Agenda Constructiilor
Joi, 20 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - NORD CONFOREST: Portofoliu de lucrari aflate in executie de 160 milioane lei
NORD CONFOREST: Portofoliu de lucrari aflate in executie de 160 milioane lei
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 25 Iul 2023 06:19
In prima parte a anului 2023, compania clujeana de constructii Nord Conforest SA, a continuat sa se dezvolte atat din punct de vedere al cifrei de afaceri, cat si al numarului de personal angajat. Societatea a inregistrat o crestere de 25% a rulajului in prima jumatate a anului comparativ cu aceeasi perioada din 2022, iar dr. ing. Dorin Aschilean, Presedintele Consiliului de Administratie al companiei, estimeaza ca acest ritm de evolutie se va mentine pana la sfarsitul anului. In acest moment, Nord Conforest SA are un portofoliu de lucrari cu o valoare ce depaseste 160 de milioane de lei si care acopera o mare parte din activitatea anului 2024.
Cu o experienta de peste 60 de ani pe piata constructiilor din Romania, compania s-a dezvoltat pornind de la executia de lucrari forestiere, pana la proiecte complexe de constructii civile si industriale, drumuri si poduri, lucrari hidrotehnice, dar si de consolidare. Compania dispune de o statie de mixturi asfaltice in localitatea Bontida (Cluj), dar si de o statie de betoane si o baza de productie, in Cluj-Napoca. De asemenea, societatea dezvolta, in regie proprie, si proiecte rezidentiale. Nord Conforest SA a incheiat anul 2022 cu o cifra de afaceri de 93 milioane de lei.
Interviu cu dr. ing. Dorin Aschilean (59 de ani), Presedintele Consiliului de Administratie al Nord Conforest SA si manager cu o experienta profesionala de 40 de ani de activitate in sectorul constructiilor.
 
- Care sunt principalele proiecte la care lucrati in aceasta perioada?
- In acest moment, avem in lucru 18 proiecte, majoritatea fiind finantate din fonduri europene. Dintre acestea, as enumera doar cateva:
  • Proiectare si executie de lucrari pentru obiectivul "Cresterea si imbunatatirea spatiului pietonal in zona urbana Piata 14 Iulie, str. Garibaldi, str. S. Toduta, str. T. Grozavescu, str. O. Goga, str. G. Enescu", din Cluj-Napoca;
  • Proiectare si executie de lucrari pentru obiectivul "Amenajarea unor legaturi pietonale intre Piata Karl Liebknech - Parcul Iris si strazile adiacente, in municipiul Cluj-Napoca";
  • Executie de lucrari pentru obiectivul "Dezvoltarea Infrastructurii de Transport Alternativ in Municipiul Dej - punte pietonala si modernizare coridor infrastructura integrata in Ocna Dej", municipiul Dej (judetul Cluj);
  • Executie de lucrari pentru obiectivul "Revitalizare si activare Parcul Feroviarilor", in Cluj-Napoca;
  • Executie de lucrari pentru obiectivul "Construirea Sediului Centrului Scolar pentru Educatie Incluziva", Cluj-Napoca.
 
Precizam ca, in acelasi timp, dezvoltam in continuare si investitii proprii. Recent, am pus piatra de temelie la o noua cladire de birouri in municipiul Cluj-Napoca, strada Fabricii de Chibrituri nr. 5-11, investitie estimata la 6 milioane de euro. Constructia moderna, proiectata de Bogart Construct - "Imobil mixt (cladire de birou cu servicii tertiare la parter), regim de inaltime 2S+P+6E, imprejmuire teren si amenajari exterioare", va avea o suprafata de 5.500 mp, doua subsoluri, parter cu servicii tertiare si sase etaje. Investitia proprie a companiei Nord Conforest SA va fi finalizata si data in folosinta pana la finalul anului 2024.
Prin urmare, mentionam ca portofoliul de lucrari depaseste 160 de milioane de lei si acopera o mare parte a anului 2024.
 
 
- Ce investitii aveti planificate pentru dezvoltarea companiei?
- Pentru ca ne propunem o crestere continua a activitatii societatii, bineinteles ca trebuie sa tinem pasul cu inovatia si vom investi in digitalizare. Principalul proiect va fi dezvoltarea programului ERP IConsalt, care ne va ajuta foarte mult in activitatea curenta si care poate avea o contributie importanta la dezvoltarea firmei. De asemenea, dezvoltarea activitatilor de topometrie si de proiectare vor fi prioritare in planul de digitalizare pe care dorim sa il implementam in viitorul apropiat.
Pe langa acestea, avem in program cumpararea de utilaje noi de mare productivitate. O atentie sporita se acorda si instruirii personalului, in special in crearea de conditii imbunatatite de munca.
 
 
- Care sunt dificultatile si provocarile pe care le intampinati in activitate, in aceasta perioada?
- Activitatea de constructii este deosebit de complexa si, drept urmare, provocarile apar permanent, in special atunci cand lucrezi intr-o diversitate de proiecte cu beneficiari atat de diferiti. Totusi, marea problema ramane, in continuare, forta de munca bine pregatita, dificultate pe care incercam sa o mentinem sub control, dar rezolvarea acesteia nu o vedem prea curand.
In plus, preturile lucrarilor de constructii au crescut constant in ultimele 18 luni, in special din cauza scumpirii materialelor si energiei. In 2023 a crescut si salariul minim pe ramura de constructii, evolutie care a generat o majorare a bugetului salarial al firmei cu pana la 15-20%, aspect care se va reflecta si in pretul lucrarilor de constructii. Este posibil, astfel, ca in acest an preturile sa creasca cu pana la 16-18 procente.
 
 
- Ce solutie ati gasit pentru rezolvarea problemei cu forta de munca?
- Pentru moment, importam forta de munca din diferite tari, aproximativ 40% din personalul muncitor fiind format din cetateni straini. Pentru a rezolva aceasta problema pe viitor, ar trebui sa avem o strategie nationala care sa porneasca de la sistemul de invatamant, sa gasim solutii prin care sa-i atragem pe tineri spre sectorul de constructii si prin care sa-i facem sa isi doreasca sa lucreze in aceasta activitate atat de grea. Tinerii pot fi atrasi sa lucreze in constructii prin asigurarea unor beneficii importante, atractive, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTESISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
quadratum
viarom
EDIT-Structural
rigips
Acvatot 2019
noark
BogArt
CDS
CONCEPT STRUCTURE
siniat
concelex
leviatan
ness project
strabag nivel 1
konsent
theda mar

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
AICPS_30
top 500
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander