Agenda Constructiilor
Sambata, 25 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - CNI: Buget de 40 milioane de lei pentru ultimele luni ale anului
CNI: Buget de 40 milioane de lei pentru ultimele luni ale anului
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Simona Ene 21 Nov 2012 15:31
Dan Nicolae Buscu (42 de ani)
Functia/Firma: director general, Compania Nationala de Investitii SA;
Experienta profesionala: 15 ani in domeniul dezvoltarii proiectelor. 

 

In functie de resursele alocate din bugetul de stat, in perioada urmatoare, Compania Nationala de Investitii (CNI) SA are in vedere finalizarea obiectivelor aflate in prezent in diverse etape de executie. In 2012, valoarea sumelor atribuite din surse bugetare pentru programele de investitii derulate prin intermediul companiei a insumat circa 200,8 milioane de lei, din care, pana la finele lunii octombrie a.c., au fost efectuate plati totale de 160,6 milioane de lei. Astfel, din cele aproximativ 40 milioane de lei ramase pentru lunile noiembrie si decembrie a.c., CNI va finanta continuarea lucrarilor la obiectivele aflate in executie printre care se numara Sala Polivalenta de 4.000 de locuri din Craiova, Sala Sporturilor din Brasov, Sala de Sport Competitionala de Nivel National si International din cadrul complexului sportiv Dinamo - Bucuresti, Bazinul de Polo al clubului Steaua - Bucuresti, precum si Bazinul Olimpic de Inot din Brasov.
 
- Care sunt proiectele prioritare pentru intervalul 2013-2014?
- Pe langa obiectivele de investitii aflate in derulare, ne-am propus finalizarea, in urmatorii doi ani, a primei etape a programului denumit "Sistem integrat de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apa si canalizare, a statiilor de tratare a apei potabile si statiilor de epurare a apelor uzate in localitatile cu o populatie de pana la 50.000 de locuitori", aceasta fiind una din directiile prioritare pentru companie. Printre obiectivele incluse in acest program se afla lucrari precum extinderea / reabilitarea infrastructurii de apa si canalizare si / sau constructia unor statii de epurare din Marghita (judetul Bihor), Lunca Ilvei (judetul Bistrita-Nasaud) si municipiul Gheorgheni (judetul Harghita). De asemenea, avem in vedere implementarea unor noi programe de dezvoltare a infrastructurii, in conformitate cu strategia realizata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.
- Precizati impactul proiectelor dezvoltate prin CNI.
- Cele mai pertinente opinii cu privire la importanta proiectelor derulate prin intermediul CNI, precum si a impactului acestora in cadrul comunitatilor pot fi exprimate chiar de reprezentantii autoritatilor locale. Si aceasta intrucat realizam obiective solicitate de institutiile respective, care au o viziune de ansamblu asupra cerintelor regionale, iar in functie de solicitarile acestora se intocmesc listele de sinteza ale fiecarui program in parte. Prin compania noastra, pe plan autohton s-au construit 1.022 de sali de sport si au fost reabilitate alte 43 de asemenea obiective construite inainte de anul 2000, au fost efectuate lucrari interventie in prima urgenta la constructiile vulnerabile sau care prezinta pericol public in cazul a 69 de cladiri, au fost reabilitate termic 8 blocuri din zone defavorizate, s-au construit trei bazine de inot si doua patinoare, s-au modernizat 32 de asezaminte culturale si au fost reabilitate 21 de cladiri publice, precum Spitalul Orasenesc din Abrud (judetul Alba).
- Pentru ce proiecte urmeaza a fi lansate licitatii in viitor?
- Deoarece depindem de bugetul alocat de ministerul de resort, pana la finele lui 2012 urmeaza a fi promovate - in vederea atribuirii contractelor de executie - prioritar obiectivele incluse in programul privind reabilitarea sistemelor de alimentare cu apa si canalizare sau in cel de reabilitare, modernizare si dotare a sediilor asezamintelor culturale. De asemenea, CNI va continua toate programele pe care le are in derulare in prezent, in limita fondurilor disponibile.
 
ALLBIMSISECAMRAWLPLUGABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
EDIT-Structural
quadratum
noark
CDS
ness project
leviatan
strabag nivel 1
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
konsent
concelex
theda mar
viarom
rigips
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
econet
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander