Agenda Constructiilor
Duminica, 23 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - GEIGER: Afaceri de 70 milioane euro si 650 de angajati la 25 de ani in Romania
GEIGER: Afaceri de 70 milioane euro si 650 de angajati la 25 de ani in Romania
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 04 Oct 2023 12:57
Geiger, una dintre primele firme de constructii germane din Romania, a ajuns la afaceri de 70 de milioane de euro (2022) si peste 650 de angajati, dupa 25 de ani de prezenta pe piata locala. Compania, responsabila de executia unui segment din Chetani-Campia Turzii al autostrazii A3, detine cinci sucursale in Mures, Sibiu, Iasi, Brasov si Bucuresti, iar de curand, a achizitionat firma Consal, din Brasov, cu scopul de a-si extinde zona de actiune din judet. Grupul german Geiger a implinit, anul acesta, 100 de ani de la infiintare, cu o cifra consolidata de aproximativ 800 de milioane de euro, 100 de locatii, in cinci tari, si 3.500 de angajati.
,,Primele proiecte de succes, in domeniul constructiilor de drumuri, au fost realizate cu mai mult de 25 de ani in urma, in zona Transilvaniei. Intre timp, ne-am extins atat portofoliul, cat si aria de actiune. Pe langa drumuri si autostrazi, ne-am specializat in constructia si reabilitarea de poduri, am infiintat un departament de constructii la cheie, care executa proiecte precum cladiri de birouri si industriale, parcari sub si supraterane sau construirea de scoli, pentru clienti privati si autoritati publice. Executam, de asemenea, lucrari de mediu (constructia si inchiderea de gropi ecologice sau asanarea de situri contaminate), vanzare de agregate, betoane si mixturi asfaltice”, spune Lorand Fabian, General Manager Geiger Romania.
Cifra de afaceri a Geiger Romania a fost de 70 de milioane de euro, in 2022, in crestere cu 31% fata de 2021. Pentru anul acesta, compania estimeaza continuarea trendului ascendent cu 20-25%.
Printre cele mai importante lucrari publice pe care Geiger le are in derulare, in Romania, se numara Autostrada A3, segmentul Chetani-Campia Turzii, reabilitarea podului de peste Dunare, din Ovidiu, jud. Constanta, care traverseaza canalul Poarta Alba – Midia – Navodari, reabilitarea si extinderea retelei de apa si canalizare din Medias, reabilitarea unui corp de cladire a Universitatii Lucian Blaga, din Sibiu si modernizarea unor strazi din municipiul Sf. Gheorghe. In paralel executa lucrari de constructii la cheie pentru clienti privati, din industrii precum automotive, materiale si utilaje de constructii etc.
Firma Geiger este un jucator important si pe piata regionala a resurselor minerale si a agregatelor, pe care le foloseste atat pentru proiectele proprii, cat si in calitate de furnizor pentru clienti privati. Compania detine mai multe balastiere in judetele Sibiu si Mures, doua statii de betoane in Cristesti si Petelea, jud. Mures si statii de asfalt in Sibiu, Cristesti (Mures), Fagaras (jud. Brasov) si Letcani (jud. Iasi)
 
O afacere de familie, ajunsa la a patra generatie de actionari
Wilhelm Geiger a infiintat o afacere cu lemn si o companie de transport in Oberstdorf (Landul Bavaria), in 1923, iar un secol mai tarziu, compania sa a ajuns la 100 de locatii si 3.500 de angajati. In ciuda dimensiunii si a unei cifre anuale de aproximativ 800 de milioane de euro, Grupul Geiger a ramas fidel filosofiei de ,,companie de familie”. Astazi, cea de-a patra generatie conduce grupul Geiger.
,,Geiger a realizat multe in 100 de ani. Fiecare generatie a contribuit la succesul dezvoltarii companiei noastre si a atins etape importante. Acest lucru ne face sa fim foarte mandri, mai ales ca noi, adica a patra generatie de actionari, suntem acum capabili sa conducem activitatea de o viata a companiei noastre, in viitor", a declarat Pius Geiger, actionar.
In ultimii 100 de ani, serviciile grupului s-au diversificat: de la activitatea initiala de comert si transport de material lemnos, la constructii de infrastructura, tehnologii de mediu, vanzare de agregate si constructii la cheie.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiSISECAMALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
noark
EDIT-Structural
Acvatot 2019
MAKITA
leviatan
BogArt
ness project
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
strabag nivel 1
siniat
quadratum
theda mar
CDS
ERBASU CONSTRUCT
konsent
concelex
rigips

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander