Agenda Constructiilor
Vineri, 21 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - STRABAG estimeaza o crestere din infrastructura energetica si renovarea cladirilor
STRABAG estimeaza o crestere din infrastructura energetica si renovarea cladirilor
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 30 Mai 2024 17:11
Grupul Strabag, cu afaceri anuale de 520 de milioane de euro realizate in Romania anul trecut, a raportat o crestere de 2% a veniturilor la nivel de grup, in primele trei luni din 2024, pana la 3,43 miliarde euro. La finalul lunii martie a.c. portofoliul de contracte si comenzi al companiei sta stabilizat la 24,6 miliarde euro, in timp ce numarul de angajati a crescut cu 2%, la 75.482 de persoane. Potrivit estimarilor, la nivelul intregului an in curs grupul ar urma sa atinga un un nivel al veniturilor de 19,4 miliarde euro, in contextul unei marje EBIT de cel putin 4%.
"Tendintele observate in anul precedent au continuat si in primul trimestru din 2024. Situatia de pe pietele individuale ramane provocatoare si inca nu exista semne de inversare a trendului in sectorul constructiilor rezidentiale. In ciuda acestor evolutii, am reusit sa ne crestem portofoliul de comenzi la 24,6 miliarde euro fata de sfarsitul anului 2023, oferindu-ne o baza solida pentru restul anului. Ne asteptam sa vedem un impuls pozitiv, mai ales din partea proiectelor de viitor in infrastructura energetica si a celor de reconstructie, conversie si renovare", a declarat Klemens Haselsteiner, CEO al grupului Strabag.
Potrivit datelor companiei, in primul trimestru al acestui an, cele mai semnificative evolutii, in termeni absoluti, au fost realizate pe pietele din Germania, Polonia si Romania. Activitatea s-a contractat in Austria, pe fondul declinului abrupt pe piata constructiilor rezidentiale.
In Romania, Strabag a inceput anul 2024 in forta, prin livrarea drumului expres de aproximativ 19 km care leaga Autostrada Transilvania (Biharia) de Soseaua de Centura a Municipiului Oradea (Santandrei) - cu o luna inainte de termen. In plus, compania se apropie de finalizarea modernizarii DJ691 / LOT2 de langa Timisoara si, de asemenea, progreseaza in finalizarea Podului Hobanat peste raul Somes din Satu Mare si a modernizarii Aeroportului Targu Mures. La finalul anului 2023, Strabag Romania avea un portofoliu de lucrari cu o valoare totala de aproape 500 de milioane de euro.
 
SISECAMABONARE REVISTEhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
MAKITA
konsent
leviatan
viarom
rigips
concelex
EDIT-Structural
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
ness project
CDS
siniat
Acvatot 2019
theda mar
strabag nivel 1
BogArt

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander