Agenda Constructiilor
Miercuri, 18 Septembrie 2019
 
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - IMPLENIA: Strategie ce vizeaza cresterea gradului de internationalizare a afacerilor
IMPLENIA: Strategie ce vizeaza cresterea gradului de internationalizare a afacerilor
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Cosmin Dincu 15 Mar 2019 07:40
Compania elvetiana de constructii Implenia, ce a participat - prin intermediul subsidiarei din Romania - la constructia podului de la Agigea, precum si la diverse proiecte de infrastructura feroviara, a raportat pentru recent pentru anul 2018 venituri in crestere cu +13,1% fata de precedentele 12 luni, dar profitul operational (EBITDA) inregistrat in intervalul analizat s-a situat pe un trend descendent (-48,4% fata de nivelul din 2017), pe fondul unor ajustari valorice. In acest context, mai ales ca 2018 a fost un an dificil pentru Implenia, Hans Ulrich Meister (presedintele consiliului de administratie) si André Wyss (noul CEO al corporatiei) revizuiesc proiectele de viitor, subliniind ca, actualmente, procesul de implementare a unei noi strategii se afla in desfasurare.
Astfel, in cadrul unui interviu, publicat pe portalul Implenia, Hans Ulrich Meister a aratat ca, dupa publicarea rezultatelor financiare semestriale, cu putin timp inainte ca André Wyss sa se alature companiei, in calitate de CEO, s-a efectuat o revizuire profunda a activitatii si riscurilor comerciale, constatandu-se probleme la anumite unitati de afaceri/ la unele proiecte, mai precis in Norvegia, Germania (partea de sud a landului Baden) si la subsidiara Implenia Construction Germany, in Polonia. S-au luat masuri imediate de solutionare a problemelor, care au generat deficit structural (procese insuficient standardizate, sisteme fragmentate, colaborari necorespunzatoare etc.), iar in continuare atentia managementului se va focaliza pe implementarea noii strategii de afaceri. In consecinta, 2019 va fi un an de tranzitie, dar in care rata EBITDA trebuie sa fie de 5,25% - 5,75%, afacerile sa se stabilizeze si sa se creeze conditiile cresterii profitabile pe termen lung.
La randul sau, André Wyss a subliniat ca Implenia este o afacere bazata pe proiecte, astfel incat riscurile structurale sunt aceleasi pentru anul in curs, dar cele mai multe proiecte sunt bine administrate si nu exista probleme semnificative in alte domenii, care sa necesite masuri drastice. Cu toate acestea, noul comitet managerial, condus de André Wyss, isi propune imbunatatirea si armonizarea proceselor de control al riscurilor - de la analiza si selectia proiectelor, pana la costuri si finalizare. In acest scop, la nivelul Implenia se va implementa un proces integrat prin care expertii companiei vor contribui direct la adoptarea deciziilor corecte in momentele-cheie. Deja, s-au identificat potentialele imbunatatiri in acest domeniu, iar managerul Implenia le va aborda in curand.
Pe baza noii structuri a corporatiei, ce functioneaza ca atare incepand cu 1 martie 2019, privind in perspectiva si in pofida dificultatilor din 2018, Hans Ulrich Meister considera ca strategia de internationalizare a afacerilor este cea corecta, ba mai mult, se are in vedere o crestere treptata a gradului de expunere in diverse tari din afara Elvetiei, cu perspective optime de crestere economica, mai ales ca actualmente numarul de angajati ce lucreaza in Elvetia este egal cu cel al personalului Implenia din strainatate. „Pietele pe care le-am selectat sunt atractive si suntem convinsi ca vom obtine rezultatele dorite pe termen mediu. Este nevoie de timp pentru a integra o noua unitate sau o noua piata la nivel strategic, de resurse umane, ca sistem si management. Poate ca initial evaluarile noastre preliminare, privind situatia anumitor piete, erau prea optimiste. Dar in ceea ce priveste afacerile internationale suntem increzatori ca noua strategie si organizarea adaptata ne vor permite sa reusim. Mega-trendurile, cum ar fi urbanizarea si mobilitatea, vor spori cererea pentru know-how-ul si serviciile Implenia in viitor. Vom investi in sisteme, personal si procese, precum si in programul de excelenta operationala conceput astfel incat sa faciliteze transformarea drastica a Implenia intr-un furnizor multinational de servicii de constructii. Ne vom concentra asupra cresterii profitabile si dorim sa atingem inca din 2019, dar si pe termen mediu obiectivul de a atinge o marja EBITDA cuprinsa intre 5,25% si 5,75%”, au mai precizat managerii Implenia.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
Licente bimACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 145 (Septembrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere