Agenda Constructiilor
Luni, 05 Iunie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - SBR Soletanche Bachy: Business de 17 milioane euro cu o echipa de 120 persoane
SBR Soletanche Bachy: Business de 17 milioane euro cu o echipa de 120 persoane
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 30 Mar 2023 11:41
SBR Soletanche Bachy Romania, companie specializata in solutii geotehnice complexe si fundatii speciale, a inregistrat o cifra de afaceri de 17 milioane de euro in 2022, in conditii de profitabilitate. Cu o prezenta de 30 de ani pe piata locala, compania si-a dublat astfel afacerile anul trecut, comparativ cu 2021. 
Printre factorii care au contribuit la rezultatele de business ale SBR Soletanche Bachy Romania in 2022 se numara, in primul rand, extinderea si consolidarea echipei. Aceasta a crescut cu 15% anul trecut si numara 120 de membri in prezent, cu ajutorul carora compania deserveste proiecte private si publice pe intreg teritoriul Romaniei. 
De asemenea, in 2022 compania si-a largit aria de expertiza, introducand in portofoliu o serie de solutii tehnice noi, cu scopul de a reduce consumul materialelor folosite pe santier, concomitent cu reducerea emisiilor de carbon. O treime din profitul grupului Soletanche Bachy, din care compania face parte, este directionat anual catre investitiile in cercetare si inovatie, pentru patentarea de solutii tehnice performante, aplicate si in Romania. 
Nu in ultimul rand, cresterea SBR Soletanche Bachy se datoreaza modelului de business, care se bazeaza pe capacitatile de proiectare ale unui departament intern specializat in acest sens. 
"Ne bucuram ca anul trecut am cules roadele unui efort anterior de repozitionare strategica la nivel de business. Ca atare, chiar daca se vorbeste acum foarte mult despre o criza la nivel mondial si european, suntem optimisti in ce priveste activitatea din industria constructiilor in general si din segmentul de fundatii speciale, in particular. Noile nevoi privind independenta energetica, volumul de depozitare si logistica aferenta, precum si fondurile post-pandemice dedicate dezvoltarii infrastructurii – creeaza multe oportunitati interesante, unde expertiza noastra va fi cu siguranta utila si valoroasa in continuare”, a declarat Lóránd Sata, General Manager SBR Soletanche Bachy Romania. 
 
 
Investitii anuale in modernizarea flotei de echipamente
Aproximativ 5% din cifra de afaceri a companiei este reinvestita anual in achizitia, respectiv modernizarea activelor fixe. Astfel ca, in 2022, compania si-a extins parcul de utilaje si a modernizat flota de echipamente, prin achizitionarea unei noi foreze de ultima generatie. 
Anul trecut, SBR Soletanche Bachy a gestionat un total de 30 de proiecte de fundatii speciale. In prezent, compania este implicata intr-o serie de proiecte private din domeniile retail, industrial si rezidential, cum ar fi: mai multe hipermarketuri din tara, fabrica Knauf Tarnaveni sau DOX Apartments (Targu-Mures). 
 
30 de ani de activitate pe piata din Romania si peste 5 milioane de ore petrecute in santier
SBR Soletanche Bachy Romania este prezenta de 30 de ani pe piata din Romania, timp in care a fost implicata in peste 400 de proiecte, cumuland o valoare totala a investitiilor de aproximativ 20 de miliarde de euro. 
In 30 de ani de activitate, echipa SBR din Romania a forat aproximativ 3,6 milioane de metri si a petrecut peste 5,1 milioane de ore in santier, ajungand la afaceri totale care depasesc pragul de 220 de milioane de euro.  
Printre cele mai importante proiecte in care compania a fost implicata de-a lungul timpului, amintim: parcurile eoliene Mihai Viteazu - Constanta, Gemenele - Braila, Casimcea - Tulcea, Alizeu - Galati; Barajul Varsolt - Salaj; Dambovita Center - Casa Radio Bucuresti, The Office - Cluj-Napoca, Dacia One - Bucuresti; Fabrica Placi de Gips si Gips Carton Siniat - Turceni; Parcare Piata Universitatii - Bucuresti; Centrul comercial Park Lake Plaza - Bucuresti si Promenada Mall - Novi Sad; Stadionul Ion Oblemenco - Craiova; Imobil Matei Millo - Bucuresti si Maurer Panoramic - Cluj-Napoca. 
***
SBR Soletanche Bachy Romania este una dintre principalele companii specializate in solutii geotehnice complexe si fundatii speciale de pe piata locala. Compania este parte din grupul de origine franceza Soletanche Bachy, lider mondial in domeniu, cu o traditie si o activitate de peste 100 de ani. 
Pe plan local, compania este prezenta de 30 de ani si se bazeaza pe o echipa de peste 120 de specialisti, cu ajutorul carora este implicata atat in proiecte din sectorul privat (retail, rezidential, office, industrial), cat si din domeniul public. SBR Soletanche Bachy Romania este condusa de Lóránd Sata, General Manager.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiVideoConfAC-iulvailantman and machine
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
In curand apare editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
Ubitech
leviatan
CDS
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
grundfos
BALTIC
Acvatot 2019
MAKITA
rigips
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
viarom
FRONTALE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023