Agenda Constructiilor
Miercuri, 29 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - WDP a achizitionat Arad Business Park, tranzactie intermediata de Colliers
WDP a achizitionat Arad Business Park, tranzactie intermediata de Colliers
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 16 Aug 2022 10:10
Parcul industrial Arad Business Park, cu o suprafata totala de aproximativ 42.000 metri patrati, a fost achizitionat de catre dezvoltatorul belgian WDP, intr-o tranzactie consiliata de Colliers.
Situata in partea de centru-nord a orasului Arad, proprietatea Arad Business Park are in prezent o rata de ocupare de aproximativ 90%, iar in urma tranzactiei va fi operata de WDP Romania. Potrivit expertilor Colliers, tranzactionarea Arad Business Park confirma interesul pentru spatiile pentru afaceri mici si pentru logistica de proximitate.
Colliers administreaza Arad Business Park din 2014, avand ca obiect de activitate administrarea zilnica a chiriasilor, prelungiri, reinnoiri si noi contracte de inchiriere, managementul operational al subcontractantilor, gestionarea oricaror terti, precum si a bugetelor OPEX si CAPEX si alte aspecte de management.
„Achizitionarea Arad Business Park de catre WDP reprezinta atat o investitie in logistica urbana, cat si o investitie intr-o locatie strategica intr-un important nucleu industrial, la granita cu Ungaria si conectat cu vestul prin autostrada A1”, spune Robert Miklo, Director Investment Services la Colliers Romania & CEE.
In ansamblu, piata industriala si logistica continua sa fie printre cele mai dinamice sectoare. Cu 5,6 milioane de metri patrati de spatii de depozitare moderne la sfarsitul anului 2021, Romania este a treia cea mai mare piata industriala si logistica din CEE-15.
„Piata de investitii primeste un nou vot de incredere din partea unuia dintre cei mai activi jucatori din sectorul logistic”, spune Anca Merdescu, Associate Director Investment & Debt Advisory al Colliers Romania.
La mijlocul anului 2022, specialistii Colliers estimeaza un volum de aproximativ 60 de milioane de euro in ceea ce priveste tranzactiile din sectorul imobiliar industrial, reprezentand circa 17% din totalul volumului de tranzactii de investitii. Exista sanse ca volumul investitiilor de anul acesta sa depaseasca pragul de 1 miliard de euro, determinat in mare parte de tranzactii in segmentul de office. Sectorul industrial are in continuare foarte mult potential si este de asteptat sa fie incheiate si alte tranzactii pana la finalul anului, sunt de parere expertii Colliers.
 
 
ALLBIMman and machineTERAPLASThiltiVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
FRONTALE
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
CELCO 2020
leviatan
MAKITA
theda mar
BMI_Icopal
rigips
Acvatot 2019
strabag nivel 1
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
viarom
BALTIC
CDS

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023