Agenda Constructiilor
Marti, 28 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - RPC: Preturile locuintelor din Brasov au crescut cu 12% in primul trimestru
RPC: Preturile locuintelor din Brasov au crescut cu 12% in primul trimestru
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de AG&F 23 Apr 2024 10:38
Piata locuintelor noi din Brasov a inregistrat in primul trimestru al anului in curs un plus de 12% in ceea ce priveste pretul mediu solicitat pe mp util, conform datelor Imobiliare.ro, principala platforma imobiliara din Romania, sintetizate de Romania Property Club. Cererea inregistreaza un avans de 5% iar oferta un plus de 7% in T1 2024, fata de T1 2023, nivelul cererii fiind peste cel al ofertei. 
Cu o populatie la nivel de judet de 550.000 de locuitori, dintre care aproape 300.000 locuiesc in municipiul Brasov, orasul atrage prin localizarea centrala pe harta Romaniei, cumparatori de locuinte din numeroase alte judete ale tarii. Rata somajului este de 2,6% fata de nivelul national de 5,4% iar salariu mediu brut lunar este de 1.370 euro. Brasovul are un numar anual de 20.000 de studenti, printre companiile care isi desfasoara activitatea aici numarandu-se nume precum: Autoliv, Schaeffler, Preh, Europharm, IBM, Siemens, Atos, sau NTT Data. 
Brasovul este destinatia turistica principala a Romaniei, iar anul trecut a fost inaugurata o investitie importanta: Aeroportul International Ghimbav. Acest proiect semnificativ atrage atentia investitorilor, cu precadere in sectorul hotelier dar si cel rezidential. Consultantii locali se asteapta la extinderea cartierului Bartolomeu catre zona Ghimbav. Numeroase ansambluri rezidentiale dar si de inchiriere pe termen scurt sunt in curs de autorizare si/sau dezvoltare, alaturi de statiuni de lux atat in Brasov cat si Poiana Brasov. 
 
 
In ceea ce priveste cererea pentru noile unitati locative din primul trimestru al acestui an, apartamentele cu doua si trei camere au inregistrat o crestere de 11%, respectiv 6%, in timp ce garsonierele si apartamentele de 4 camere au fost pe minus cu 11% si 3%. 
Oferta apartamentelor listate la vanzare este in crestere pentru unitatile cu doua, trei si patru camere (10%, 3% si 21%), in timp ce oferta de noi garsoniere este in scadere cu 5% fata de T1 2023. 
Cele mai mari cresteri de pret sunt pentru garsoniere si apartamentele cu doua si trei camere, intre 12-14%. 
”Piata rezidentiala din Brasov ramane extrem de dinamica, cu preturi medii care le depasesc pe cele din Capitala. Brasovul se distinge intre polii regionali de crestere ai Romaniei atragand o parte din cerere din afara orasului, pe segmentul investitorilor care, de multe ori, aleg exploatarea proprietatilor in regim hotelier, unde randamentele sunt in continuare interesante. Pe termen lung, Brasovul are toate atuurile pentru a se consolida si a deveni unul din cele mai importante orase din Romania din perspectiva pietei rezidentiale”, Daniel Crainic, director marketing, Imobiliare.ro. 
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTESISECAMhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
rigips
EDIT-Structural
CDS
konsent
concelex
Acvatot 2019
strabag nivel 1
theda mar
MAKITA
Ubitech
siniat
viarom
ness project
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
leviatan

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
ef-de-n
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander