Agenda Constructiilor
Sambata, 24 Iulie 2021
wienberger
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - Blocul National Sindical trimite propuneri de investitii pentru finantare prin PNRR
Blocul National Sindical trimite propuneri de investitii pentru finantare prin PNRR
Arhitectura & Proiectare Publicat de Stelian DINCA 24 Mai 2021 08:46
Blocul National Sindical prin presedinte Dumitru Costin, la invitatia presedintelui PSD, Marcel Ciolacu, participa la o intalnire cu premierul Florin Citu avand ca subiect Planul National de Redresare si Rezilienta. Prezentam mai jos propunerile de reforme si investitii sustinute de BNS pentru a fi incluse in Planul National de Relansare si Rezilienta.
Nu numai ca in mod direct PNRR pregatit de Romania nu beneficiaza de o evaluare de impact sub aspectul ocuparii, nici una din investitiile indicate nu vizeaza ca obiectiv principal si direct crearea de locuri de munca. Chiar si in cazurile in care vorbim de masuri de reforma ce vizeaza restructurarea unor sectoare precum cel energetic, resursele umane nu beneficiaza de nici un fel de interes. Mai mult, nu exista nici un fel de coordonare / corelare intre masurile finantate prin PNRR si interventiile similare finantate din diverse programe operationale.
Cu exceptia masurilor adresate personalului medical pentru formare profesioanala sau pentru imbunatatirea competentelor digitale pentru personalul din Invatamant, practic PNRR nu vizeaza nici un fel de investitii in forta de munca activa. Pilonul European al drepturilor sociale este mentionat o singura data in descrierea generala, cu referire stricta la egalitatea de sanse, ulterior in identificarea reformelor si in descrierea obiectivelor de investitii nu se mai face nici o referire la acesta sau la componentele acestuia.
Chiar si in cazul in care se vizeaza aspecte ce tin de resursele umane ocupate in sectorul bugetar, interventiile se regasesc sub forma unor evaluari de politici publice, pilotarea unor masuri de politica publica sau pregatirea unor acte normative, ca de exemplu in cazul personalului din sectorul public se are in vedere evaluarea inegalitatilor in domeniul salarizarii si pregatirea unei noi legi de salarizare, desi actuala lege nu a intrat inca complet in vigoare.
Avand in vedere cerintele Comisiei cu privire la investitiile eligible pentru finantare din PNRR, precum si domeniile considerate de noi ca necesita o interventie rapida in prezent, plecand de la situatia existenta sau de la intentiile declarate ale Guvernului, au fost identificate urmatoarele domenii si categorii de masuri de reforma si investitii pe care le propunem spre finantare prin PNRR:
1. Masuri de reforma si investitii atasate pentru sistemul public de pensii,
2. Masuri de reforma si investitii atasate pentru sistemul fiscal,
3. Masuri de reforma si investitii atasate dialogului social,
4. Masuri de reforma si investitii atasate mecanismului de ajustare a salariului minim,
5. Masuri de reforma si investitii atasate tranzitiei verzi si tranzitiei digitale.
 
Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
ALLBIMAUTODESKgamma_2021TERAPLASTVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE/IULIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
cv water 2021
hidroplasto
Acvatot 2019
Ubitech
hidroplasto
strabag nivel 1
CELCO 2020
hilti
ERBASU CONSTRUCT
rigips

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
econet
AHK 2018
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere