Agenda Constructiilor
Joi, 30 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - FPSC: Mare parte din investitiile publice se vor sista pana dupa anul nou
FPSC: Mare parte din investitiile publice se vor sista pana dupa anul nou
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de AG&F 06 Nov 2023 10:58
Domeniul constructiilor este puternic afectat de ordonanta pentru reducerea cheltuielilor recent adoptata de Guvern. Mare parte din investitiile publice se sisteaza pana dupa anul nou, principalele victime fiind companiile mici.
Multe dintre lucrarile angajate de catre CNAIR, CNI si toate UAT-urile din tara se vor sista in ultimele doua luni ale anului pe motiv ca va lipsi finantarea acestora ca urmare a emiterii de catre Guvern a ordonantei de reducere a cheltuielilor. Aceste lucrari ar putea fi reluate in primavara, odata cu adoptarea bugetului de stat pentru 2024, insa companiile s-ar putea trezi fara forta de munca.
Pentru statul roman, aceste reduceri de cheltuieli, prin Ordonanta, ar putea avea efect de bumerang pentru economie, considera Cristian Erbasu, presedintele Federatiei Patronatelor Societatilor din Constructii, intr-o declaratie data in exclusivitate pentru Puterea.
"Nemaifiind la final de an finantare pentru proiectele mici, multe dintre aceste companii mici vor fi in imposibilitatea de a mai continua. Daca nu se platesc lucrarile de pana acum, nu vor avea capacitatea sa continue pana in primavara cand s-ar plati dupa ce s-ar vota bugetul pentru anul viitor. Este vorba de companiile care lucreaza pentru CNAIR, CNI, pentru toate UAT-urile din tara. Ok, ele se vor organiza pentru finalul de an, adica nu vor mai face cheltuieli, insa au cheltuieli din spate si acolo vor avea probleme majore", a spus Erbasu.
 
S-ar putea pierde forta de munca
O alta problema care ar putea iesi la iveala este legata de forta de munca. ”Unii dintre ei (constructorii, n.r.), odata ce vor inchide, vor sista lucrarile, vor pierde din oameni. Acesti oameni ar putea sa nu mai revina, ci sa plece din tara si practic va fi o noua pierdere de forta de munca. In primavara, cand vom dori sa reluam lucrarile, va trebui sa reluam cu mai putini oameni. Pana vom reusi sa ii aducem, va dura ceva timp. Poate sa dureze si o jumatate de an, un an. Aceste sincope creeaza instabilitate si impredictibilitate in tara noastra”, conform presedintelui Federatiei Patronatelor Societatilor din Constructii.
Articolul complet poate fi citit aici.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTEhiltiALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
konsent
viarom
leviatan
strabag nivel 1
ness project
CONCEPT STRUCTURE
concelex
MAKITA
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
rigips
siniat
CDS
theda mar
Ubitech
EDIT-Structural
quadratum

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
AICPS_30
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander