Agenda Constructiilor
Joi, 28 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - MOVI Construct: PNRR va genera o crestere importanta pe piata de instalatii HVAC
MOVI Construct: PNRR va genera o crestere importanta pe piata de instalatii HVAC
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 18 Apr 2022 06:36
Piata locala de instalatii HVAC va inregistra o crestere importanta in anii urmatori, tinand cont de previziunile ca 2022 ar urma sa fie ultimul pandemic, ceea ce ar putea duce la deblocarea mai multor proiecte, in contextul infuziei de capital preconizat prin implementarea PNRR, estimeaza Radu Parvu, directorul general al Movi Construct, companie specializata in livrarea si instalarea de sisteme HVAC. Managerul subliniaza, totodata, ca trendul de a implementa solutii mai prietenoase cu mediul inconjurator si cat mai apropiate de standardul nZEB va determina cresterea numarului de proiecte de cladiri cu un grad ridicat de eficienta energetica.
"Piata constructiilor, precum, de altfel, majoritatea domeniilor, a fost influentata puternic de pandemia de Covid si acest fapt a condus la amplificarea unui nou mod de desfasurare a activitatii, remote work, respectiv lucrul de acasa. In primul rand, acest aspect a avut un impact substantial asupra pietei cladirilor de birouri, numarul de proiecte noi demarate diminuandu-se considerabil. In schimb, piata cladirilor rezidentiale a luat o amploare remarcabila, ceea ce s-a transpus in numarul foarte mare de proiecte noi, de dimensiuni medie si mare", a precizat Radu Parvu.
In acest context, Movi Construct a incheiat anul 2021 cu o cifra de afaceri de aproximativ 10 milioane de euro, in crestere cu peste 50% fata de nivelul din 2020. Pentru 2022, conducerea companiei si-a propus o evolutie de 5%-10% a cifrei de afaceri fata de 2021.
 
 
"Aceasta perioada este fructuoasa pentru compania noastra, rezultatul mai multor luni de munca sustinuta si implicare. Avem in curs de finalizare mai multe proiecte de anvergura, cu care ne mandrim prin prisma certificarilor si acreditarilor obtinute. Vorbim, astfel, de Globalworth Square, care a obtinut acreditarea BREEAM Outstanding cu cel mai mare punctaj obtinut de o cladire de birouri din Romania si locul 3 in lume, de Miro Offices - cladire proiectata pentru a obtine certificarile BREEAM Excelent si care a obtinut pre-certificarea WELL v2, cel mai inalt nivel de certificare WELL atins pana acum in Romania si, nu in ultimul rand, de Matei Millo Offices, proiect dublu premiat: certificare BREEAM Outstanding si Premiul I la Bienala Nationala de Arhitectura 2021. Participarea la astfel de proiecte reprezinta unul din obiectivele companiei noastre, accentul pe care dorim sa il punem este pe sustenabilitate si reflecta trendul constant in dezvoltarea cladirilor cu un grad ridicat de eficienta energetica si preocuparea pentru dezvoltarea durabila", a precizat Radu Parvu.
Tot in aceasta perioada, Movi Construct continua executia lucrarilor de instalatii HVAC la ansamblul rezidential Marmura Residence si, recent, a inceput lucrarile la Centrul de Dializa Fundeni pentru clinica Diaverum si a demarat doua proiecte mari in domeniul apararii.
Toate aceste proiecte consolideaza pozitiei companiei pe piata, ca un jucator important in domeniul instalatiilor in zona de sud a tarii.
***
Cu o experienta de peste 27 de ani pe piata instalatiilor, Movi Construct comercializeaza si instaleaza sisteme de climatizare, ventilatie cu sau fara aport de aer proaspat, instalatii sanitare si de incendiu pentru cladiri de birouri, ansamble rezidentiale, cladiri tehnologice cu grad ridicat de control al temperaturii si umiditatii, hoteluri, galerii comerciale, hale industrial. Echipamentele furnizate provin de la producatori de prestigiu din intreaga lume, precum Mitsubishi Electric, Daikin, Trane, Flakt Woods, Grundfos, Rehau, Buderus etc.
 
VideoConfAC-iulALLBIMman and machineALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
MAKITA
leviatan
strabag nivel 1
CDS
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
BALTIC
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
grundfos
FRONTALE
viarom
Ubitech
noark
rigips
leviatan

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
BA 2023
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica