Agenda Constructiilor
Miercuri, 22 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - Ecovillas: Preturile locuintelor pot creste cu pana la 40% in urmatorii 5 ani
Ecovillas: Preturile locuintelor pot creste cu pana la 40% in urmatorii 5 ani
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de AG&F 08 Apr 2024 10:50
In urmatorii 5 ani putem asista la o oferta tot mai mare de locuinte noi livrate, dar si o crestere a preturilor pe metrul patrat de 30-40%, potrivit unei analize realizate de dezvoltatorul Ecovillas Company. Clientii cauta sa investeasca in locuinte care se afla in proximitatea scolilor si aleg proiectele ce le ofera cele mai multe beneficii si calitate in constructie, bineinteles tinand cont si de proximitate. Zona de Nord a Bucurestiului se tot dezvolta si va deveni cel mai atractiv pol de investitii imobiliare in urmatorii cinci ani. Vorbim in principal de zona Pipera, acolo unde exista suprafete de teren neconstruite si unde dezvoltatorii au santiere deschise si construiesc mii de locuinte. 
In aceste zone se vor crea comunitati mari ce vor declansa dezvoltarea infrastructurii si o crestere a pietei rezidentiale.  Se tinteste atragerea unor oameni de afaceri, manageri de companii, straini, fiind o zona in continua dezvoltare urbana, cu multe facilitati si aproape de ceea ce conteaza pentru locuitori. 
Se poate observa cum zona Pipera este tot mai atractiva pentru dezvoltatorii imobiliari luand in considerare numarul mare de proiecte rezidentiale aflate in constructie si cererea pentru acest segment premium-high-class
In prezent, numai in zona Pipera sunt cel putin 20 de proiecte rezidentiale noi in constructie ce urmeaza sa livreze apartamente si case anul acesta si in anul 2025. Volumul ridicat de proprietati a declansat o cerere mai mare pe aceasta zona si tranzactii importante in anul 2023. 
Datorita competitiei din zona, companiile constructoare au creat produse speciale pentru a atrage clientii. De exemplu, la unele ansambluri se ofera locurile de parcare gratuit sau se vand apartamente cu buget de mobilier integrat deja in pretul locuintei. Altii au ales sa ii lase pe oameni sa se mute in casa si sa achite locuinta dupa cateva luni pentru a facilita vanzarea proiectului. Unii dezvoltatori au mizat de confort si tehnologii noi lansand pe piata un concep unic.
 
 
La Epique home am implementat tehnologii noi verzi care nu numai ca ajuta la asigurarea unui confort sporit acasa, ci reduc costurile cu o casa. Am iesit pe piata cu un produs sustenabil, ce utilizeaza materiale durabile si ne-am axat pe calitatea constructiei pentru a livra case eficiente energetic, fara pierderi de caldura si consum redus. Casele noastre au pompe de caldura geotermala, recuperatoare de energie in fiecare camera – locatarii nu mai trebuie sa aeriseasca, practic casele se aerisesc singure si recupereaza caldura, ceea ce se traduce intr-un consum mai mic de energie. De asemenea, avem racire pasiva si am folosit pe fatada doar marmura ca material astfel incat cei care se muta aici sa nu mai aiba grija ca la o anumita perioada trebuie sa intervina la fatada. Acelasi lucru si la interior unde regasim: marmura, parchet stratificat, lemn, beton.  (Vlas Vceslav – CEO Ecovillas Company)
Pe o piata unde oferta este mai mare, clientii sunt mai selectivi si analizeaza mai mult inainte de a lua o decizie de achizitie a unei proprietati. 
Este nevoie de mai mult de o luna de zile pana cand clientul ia decizia de achizitie, dupa ce a venit la prima vizionare. Insa prospectarea pietei poate dura si pana la 3 luni de zile. Clientii au devenit pretentiosi si cauta calitatea constructiei, vor finisaje durabile si incearca sa se documenteze cat mai mult si mai bine in legatura cu ceea ce le ofera un ansamblu rezidential. In plus, negociaza mai mult termenii din contractul semnat cu dezvoltatorul si incearca sa obtina reduceri mai mari de pret la avansuri platite mai mari.
Cu toate acestea, dezvoltatorii care au inteles nevoia clientilor de flexibilitate au vandut fara probleme, chiar si pe aceasta piata dificila.
La 10  luni de la lansarea in piata a proiectului Epique home, am reusit sa vindem jumatate dintre proprietati. Valoarea acestor case vandute fiind de aproximativ 3 milioane de euro. Ceea ce ne arata sa segmentul high-class este in crestere, ca exista cerere mare pentru astfel de produse. Si ne bucura sa vedem ca in zona de Nord apar tot mai multe proiecte axate pe calitate si reducerea impactului asupra mediului. (Vlas Vceslav – CEO Ecovillas Company)
***
Epique home este un proiect rezidential de 18 case, construit de Ecovillas Company in zona Erou Iancu Nicolae, aproape de cele mai importante institutii de invatamant internationale si ofera un concept unic pentru piata rezidentiala. Casele au 4 camere, 3 bai si parcare acoperita. Acestea beneficiaza de inovatie prin materialele folosite si tehnologiile verzi implementate pentru confort si reducerea consumului. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiRAWLPLUGABONARE REVISTESISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
quadratum
leviatan
CDS
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
ness project
noark
Acvatot 2019
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
konsent
rigips
theda mar
Ubitech
siniat
concelex
MAKITA

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
ROGBC 2016
econet
top 500
ef-de-n
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander