Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - CCCC: S-a indeplinit in primul semestru, 44% din obiectivul financiar pentru 2019
CCCC: S-a indeplinit in primul semestru, 44% din obiectivul financiar pentru 2019
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Cosmin Dincu 22 Oct 2019 06:13
Antreprenorul de constructii China Communications Construction Company Limited (CCCC), parte a China Communications Construction Group (corporatie aflata pe locul al treilea, dupa ACS si Hochtief, in clasamentul ENR al celor mai mari operatori mondiali ai pietei de constructii), a anuntat recent rezultatele financiare pentru semestrul intai al anului in curs. Astfel, veniturile grupului pentru cele sase luni incheiate la 30 iunie 2019 au fost de 239,087 miliarde yuani renminbi (RMB) sau 33,59 miliarde USD, in crestere cu 31,5 miliarde RMB sau +15,2%. Profitul operational al perioadei s-a cifrat la 15,657 miliarde RMB (+4,1%), iar cel net a fost de 8,7 miliarde RMB. Valoarea noilor contracte incheiate de grup a fost de 495,7 miliarde RMB (+15,9%), ceea ce a dus portofoliul total de comenzi la un nivel de peste 1.919 miliarde RMB.
Referindu-se la diversele aspecte aferente activitatii CCCC, presedintele grupului, Liu Qitao, a aratat ca „noua viziune politico-economica, a socialismului avind specific national chinez, promovata de Xi Jinping, a devenit o linie directoare si pentru CCCC, care s-a axat pe diversificarea pietelor-tinta, pe globalizare, intensificare a activitatii si diversificare a serviciilor prestate, respectiv pe organizare eficienta, ceea ce a facut sa se poata raspunde cu succes provocarilor interne si externe. Prin cooperare, problemele complexe din primul semestru al lui 2019 au fost solutionate intr-o maniera prudenta, mentinand astfel tendinta de avans solid pe toate pietele de referinta. Veniturile consemnate in primul semestru al lui 2019 – an care marcheaza a 70-a aniversare de la fondarea Republicii Populare Chineze – reprezinta 44% din tinta propusa pentru exercitiul financiar in curs, iar ca subsidiara-holding pentru intregul grup, CCCC a ajuns deja pe locul al 93-lea in Fortune Global 500, iar in clasamentul ENR ne situam pe pozitia a treia, fiind intre primele companii mondiale de cosntructii pentru al 13-lea an consecutiv”.
In ceea ce priveste activitatea internationala, marcata de tensiunile comerciale intre SUA si China, managerii CCCC au aratat ca, dupa tipul de proiect, valoarea contractelor de constructie a infrastructurii pe pietele din afara Chinei, pentru constructii portuare, drumuri si poduri, artere municipale, cai ferate, locuinte si alte proiecte, a reprezentat 39%, 38%, 17%, 2% si 4% din valoarea contractelor noi derulate pe plan international. Dupa amplasamentul proiectelor, valoarea noilor contracte de constructie a infrastructurii, in Africa, Oceania, Asia de Sud-Est, Hong Kong / Macao / Taiwan, America de Sud si alte tari, a reprezentat 38%, 16%, 13%, 9%, 4% si 20% din valoarea totala a contractelor internationale.
***
Cu venituri anuale evaluate la cel putin 70 miliarde USD, China Communications Construction Company Limited este o companie multinationala de inginerie si constructii, tranzactionata public, implicata in principal in proiectarea, constructia si exploatarea activelor infrastructurii, inclusiv autostrazi, poduri, tuneluri, cai ferate, metrou, aeroporturi si porturi maritime.
 
SISECAMABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
CDS
viarom
EDIT-Structural
leviatan
ness project
quadratum
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
Ubitech
concelex
siniat
noark

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander