Agenda Constructiilor
Luni, 20 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - CNI: Buget de 40 milioane de lei pentru ultimele luni ale anului
CNI: Buget de 40 milioane de lei pentru ultimele luni ale anului
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Simona Ene 21 Nov 2012 15:31
Dan Nicolae Buscu (42 de ani)
Functia/Firma: director general, Compania Nationala de Investitii SA;
Experienta profesionala: 15 ani in domeniul dezvoltarii proiectelor. 

 

In functie de resursele alocate din bugetul de stat, in perioada urmatoare, Compania Nationala de Investitii (CNI) SA are in vedere finalizarea obiectivelor aflate in prezent in diverse etape de executie. In 2012, valoarea sumelor atribuite din surse bugetare pentru programele de investitii derulate prin intermediul companiei a insumat circa 200,8 milioane de lei, din care, pana la finele lunii octombrie a.c., au fost efectuate plati totale de 160,6 milioane de lei. Astfel, din cele aproximativ 40 milioane de lei ramase pentru lunile noiembrie si decembrie a.c., CNI va finanta continuarea lucrarilor la obiectivele aflate in executie printre care se numara Sala Polivalenta de 4.000 de locuri din Craiova, Sala Sporturilor din Brasov, Sala de Sport Competitionala de Nivel National si International din cadrul complexului sportiv Dinamo - Bucuresti, Bazinul de Polo al clubului Steaua - Bucuresti, precum si Bazinul Olimpic de Inot din Brasov.
 
- Care sunt proiectele prioritare pentru intervalul 2013-2014?
- Pe langa obiectivele de investitii aflate in derulare, ne-am propus finalizarea, in urmatorii doi ani, a primei etape a programului denumit "Sistem integrat de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apa si canalizare, a statiilor de tratare a apei potabile si statiilor de epurare a apelor uzate in localitatile cu o populatie de pana la 50.000 de locuitori", aceasta fiind una din directiile prioritare pentru companie. Printre obiectivele incluse in acest program se afla lucrari precum extinderea / reabilitarea infrastructurii de apa si canalizare si / sau constructia unor statii de epurare din Marghita (judetul Bihor), Lunca Ilvei (judetul Bistrita-Nasaud) si municipiul Gheorgheni (judetul Harghita). De asemenea, avem in vedere implementarea unor noi programe de dezvoltare a infrastructurii, in conformitate cu strategia realizata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.
- Precizati impactul proiectelor dezvoltate prin CNI.
- Cele mai pertinente opinii cu privire la importanta proiectelor derulate prin intermediul CNI, precum si a impactului acestora in cadrul comunitatilor pot fi exprimate chiar de reprezentantii autoritatilor locale. Si aceasta intrucat realizam obiective solicitate de institutiile respective, care au o viziune de ansamblu asupra cerintelor regionale, iar in functie de solicitarile acestora se intocmesc listele de sinteza ale fiecarui program in parte. Prin compania noastra, pe plan autohton s-au construit 1.022 de sali de sport si au fost reabilitate alte 43 de asemenea obiective construite inainte de anul 2000, au fost efectuate lucrari interventie in prima urgenta la constructiile vulnerabile sau care prezinta pericol public in cazul a 69 de cladiri, au fost reabilitate termic 8 blocuri din zone defavorizate, s-au construit trei bazine de inot si doua patinoare, s-au modernizat 32 de asezaminte culturale si au fost reabilitate 21 de cladiri publice, precum Spitalul Orasenesc din Abrud (judetul Alba).
- Pentru ce proiecte urmeaza a fi lansate licitatii in viitor?
- Deoarece depindem de bugetul alocat de ministerul de resort, pana la finele lui 2012 urmeaza a fi promovate - in vederea atribuirii contractelor de executie - prioritar obiectivele incluse in programul privind reabilitarea sistemelor de alimentare cu apa si canalizare sau in cel de reabilitare, modernizare si dotare a sediilor asezamintelor culturale. De asemenea, CNI va continua toate programele pe care le are in derulare in prezent, in limita fondurilor disponibile.
 
man and machineALLBIMTERAPLASTVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
CELCO 2020
theda mar
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
CDS
leviatan
viarom
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
strabag nivel 1
BMI_Icopal
FRONTALE
hilti
rigips
BALTIC

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023