Agenda Constructiilor
Sambata, 08 August 2020
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - BREC: Femeile gestioneaza active de peste 5 miliarde euro in Romania
BREC: Femeile gestioneaza active de peste 5 miliarde euro in Romania
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 26 Iun 2020 06:49
Pe piata locala femeile sunt in pozitii de top in cadrul mai multor companii cu active a caror valoare totala depaseste 5 miliarde euro, potrivit estimarilor Bucharest Real Estate Club (BREC). Noul val de dezvoltare dupa criza financiara a adus nu doar o crestere mai responsabila si mai multe produse calitative pe piata, ci si numeroase promovari ale femeilor in functii de management: de la fonduri de investitii sau companii de dezvoltare, pana la institutii finantatoare sau companii de consultanta si avocatura, precum si business-uri antreprenoriale. 
Mai mult, un studiu al BREC releva faptul ca romancele ocupa si functii globale in domeniul imobiliar. Un astfel de caz este cel al Elisabetei Bosneag, Head of Global Real Estate la UiPath. Ea lucreaza de peste zece ani in domeniul imobiliar, acoperind diverse segmente ale pietei, incepand cu cel industrial - logistica si continuand cu project managementul spatiilor de birouri. De doi ani, Elisabeta Bosneag a ajutat la dezvoltarea si deschiderea celor 47 de birouri UiPath din intreaga lume. "Compania la care lucrez in prezent mi-a oferit posibilitatea sa calatoresc foarte mult in ultimii doi ani, ceea ce m-a ajutat sa cunosc diverse culturi si medii de business. De la piete mai putin mature, spre piete cu o maturitate mai mare, unde cerintele si asteptarile sunt mai mari. Iti schimba viziunea, ti-o largeste si te dezvolta ca persoana, te ajuta sa fii flexibila, sa asculti mai mult, sa fii atent la tot ce este in jurul tau, sa fii mai rezistenta, mai toleranta si mai amiabila", spune Elisabeta Bosneag.
 
Anca Damour (foto) ocupa functia de membru in consiliu de administratie al Carrefour, iar de numele ei se leaga expansiunea puternica a retailerului francez, ajuns la 370 de magazine cu diverse formate pe piata locala. Din rolul sau de manager al departamentelor de expansiune si imobiliar, juridic, comunicare externa, corporate affairs si responsabilitate sociala, a contribuit decisiv la una dintre cele mai rapide expansiuni ale Grupului Carrefour in Romania care a dus la dublarea cifrei de afaceri a companiei de la un miliard de euro la doua miliarde euro, intre 2013 si 2018. "Felul in care ne raportam astazi la spatiu, la «locul fizic» s-a schimbat, chiar daca intr-un context neasteptat. Astazi privim domeniul imobiliar din alt unghi si trebuie sa ii redefinim  scopul si potentialul", explica Anca Damour.  
 
Pasiunea pentru spatiul locativ este firul rosu al unei cariere de peste 19 ani in domeniul imobiliar. Beatrice Dumitrascu este Vice President, Residential Division la One United Properties, companie cunoscuta pentru proiecte precum One Herastrau Park, One Charles de Gaulle sau One Herastrau Plaza. "E important sa-ti pastrezi etica si coloana vertebrala ca profesionist si om, intr-o lume in care se promoveaza proprietati care nu mai sunt de mult timp la vanzare, de exemplu, sau in care apar oferte listate la toate agentiile, la cel putin trei preturi diferite", crede Beatrice Dumitrascu. 
 
Nici sectorul logistic nu este ocolit de femei in functie de conducere. Cu o experienta de 12 ani pe piata locala, Sinziana Pardhan este Managing Director pentru Romania al dezvoltatorului logistic P3, un dezvoltator si proprietar pe termen lung de proprietati logistice in Europa, detinut 100% de catre GIC, fondul suveran de investitii al statului Singapore. Sinziana Pardhan gestioneaza un portofoliu de 380.000 mp de spatii logistice in Bucuresti si supervizeaza dezvoltarea unui nou parc de 80.000 mp in Dragomiresti Vale.
 
Antoanela Comsa este General Manager al Gran Via Romania, dezvoltator spaniol cu investitii ce depasesc 200 de milioane de euro pe piata locala. Ea a aniversat anul acesta zece ani de activitate in cadrul Gran Via, care a ajuns la finele anului trecut la o cifra de afaceri pe tot grupul de aproximativ 43,2 milioane de euro, cumuland rezultatele financiare din ansamblurile Timisoara 58, Gran Via Park si Aviatiei Apartments.
***
Studiul Women In Real Estate releva 33 de povesti de succes, inspirationale, printre care se mai regasesc: Aurelia Luca, Vicepresedinte executiv pentru operatiunile din Romania in cadrul Skanska Commercial Development Europe, Ramona Iacob, Country Manager al IWG (grupul din care fac parte Regus si Spaces), Emma Toma, Head of Office Divison, AFI Europe Romania, Diana Nanu, Strategic Advisor la Element Group, Ema Iftimie, Head of Leasing la Globalworth, Cristina Capitanu si Elena Oancea, Co-Fondatoare ale Lemon Interior Design. 
Proiectul Women in Real Estate este disponibil aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulAUTODESKCOVID-19allbim
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
rigips
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019
strabag nivel 1
hilti
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AHK 2018
AICPS_30
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere