Agenda Constructiilor
Sambata, 10 Iunie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - GLOBALWORTH: Facilitati de 160 milioane euro pentru consolidarea lichiditatilor
GLOBALWORTH: Facilitati de 160 milioane euro pentru consolidarea lichiditatilor
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 12 Ian 2023 13:13
Globalworth, cel mai mare investitor in spatii de birouri din Europa Centrala si de Est, are placerea sa anunte semnarea a doua facilitati noi in valoare de 160 milioane de Euro.
Aceste facilitati sunt parte din gestionarea strategica in curs a initiativelor noastre de administrare a lichiditatilor si a datoriilor, consolidand in continuare pozitia de lichiditate a Globalworth.
Prima facilitate este o Facilitate de Credit Revolving („FCR”) fara garantii in valoare de 50 milioane de Euro, cu un termen de trei ani, care a fost structurata pentru a se alinia, in general, la programul actual Euro Medium Term Note (EMTN) al companiei si la actuala sa Facilitate de Credit sindicalizat tip Revolving in valoare de 215 milioane de Euro.
Cea de-a doua facilitate consta intr-o finantare garantata cu active in valoare de 110 milioane de Euro a portofoliului logistic / industrial usor al companiei din Romania, cu un termen de zece ani.
Erste Group, prin Erste Group Bank AG si Banca Comerciala Romana SA, a acordat ambele facilitati, consolidand in continuare parteneriatul cu unul dintre finantatorii nostri pe termen lung.
"Lichiditatea ramane un element cheie pentru noi, asa ca suntem incantati ca am obtinut un nou capital flexibil, angajat in conditii favorabile, in pofida mediului macroeconomic actual. De asemenea, ca raspuns la conditiile pietei, Grupul Globalworth poate lua in considerare anumite tranzactii pe piata de capital, inclusiv rascumpararea de obligatiuni sau actiuni emise in perioadele de raportare viitoare. De asemenea, as dori sa profit de aceasta ocazie pentru a multumi Erste Group si BCR pentru cooperarea stransa si de succes de-a lungul anilor si pentru parteneriatul nostru continuu in viitor”, a comentat Mihai Zaharia, Director de Investitii Globalworth Romania si Director Piete de Capital Globalworth Group.
 
man and machinehiltiVideoConfAC-iulvailantALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
grundfos
leviatan
Acvatot 2019
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
BALTIC
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
MAKITA
FRONTALE
viarom
CDS
rigips
leviatan

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023