Agenda Constructiilor
Luni, 29 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - GFS Engineering mizeaza la nivel de grup pe afaceri de 40 milioane euro, in 2024
GFS Engineering mizeaza la nivel de grup pe afaceri de 40 milioane euro, in 2024
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 09 Oct 2023 06:21
GFS Engineering & Technical Consulting (GFS Engineering), companie de proiectare si executie de constructii, investeste permanent in pregatirea profesionala a personalului, pentru a-si mentine angajatii la curent cu cele mai noi sisteme si solutii pentru constructii. Compania proiecteaza si integreaza tehnologia BIM (Building Information Modeling) in proiecte industriale complexe, pentru a avea o interactiune dinamica a tuturor utilitatilor, lucrarilor civile si proceselor. Compania este specializata in realizarea de constructii industriale durabile, printre proiectele aflate in executie aflandu-se o fabrica de sticla cu suprafata de 20.000 mp in Bucuresti, precum si un centru logistic in apropierea Capitalei, care va avea o suprafata de aproximativ 85.000 mp.
In general, in Europa, in prezent, compania de origine poloneza construieste unitati de productie in Cehia, Polonia si Bulgaria. Cifra de afaceri estimata pentru anul viitor este de aproximativ 40 de milioane de euro, cu deja 40% din contractele semnate.
Interviu cu Georges Ferreira, CEO al GFS Engineering & Technical Consulting.
 
- Cum a evoluat activitatea de logistica si constructii industriale in primele 8 luni ale anului 2023 si cum credeti ca va evolua pana la finalul anului, dar si in perspectiva 2024-2025?
- Am observat ca activitatea de logistica si cea industriala a evoluat favorabil in primele 8 luni ale anului 2023, valoarea contractelor atribuite in general in acest sector fiind in crestere fata de aceeasi perioada a anului 2022. Pe masura ce cererea pietei isi mentine traiectoria ascendenta, ultimul trimestru al anului pare optimist. Credem ca ne putem astepta la o dezvoltare continua in cadrul acestui sector de activitate si in urmatorii 2 ani.
 
 
- Cum ati caracteriza, pe scurt, piata proiectelor industriale si logistice?
- Nevoia de centre logistice a crescut in Romania in principal din cauza unor factori importanti, cum ar fi dezvoltarea constanta a activitatilor de comert electronic si extinderea investitiilor in productie in Romania, datorata costurilor competitive ale fortei de munca ale tarii, toate acestea sustinute de scutiri fiscale guvernamentale si stimulente pentru investitii.
De obicei, si in principal in ceea ce priveste proiectele industriale, clientii sunt concentrati pe optimizarea productiei lor din punct de vedere al timpului, costurilor si calitatii. Pentru a face acest lucru, fiecare proiect este unic. Fiecare companie este in felul ei si fiecare industrie este diferita.
La GFS Engineering, suntem specializati in proiectare si executie. Scopul nostru este sa intelegem cat mai bine nevoile clientului. Pentru a le indeplini asteptarile, acordam suport inca de la inceputul procesului pentru a livra un proiect de cea mai buna calitate, care sa indeplineasca nevoile clientului. Castigam increderea partenerilor nostri adaptandu-ne la fiecare pas cerintelor acestora, de la prima idee pana la finalizarea proiectului.
 
 
- Cum sunt procesele de aprobare, executie si plata pentru aceste lucrari?
- Cooperarea preliminara cu clientul pentru elaborarea ideii initiale duce la o propunere tehnica si financiara optima pentru client. In urma acestora, agream conditiile privind finantarea proiectului in functie de posibilitatile clientului si etapele de referinta ale proiectului, care sunt legate direct de plati.
 
- Care sunt dificultatile si provocarile pe care le intampinati in executia acestor proiecte?
- Atat in perioada post Covid-19, cat si la inceputul razboiului, Europa a suferit de o inflatie uriasa legata de lipsa materialelor. A fost o perioada dificila pentru firmele de constructii. Am reusit sa depasim acele dificultati folosind sinergii intre tarile in care GFS Engineering isi desfasoara activitatea, cumparand materiale si transportand intre diferite locatii in functie de prioritati si urgente pe diferite santiere.
 
 
- Precizati nivelul cifrei de afaceri realizat de companie in 2022 si in primele 6 luni din 2023 si estimati evolutia acesteia in 2023.
- La nivel de grup, in 2022 cifra de afaceri a depasit 30 de milioane de euro si ne asteptam la o crestere de 15% anul acesta. In 2024, cifra de afaceri ar trebui sa depaseasca 40 de milioane de euro.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
ERBASU CONSTRUCT
siniat
EDIT-Structural
noark
leviatan
quadratum
concelex
CONCEPT STRUCTURE
rigips
strabag nivel 1
Ubitech
theda mar
ness project
MAKITA
CDS
Acvatot 2019

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
top 500
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
econet
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander