Agenda Constructiilor
Joi, 21 Ianuarie 2021
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - CEETRUS propune noi moduri de abordare a chiriilor dupa reluarea activitatii
CEETRUS propune noi moduri de abordare a chiriilor dupa reluarea activitatii
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 07 Mai 2020 09:03
Odata cu declararea starii de urgenta, Guvernul Romaniei a luat o serie de masuri pentru a diminua raspandirea infectiilor cu coronavirus si a proteja sanatatea populatiei. Aceste masuri, precum inchiderea magazinelor non-esentiale, au avut un puternic impact asupra pietei de retail.
Ceetrus Romania, dezvoltatorul imobiliar mixt care gestioneaza in tara o retea de 1000 de comercianti in 23 de centre comerciale, a ramas in toata aceasta perioada, intr-un dialog activ cu partenerii sai, pentru a putea identifica impreuna cu acestia cele mai potrivite masuri de redresare a activitatii.
“La cateva zile de la raspandirea epidemiei in Romania am redus programul de functionare in centrele noastre, iar ulterior, le-am acordat partenerilor nostri facilitati economice echitabile, creand astfel cadrul care sa le permita sistarea activitatii in cel mai scurt timp posibil, inainte sa devina obligativitate.
Astazi #STAMACASA, dar in spiritul angajamentului With citizens for citizens, continuam sa identificam masuri solidare pentru partenerii nostri, vizand sa preluam o parte din riscurile acestora si sa le facilitam astfel reluarea activitatii intr-un mod sustenabil din punct de vedere economic.
Multumesc pe aceasta cale celor care continua sa asigure in retail serviciul minim national si sunt in felul lor eroii acestei perioade, alaturi de toti ceilalti eroi in actiune.” Tatian Diaconu, CEO Ceetrus Romania
Astfel, Ceetrus Romania le propune partenerilor sai o serie de masuri menite sa reduca impactul economic negativ al pandemiei de coronavirus, atat pe perioada starii de urgenta, cat si ulterior.
Pe perioada starii de urgenta:
- Pentru retailerii care si-au intrerupt total activitatea, exonerarea de la plata chiriei si a costurilor de marketing.
- Pentru retailerii care continua sa functioneze, adaptarea chiriei la situatia actuala si eliminarea costurilor de marketing.
- Reducerea cheltuielilor comune conform unui nou plan ajustat, adaptat situatiei actuale, in centrele comerciale unde acest lucru este posibil.
Dupa ridicarea starii de urgenta si reluarea activitatii, intr-o etapa de tranzitie, pana la 31 decembrie 2020:
- Un nou model de abordare a chiriei, avand in vedere instabilitatea generala a pietei si timpul necesar redresarii activitatii economice pentru diverse sectoare din retail, prin inlocuirea chiriei fixe cu o chirie bazata pe performanta, raportata la cifra de afaceri si rata de efort.
- Continuarea dialogului, pentru a gasi impreuna cu toti partenerii alternative benefice pentru ambele parti la aceste propuneri.
Aceste propuneri au fost primite pozitiv de catre partenerii sai, iar in prezent, Ceetrus lucreaza la definirea masurilor necesare din punct de vedere economic si sanitar pentru redeschiderea centrelor comerciale, intr-un proces de co-constructie cu comunitatile de clienti si parteneri.
In acest proces, filiala din Romania beneficiaza si de expertiza celorlalte 9 tari europene in care Ceetrus coordoneaza peste 200 de centre comerciale.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLPLANVideoConfAC-iulCOVID-19AUTODESKelmas_1oct
ROCKWOOL 196
A aparut editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2020!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019
CELCO 2020
rigips
strabag nivel 1
hilti

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AHK 2018
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere