Agenda Constructiilor
Joi, 09 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - INVITATIE de participare la licitatie pentru lucrari la proiecte majore din Qatar
INVITATIE de participare la licitatie pentru lucrari la proiecte majore din Qatar
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Cosmin Dincu 07 Mar 2019 08:58
Patronatul Investitorilor Autohtoni PIAROM anunta ca guvernul statului Qatar intentioneaza scoaterea la licitatie a mai multor proiecte, potrivit unei informari transmise mediului economic de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, in urma unui mesaj al Ambasadei Romaniei in Statul Qatar. In anexa ce insoteste informarea Ambasadei Romaniei in Statul Qatar (elaborata de Biroul de Promovare si Cooperare Economica BPCE Doha), se regaseste o lista cu mega-proiectele scoase la licitatie de guvernul din Qatar, insotita de consideratii privind procedurile/criteriile de implicare a companiilor straine, in speta romanesti, in calitate de contractor/subcontractor.
„Aceste proiecte sunt de infrastructura rutiera, canalizare si statii de pompare, 29 dintre ele fiind gestionate de autoritatea pentru lucrari publice Ashghal, iar restul de Qatar Rail (proiecte de metrou in Doha), Kahramaa (depozitare apa si generare), Qatar Gas (retele de transport al apei), Aeroportul International Hamad (extinderea unui terminal), precum si de alte entitati, care efectueaza investitii in energia solara (construirea unei centrale solare de 500 MW) sau in alte obiective (edificarea unei parcari pentru Autoritatea Muzeala a Qatarului). Recomand firmelor interesate, care considera ca dispun de capacitatea tehnica, tehnologica si financiara de a participa la licitatiile de contractare a lucrarilor in Qatar, in sistem de antrepriza sau subantrepriza, sa incheie in prealabil un contract de parteneriat cu o firma contractoare locala de profil, care intruneste criteriul teritorialitatii (reprezentarii pe plan local), cunoaste situatia si legislatia locale si are multiple conexiuni. In acest sens, mentionez ca „Al Faisal Group”, de la care am obtinut lista cu cele 39 de proiecte, si-a exprimat disponibilitatea de a sprijini, in calitate de partener local, companiile romanesti care dovedesc ca au capacitatea tehnica si financiara de a se implica in proiecte de o asemenea anvergura, in calitate de contractori sau subcontractori. As mai sublinia ca unul din mega-proiectele care se deruleaza in Qatar este cel de construire a metroului din Doha, avand ca principal contractor compania austriaca Porr. Mentionez ca firma romaneasca Contrail Machinery a furnizat in Qatar, in cadrul proiectului respectiv, piese de schimb pentru masini de sudura, iar compania Apcarom Buzau a furnizat electromotoare pentru schimbatoarele de cale. Tranzactiile au fost incheiate la nivel de grup, intre firmele austriece Porr si Voestalpine VAE Apcarom SA. Firma romaneasca, ale carei produse sunt de calitate, este in concurenta cu alte trei firme de profil din Austria si alte doua din Germania”, a subliniat, in cadrul anexei, Gheorghita Neagu, consilier economic al Ambasadei Romaniei in Statul Qatar, BPCE Doha. Pentru a descarca anexa integrala, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TeraSteelCOVID-19ALLBIMACAD
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196


SONDAJ de OPINIE - Agenda Constructiilor & Fereastra
Impactul pandemiei Covid-19 pentru industria de constructii si domeniile conexe

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere