Agenda Constructiilor
Joi, 21 Octombrie 2021
PlanRadar
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - COLLIERS marcheaza 25 de ani pe piata din Romania si isi transforma birourile
COLLIERS marcheaza 25 de ani pe piata din Romania si isi transforma birourile
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 13 Oct 2021 10:26
Compania de consultanta imobiliara Colliers marcheaza 25 de ani de prezenta pe piata din Romania prin transformarea birourilor si implementarea standardului WELL Health-Safety, cel mai nou sistem de evaluare a cladirilor introdus de International WELL Building Institute (IWBI) in contextul provocarilor pentru sanatate cum este pandemia de Covid-19. Astfel, Colliers da dovada de leadership in adaptarea birourilor la modelul de lucru pandemic si post-pandemic si isi confirma angajamentul nu numai pentru a sprijini companiile sa obtina certificari LEED, BREEAM si WELL, dar si pentru asigurarea unui mediu de lucru la standarde ridicate de sanatate si siguranta pentru propria echipa.
2020 a schimbat fundamental rolul biroului, care nu mai este vazut doar ca un centru de cost, ci a devenit mai degraba un spatiu esential unde membrii echipei sa poata lucra impreuna, intr-un mod colaborativ si agil, dar in acelasi timp in siguranta, respectand masurile pentru limitarea riscurilor de sanatate. De 25 de ani pe piata imobiliara din Romania, Colliers investeste continuu in inovatie si in tehnologii prin care sa sustina echipa, inclusiv prin experiente noi din perspectiva vietii la birou, sa se dezvolte si sa performeze, sa ofere cele mai bune servicii clientilor si sa aiba mai mult timp pentru activitati relevante. Astfel, Colliers a regandit strategia pentru noul sediu pornind de la serviciul inovator Office 360° din propriul portofoliu, care asigura o abordare completa a biroului, din toate punctele de vedere, realizata printr-un proces unic si extrem de complex, adaptat pana la ultimul detaliu pentru a se potrivi nevoilor viitoare si planurilor strategice ale companiilor..
„Prin tot ceea ce facem, cautam sa aducem valoare adaugata reala partenerilor si clientilor nostri, dar si sa cream un mediu de lucru placut pentru echipa Colliers. Biroul este mult mai mult decat o locatie, este o experienta. Ultimul an ne-a aratat ca aceasta experienta va fi diferita si ca tine de noi sa o facem cat mai placuta. Prin urmare, noi, la Colliers, am decis sa fim agili, sa ne adaptam si sa transformam o perioada de incertitudine intr-o ocazie sa regandim si sa ne reamenajam biroul, intr-un moment foarte important pentru noi - aniversarea a 25 de ani de prezenta pe piata din Romania”, explica Laurentiu Lazar, Managing Partner Colliers Romania.
„Am marcat si o premiera in Colliers, aceea de a deveni propriul nostru client, pe mai multe linii de business. Echipele care se ocupa de Leasing, Workplace Advisory, Design, Project Management si certificare WELL Health-Safety au avut ocazia sa implementeze pentru colegii lor multe din solutiile din cadrul serviciul Office 360° pe care le recomanda clientilor. Pe de-o parte, noul nostru sediu este rezultatul imbinarii acestor competente variate, iar pe de alta parte reprezinta dorinta si vocea intregii echipe. Am creat o atmosfera calda, ca acasa, un vibe reprezentativ pentru cultura noastra, astfel incat biroul sa fie in continuare un loc in care sa ne putem concentra pe colaborare, inovatie si pe munca in echipa”, adauga Laurentiu Lazar.
Pentru a determina care este mediul de lucru optim pentru organizatie si pentru angajati, Colliers a pornit de la nevoile si asteptarile oamenilor din echipa si i-a intrebat ce este cel mai important pentru ei cand vine vorba de biroul lor. Astfel, s-a tinut cont atat de preferintele echipei privind vizibilitatea si accesibilitatea biroului, precum si de facilitatile din zona, exprimate intr-un sondaj intern, cat si de obiectivele de business ale Colliers, ca angajator. Pentru a asigura obiectivitatea procesului de selectie in conturarea strategiei pentru noul spatiu de lucru Colliers a folosit Workplace Expert, un instrument online inovator dezvoltat de companie care recomanda diferite medii si configuratii pentru fiecare birou, pe baza raspunsurilor companiilor la intrebari despre obiective, modele de lucru si factori care stau la baza culturii organizationale.
Asa a rezultat un birou care sa reprezinte o extensie a atmosferei de acasa, insa totodata tine cont si de noile cerinte de brand. Pornind de la ideea de 360°, solutia spatiala aleasa pentru biroul Colliers reda tematica circulara in diverse forme si planuri, ce ofera fluiditate si miscare spatiului, dar reflecta si o simbolistica universala ce rezoneaza foarte bine cu ceea ce reprezinta cercul pentru Colliers, adica unitate, energia apartenentei si delimitarea unui spatiu sigur al invatarii si al evolutiei. Albastrul puternic al tavanelor semideschise este gandit sa ofere inaltime spatiului, sa imbine diversele tipologii de lucru propuse intr-un tot unitar. Spre exemplu, noul sediu imbina zone de concentrare, zone de lucru operational, zone de lucru ocazional, zone de discutii informale, discutii private si convorbiri telefonice, care sunt definite printr-un mobilier specific, precum si alte elemente arhitecturale asociate, cum ar fi tavane acustice, pereti acustici, iluminat architectural si elemente biofilice. Toate aceste elemente sunt gandite sa reduca stresul, sa creeze un mediu de lucru calm, primitor si sa stimuleze creativitatea in mod direct si natural.
„La fel ca partenerii care au apelat la noi pentru coordonarea procesului de certificare cu standardul WELL Health-Safety, si noi punem in prim-plan siguranta echipei noastre, asa ca am demarat aceast proces si pentru biroul nostru. Ne dorim ca toti colegii sa se simta in siguranta atunci cand lucreaza din noul birou, conceput pentru a permite un mod de lucru dinamic, adaptat sa imbine activitatea de la distanta cu prezenta la birou pentru intreaga echipa”, explica Oana Stamatin, Deputy Head Green and Healthy Buildings Certifications la Colliers.
„Cu aceasta certificare am initiat noi masuri de health and wellbeing menite sa influenteze pozitiv sanatatea si starea de bine a colegilor nostri. De asemenea, vom avea o recunoastere oficiala a beneficiilor pe care Colliers le ofera sau le va oferi intregii echipe, colectiv format din aproximativ 90 de membri. In timpul certificarii au avut loc verificari tehnice ale sistemelor de apa si ventilatie, pentru a putea primi o confirmare a calitatii aerului si a apei din spatiul nostru. Toate eforturile pentru certificarea WELL Health-Safety contribuie la angajamentul Colliers fata de propria echipa in primul rand, dar si fata de politica globala de CSR”, continua Oana Stamatin.
Standardul WELL Health-Safety Rating a aparut in urma recomandarilor primite de la IWBI Task Force privind Covid-19, un grup format din aproximativ 600 de experti din sanatate, virusologi, academicieni, oficiali guvernamentali, specialisti in constructii si profesionisti din imobiliare. Certificarea WELL Health-Safety se adreseaza tuturor tipurilor de cladiri, se bazeaza pe dovezi si este axata pe adoptarea unor politici operationale, implementarea de protocoale de mentenanta si elaborarea unor planuri de urgenta. Pentru mentinerea certificarii, proiectele trebuie sa treaca printr-un proces anual de reinnoire a acesteia, ceea ce ajuta la asigurarea indeplinirii unui standard ridicat de sanatate si siguranta pe termen lung.
In total, Colliers, singura companie de consultanta imobiliara cu echipa dedicata de specialisti LEED, BREEAM si WELL, a oferit consultanta in vederea certificarii conform tuturor acestor standarde pentru mai mult de 100 de proiecte, care totalizeaza aproximativ 3 milioane de metri patrati, in decursul celor 10 ani de activitate in segmentul de Green and Healthy Buildings Certifications. Dintre acestea, 67 de proiecte coordonate au fost finalizate, iar alte 40 de proiecte sunt in curs de certificare. Pandemia de Covid-19 a evidentiat rolul critic al cladirilor in protejarea sanatatii, sigurantei si starii de bine a oamenilor, astfel ca doar anul acesta 24 de proiecte au obtinut diferite certificari, in urma consultantei oferite de echipa Colliers.
Colliers Romania are 15 linii principale si diferite de business, iar jumatate din veniturile firmei sunt generate din servicii repetitive, precum property management, project management, evaluari, certificari, monitorizari.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulgamma_2021AUTODESKjungheinrichTERAPLASTALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2021!
 
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
romania fara hospice
leviatan
hidroplasto
strabag nivel 1
Acvatot 2019
hilti
CELCO 2020
cv water 2021
rigips
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
leviatan

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
bienala
AHK 2018
econet
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere