de viata.
„In strategia noastra se regaseste mereu angajamentul de a atinge standarde remarcabile in dezvoltarea de cladiri de inalta calitate, eficiente din punct de vedere energetic si responsabile fata de mediu. Cautam mereu sa integram solutii de ultima generatie, de la parteneri care impartasesc acelasi angajament pentru sustenabilitate. Ne bucuram sa punem bazele unui parteneriat pe termen lung cu Holcim Romania si impreuna sa impunem un nou standard in dezvoltarea cladirilor rezidentiale responsabile.”, a declarat Alex Skouras, Managing Partner Alesonor.
„Ne bucuram sa putem contribui cu solutiile noastre ECO la realizarea unuia dintre cele mai importante proiecte rezidentiale din Romania - Amber Forest. Astfel de proiecte ilustreaza viitorul mediului, asa cum isi doreste Holcim sa fie: inovator, durabil, mai bun pentru generatiile viitoare”, a afirmat Anca Alexandru, Director Ready-Mix in cadrul Grupului Holcim Romania.
Locuintele Amber Forest sunt primele locuinte din Romania care respecta standardul energetic NZEB, impus de Uniunea Europeana incepand cu 2021. Lucrarile de constructie pentru prima etapa a proiectului au fost demarate la inceputul acestui an, Holcim Group Romania furnizand cea mai buna solutie, ECOPact. Utilizarea betonului verde produs de Holcim contribuie la reducerea amprentei de carbon incorporat a constructiilor. ECOPact este responsabil fata de mediu, combinand cele mai bune calitati ale betonului conventional cu performanta oferita de emisiile scazute de carbon.
Suburbia Amber Forest ofera peste 20 de tipuri de vile incepand cu 2 dormitoare si, de asemenea, 14 tipuri de apartamente incepand cu 2 camere, in cladiri joase P+2E+3R raspunzand multiplelor nevoi si preferinte. Pretul pentru vilele verzi cu 2 dormitoare care mai sunt disponibile incepe de la 194.000 euro plus TVA. Pretul apartamentelor verzi cu 2 camere incepe de la 99.000 plus TVA.
Peste 300 de locuinte verzi Amber Forest au fost deja vandute.
Prima suburbie verde din Romania, Amber Forest, cuprinde peste 500 vile verzi si 200 apartamente verzi, dezvoltate pe 31 de hectare, cu doar 15% din suprafata construita, avand cel mai mic coeficient de utilizare a terenului.
Suburbia va avea infrastructura completa, de inalta calitate, scoala, gradinita si afterscool, cu peste 5.3 hectare pentru parcuri si spatii verzi, terenuri si sali de sport, piste de alergare si biciclete, spa si sala de fitness, supermarket, piata, brutarie, restaurante, cafenea, farmacie, policlinica, spatiu de co-working cu sali de conferinte, precum si acces direct la padurea Baneasa, cea mai mare padure din jurul municipiului Bucuresti.
 
hiltiALLBIMVideoConfAC-iulTERAPLASTman and machine
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
CELCO 2020
viarom
BALTIC
ERBASU CONSTRUCT
BMI_Icopal
leviatan
MAKITA
FRONTALE
rigips
strabag nivel 1
theda mar
Acvatot 2019
leviatan
Ubitech
CDS

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023