Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - STRABAG estimeaza stabilizarea veniturilor anuale la nivelul din 2018
STRABAG estimeaza stabilizarea veniturilor anuale la nivelul din 2018
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 28 Nov 2019 06:49
Grupul austriac Strabag, cea mai mare companie de constructii din Romania cu afaceri locale de aproape 200 de milioane de euro anul trecut, estimeaza venituri anuale totale de 16,3 miliarde euro in 2019, nivel similar celui din 2018, in contextul mentinerii marjei de profitabilitate la maximum 3,3%. Pentru primele noua luni ale anului in curs, grupul a raportat o crestere de 4% a veniturilor, care au ajuns la 12,15 miliarde euro la finele lunii septembrie a.c.
"Dupa primele noua luni, reconfirmam obiectivele pentru 2019. Avand in vedere nivelul ridicat al cererii pe aproape toate pietele noastre de baza, suntem acum chiar mai optimisti referitor la veniturile din acest an si ne asteptam sa atingem rezultatele record din 2018", a declarat Thomas Birtel, CEO al grupului Strabag.
Majorarea de 4% din primele noua luni este, asadar, reflexia cererii ridicate de pe toate pietele importante pentru companie, cu exceptia Slovaciei. Cele mai bune rezultate au fost inregistrate in Germania si Austria, dar si pe sectorul de infrastructura de transporturi din Polonia si Ungaria. Un impact negativ asupra rezultatelor la noua luni l-a avut declinul anticipat pe segmentele de property si facility management din Germania.
La 30 septembrie 2019, Strabag avea un portofoliu total de contracte in valoare de 17,73 miliarde euro, cu 2% sub nivelul consemnat in urma cu un an, scaderi la acest capitol fiind inregistrate in Ungaria, Austria si Slovacia. Un impact favorabil asupra portofoliului l-a avut, insa, extinderea substantiala a unui contract aflat in derulare in Marea Britanie si majorarea substantiala a comenzilor in Cehia. Printre cele mai importante proiecte contractate in 2019 se afla, astfel, constructia unei sectiuni a autostrazii D35 si modernizarea mai multor sectoare de cale ferata in Cehia, modernizarea podurilor de pe autostrada A9 din Germania, in apropiere de Allesberg, lucrarile la infrastructura de transport si inginerie civila pentru soseaua ocolitoare a regiunii elvetiene Boll-Sinneringen, reabilitarea sectiunii sudice a liniei de metrou 3M din Budapesta - Ungaria, constructia unei statii de pompare a apei in Qatar etc.
In intervalul ianuarie - septembrie 2019, Strabag si-a majorat numarul de angajati cu 3% (sau cu 2.100 de persoane), la finele perioadei de raportare avand, in total, 76.875 de salariati. Cele mai multe angajari au avut loc in Polonia si Austria, potrivit datelor grupului.
 
ALLBIMSISECAMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
EDIT-Structural
theda mar
strabag nivel 1
rigips
CDS
quadratum
Ubitech
siniat
viarom
leviatan
concelex
ness project
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander