Agenda Constructiilor
Luni, 05 Iunie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - Globalworth si Global Vision achizitioneaza parcul logistic Mures City Logistics
Globalworth si Global Vision achizitioneaza parcul logistic Mures City Logistics
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 13 Oct 2022 11:56
Cu posibilitatea de a dezvolta pana la 18.000 mp de spatiu de depozit, unitati cu temperatura controlata, spatii de birouri si sociale intr-un proiect unic, se preconizeaza ca Mures City Logistics va fi finalizat si predat in Q1 2023.
Proiectul beneficiaza de o locatie strategica si de o conectivitate excelenta in ceea ce priveste infrastructura. Situat la o distanta de 362 km de Bucuresti (prin E60), 102 km de Cluj-Napoca (prin A3, E60 si E81) si 261 km de Bors, granita de vest cu Ungaria (prin A3 si E60), Mures City Logistics beneficiaza de drumuri, parcari si intreaga infrastructura necesara. Toate aceste caracteristici au atras deja o multinationala puternica, cu o pozitie dominanta in industria sa, care va ocupa peste ¼ din suprafata totala.
“Strategia Globalworth se concentreaza pe generarea de venituri si crearea de valoare, in primul rand printr-un portofoliu considerabil de birouri Clasa A si proprietati logistice / industriale usoare, o piata care a crescut puternic in ultimii cinci ani. Fiind deja prezenti in partea de vest, respectiv de sud-est a tarii, am decis sa ne extindem intr-o zona noua: centrul Romaniei, Targu Mures fiind al 7-lea oras important din tara noastra in care investim. Prin urmare, am achizitionat, impreuna cu partenerul nostru Global Vision, Mures City Logistics, un proiect last mile in care intentionam sa dezvoltam si unitati cu temperatura controlata, o piata de nisa cu perspective foarte bune”, afirma Mihai Zaharia, Director de Investitii in cadrul Globalworth Romania si Director Piete de Capital in cadrul Globalworth Group.
“Prin proiectele pe care le dezvoltam in diferite locatii strategice din intreaga tara, ne concentram sa imbinam solutiile sustenabile cu functiunile moderne solicitate de catre clientii nostri sau de nevoile actuale privind logistica si piata industriala, in general. Unul dintre avantajele acestor proiecte last mile este optimizarea semnificativa a costurilor in ultima etapa a lantului de aprovizionare, livrarea catre utilizatorii finali. Avand un parteneriat puternic cu Globalworth inca din 2019 - una dintre responsabilitatile noastre cheie in cadrul acestei colaborari fiind identificarea oportunitatilor de dezvoltare, inclusiv in regiuni cu potential inca neexploatat - ne extindem portofoliul comun cu Mures City Logistics, o optiune de depozitare de ultima generatie pentru clientii activi in sectorul logistic si cel al industriei usoare. In plus, este un punct de referinta in cresterea pietei pentru intreaga regiune, un pilon important al afacerii noastre fiind contributia la dezvoltarea comunitatilor locale”, adauga Sorin Preda, CEO & Founder Global Vision.
Prin cele mai recente investitii, Globalworth a devenit unul dintre cei mai mari proprietari de active logistice/industriale usoare din Romania, cu un portofoliu de 368k mp GLA si 725,5k mp GLA care urmeaza a fi dezvoltati in etape.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
vailantVideoConfAC-iulhiltiman and machineALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
In curand apare editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
CDS
BALTIC
grundfos
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
strabag nivel 1
MAKITA
Acvatot 2019
leviatan
FRONTALE
theda mar
rigips

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023