Agenda Constructiilor
Vineri, 26 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - INDUSTRIA germana de constructii previzioneaza o crestere reala de 6% in 2019
INDUSTRIA germana de constructii previzioneaza o crestere reala de 6% in 2019
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Cosmin Dincu 18 Mar 2019 06:06
Potrivit celui mai recent studiu al asociatiei germane a industriei de constructii (Hauptverband der Deutschen Bauindustrie - HDB), operatorii pietei de constructii din Germania au incheiat anul 2018 intr-o nota pozitiva, pe toate planurile: vanzarile au crescut cu 11%, s-au creat 25.000 de noi locuri de munca, in conditii atractive, iar prognozele pentru 2019 (stabilite pe baza noilor comenzi, a caror valoare indica o majorare de cel putin 10% la 31 decembrie 2018) continua sa fie optimiste.
„Anul 2018 a depasit cu mult asteptarile noastre. Spre sfarsitul perioadei de referinta, companiile de constructii au beneficiat de conditii meteo relativ favorabile, intensificand lucrarile si reusind sa se evidentieze printr-o crestere considerabila a vanzarilor. In cele 12 luni analizate, cifra de afaceri din constructii (si in consecinta valoarea pietei) a depasit 127 miliarde euro (+11,3%), desi HDB a estimat initial o majorare de cel mult 6%” a declarat Dieter Babiel, director executiv al organizatiei.
Insa, potrivit cercetarii, anul trecut a insemnat si o perioada in care industria germana de constructii s-a confruntat cu o crestere a costului la materialele de constructii si a cotatiei la energie, cheltuielile operationale mai mari fiind in general transferate asupra pretului perceput pentru serviciile de antrepriza. Insa, volumul mare de lucrari a insemnat si realizarea unei productii suplimentare la nivel de ramura, motiv pentru care forta de munca existenta a fost completata cu 25.000 de noi angajati, ajungand la 837.000 de persoane in 2018, ceea ce inseamna ca, din momentul aparitiei problemelor majore generate de recesiune (in 2009), pana in prezent s-au creat in total 130.000 de noi locuri de munca.
„Perspectivele pentru anul curent sunt si mai promitatoare, mai ales ca in decembrie 2018, companiile de constructii au inregistrat o crestere de +10,2% a veniturilor (fata de aceeasi luna a anului precedent), in conditiile unui calcul ajustat cu numarul de zile lucratoare (mai redus ca in decembrie 2017) si in functie de factorul sezonier, inclusiv pe fondul unei diminuari usoare a numarului de comenzi, comparativ cu noiembrie 2018, dupa cum rezulta din datele biroului federal de statistica. Practic, majorarea sustinuta a avut loc ca urmare a finalizarii unor lucrari contractate de mari dimensiuni, in special in domeniul constructiilor civile”, a adaugat Dieter Babiel.
Pentru a-si sustine prognoza, directorul executiv al HDB citeaza si o analiza a Camerei de Comert si Industrie a Germaniei (DIHK), care a inclus raspunsuri valide de la 92% din managerii tuturor companiilor de constructii active pe plan federal. Astfel, 16% din acestia sunt foarte optimisti in ceea ce priveste rezultatele din 2019, o cota de 76% revine celor ce sunt optimisti, in timp ce respondentii pesimisti, care indica o eventuala degradare a contextului de afaceri, intrunesc 8% din raspunsuri.
„Tinand cont de factorii actuali de risc, prognoza HDB pentru acest an indica o crestere nominala a vanzarilor de 6% in industria de constructii sau de 1% in termeni reali, in pofida nivelului extrem de ridicat consemnat in 2018 sau poate pentru ca tocmai baza de comparare a devenit foarte mare”, a subliniat Dieter Babiel. Insa, pe fondul unei cresteri de 10% a portofoliului de contracte si comenzi (consemnate la finele anului trecut), pentru a le indeplini, se impune o crestere a investitiilor efectuate de operatorii germani din constructii indreptate nu numai spre modernizare tehnologica, dar mai ales spre capitalul uman, impunandu-se angajarea de personal suplimentar, aspect de altfel indicat de fiecare al patrulea din cinci respondenti in cadrul cercetarii DIHK. Prin urmare, conducerea HDB se asteapta ca in 2019 sa fie create alte 18.000 de noi locuri de munca in constructii, numarul personalului din ramura ajungand la 855.000 de angajati.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
Acvatot 2019
rigips
concelex
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
viarom
strabag nivel 1
quadratum
leviatan
ness project
Ubitech
CDS
theda mar
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
noark

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
econet
ef-de-n
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander