Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - HIDROCONSTRUCTIA: Crestere cu 47,7% a cifrei de afaceri din 2015
HIDROCONSTRUCTIA: Crestere cu 47,7% a cifrei de afaceri din 2015
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 25 Mai 2016 16:43
Cifra de afaceri a companiei Hidroconstructia a crescut cu 47,7% in 2015, pana la 763,5 milioane de lei (circa 170 milioane de euro), compania redevenind profitabila dupa mai multi ani de pierderi. Societatea si-a redus semnificativ activitatea derulata in afara Romaniei, avand in vedere conflictul militar care afecteaza, in continuare, puternic, posibilitatile de finantare a proiectelor contractate cu autoritatile din Irak (regiunea autonoma Kurdistan), ceea ce a determinat beneficiarul sa adopte masuri specifice de forta majora, fara ca aceasta sa fie invocata oficial. In aceste conditii, Hidroconstructia a redus semnificativ activitatea economica la proiectele de investitii din aceasta zona, ceea ce a generat nerealizarea veniturilor programate.
Pierderile din afara tarii au fost compensate, insa, de activitatea derulata la nivel national. Anul trecut, compania a lucrat la reabilitarea si extinderea retelelor de distributie a apei potabile si a apei uzate menajere din Sighetul Marmatiei, Viseul de Sus, Baia Mare, Seini, Tautii Magheraus, Baia Sprie, Targu Lapus; la reabilitarea si extinderea conductelor de aductiune, a retelelor de distributie si a celor de canalizare din Caransebes, Baile Herculane si Resita, precum si la reabilitarea si extinderea retelelor de distributie a apei si de canalizare menajera din Targu Jiu etc.
Totusi, compania a atins numai 70% din volumul de lucrari de constructii-montaj de 947,8 milioane de lei (peste 210 milioane de euro) propus pentru 2015 de actionarii societatii. Printre cauzele indicate in raportul anual al Hidroconstructia pentru neindeplinirea obiectivelor se afla intarzierile in obtinerea autorizatiilor de construire si a avizelor de la autoritatile publice, lipsa proiectelor la data inceperii lucrarilor, modificarea sau refacerea proiectelor si a documentatiilor in timpul executiei sau neconcordantele dintre proiectele tehnice si situatia de pe santiere. De asemenea, actionarii companiei au reclamat lipsa detaliilor de executie si neconcordante in proiect cu situatia reala de pe santiere aspecte ce au dus la necesitatea reproiectarii unor anumite zone sau obiecte, conditiile imprevizibile legate de natura terenului, infiltratii sau de descoperirea pe amplasamante a unor vestigii arheologice, depozite de munitii etc. Alti factori care au afectat activitatea din 2015 a Hidroconstructia au fost reprezentati de lipsa finantarilor pentru proiectele publice, riscul de neincasare a creantelor aflate in litigiu, pe care societatea le detine la Hidroelectrica (circa 76 milioane de lei), precum si incasarea cu mare intarziere a creantelor inscrise la masa credala.
Totodata, compania a redevenit rentabila, dupa ce a inregistrat un profit total de 6,15 milioane de lei. In 2015, societatea a lucrat, in medie, cu 2.750 de angajati, fata de cei 3.229 de salariati pe care i-a avut in 2014.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
MAKITA
viarom
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
Ubitech
ness project
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
concelex
Acvatot 2019
quadratum
CDS
noark
FRONTALE

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander