Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - CONARG: Estimari de crestere a cifrei de afaceri, in 2011
CONARG: Estimari de crestere a cifrei de afaceri, in 2011
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 10 Dec 2010 11:46

Reprezentantii grupului Conarg (cu sediul in Pitesti), din cadrul careia fac parte mai multe companii din domeniul constructiilor estimeaza o usoara depreciere a volumului afacerilor din 2010, in conformitate cu declinul general al activitatii din domeniul in care activeaza. "Este inca devreme pentru a anunta in mod oficial o valoare estimata a cifrei de afaceri la nivel de grup pentru acest an. Totusi, evaluand contractele aflate in desfasurare, aceasta va scadea usor, dar in 2011 avem in vedere o revenire, cel putin la nivelul consemnat in 2009", a declarat Mihai Vidat, director in cadrul grupului. Anul trecut, Conarg Grup a realizat o cifra de afaceri consolidata de 279,6 milioane de lei.

Principalele proiecte in executie derulate de Conarg - care vor constitui surse importante de venit in 2011 - sunt: sediul Tribunalului Arges (proiect al carui beneficiar este Ministerul Justitiei, continuarea lucrarilor pentru Dacia-Renault la Titu si definitivarea Hotelului Ramada, din Pitesti. "Vom incepe curand executia unui proiect de extindere a unui obiectiv pentru un beneficiar care este client de top al Conarg. Avem, de asemenea, in stadiul de semnare a contractului un proiect important (despre care nu putem oferi, inca, alte informatii) si negociem mai multe oferte. Speram, totodata, sa obtinem lucrari noi, avand ca investitori parteneri deja traditionali ai companiei", a precizat reprezentantul Conarg. Printre colaboratorii grupului se afla firme renumite, precum: Baumax, Dacia-Renault, Kaufland, Lidl, Real, QAB (Pepsi Romania), Cora, Titan SA, etc. Conarg a continuat in 2010 si investitiile proprii, fiind definitivat ansamblul rezidential Quadra 2 (amplasat in zona Politehnica - Bucuresti). "Incheiem anul in curs sub auspicii favorabile din punct de vedere al portofoliului de lucrari contractate, desi volumul activitatii nu va ajunge, probabil, la ceea ce ne-am fi dorit. Putem spune, totusi, ca ne situam in limitele indicatorilor economici prognozati pentru acest an. In 2011 vom realiza numai investitiile necesare desfasurarii activitatilor de baza legate de domeniul constructiilor, in real estate optand pentru o perioada de expectativa, dat fiind si stocul de locuinte aflate la vanzare. Vom continua politica prudenta in ceea ce priveste conservarea lichiditatilor companiei si atenta gestionare a fluxurilor financiare", a concluzionat reprezentantul grupului de firme.

Referitor la evolutia pietei constructiilor, managerii Conarg sunt de parere ca in 2010 curba descendenta a sectorului constructiilor a atins un punct minim, astfel ca in 2011 ar urma o perioada de stabilizare a domeniului, pentru ca din 2012 sa fie reluat trendul ascendent. Pentru informatii suplimentare, www.conarg.ro

 
RAWLPLUGhiltiABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
concelex
ness project
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
rigips
quadratum
CDS
FRONTALE
leviatan
viarom
noark
MAKITA
Acvatot 2019
theda mar
strabag nivel 1

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander